Fórum

Felhasználó: Vendég
  • Ebben a fórumban a Vendég Felhasználók is beküldhetnek hozzászólást
  • Vendégek nem iratkozhatnak fel téma figyelésre
  • Megjelenés előtt moderáljuk a Vendégek hozzászólásait
  • Ebben a fórumban van lehetőség Tag Regisztrációra
  • A Regisztrált felhasználók feliratkozhatnak témafigyelésre
  • A Regisztrált felhasználók tölthetnek fel saját avatart
Bejelentkezés Regisztráció
Keresés 
Fórum keresés:

Jelenlegi fórum
Minden fórum
Bármely szóra
Minden szóra
Kifejezésre

Allatorvos

Válasz
FelhasználóHozzászólás

16:37:14
2010-07-21

begbi

Új tag

hozzászólások1

sziasztok gondba vagyok vettem 1 hete egy kislány másfél éves szakit és azóta nem eszik és mindha belenne dagadva a nyelve lehetséges ijen ésha igen mittegyek????

13:40:14
2010-05-11

Sielu

Tag

hozzászólások32

Kedves gekko888!

Biztosan valamilyen bakteriális, esetleg gombás eredetű betegségről lehet szó. Szerintem a helyzeten nem rontassz a betadine-os kezeléssel, de a problémát csak antibiotikumos kezeléssel tudod megszüntetni! Próbáld minél sterilebb környezetben elhelyezni az állatodat, és feltétlen keress fel hozzáértő állatorvost! Nem tudom merre laksz, de én leginkább Dr. Sátorhelyi Tamást javasolnám neked!

Látom, hogy elég régi a hozzászólásod… javult valamit azóta a kígyód?

15:38:01
2010-04-18

gekko888

Tag

hozzászólások9

Hali!

Boa constrictoromat egy hónapra kölscönadtam pároztatni, a héten kaptam vissza. Tiszta helyen volt, és megnyugtatott, hogy itthon mozgólódik, meg eszik, és csak nemrég vettem észre, hogy a hasán egy pikkely szinte teljesen elfonnyadt, néhány másiknak meg a peremén látok hasonlónak tűnő kezdeményeket (kis piros árnyalattal a tő felől). Átettem másik terráriumba(türülközőre), és betadine-el kezelem. Nem tudom, hogy mennyire teszem ezt jól, szóval, ha valaki tud valami jó dolgot erre, azt szívesen meghallgatom.

Köszönöm!

18:32:24
2009-04-04

georgio

Tag

hozzászólások65

Köszi a választ. Mivel az állat továbbra sem evett, így egy hétre visszavittem az eladóhoz (haverom). Első blikkre úgy tűnt azt a hibát követtem el, hogy baby kora óta nem evett bőrös-szopós egeret (én azzal eettem), hanem pattanós-szőröset. Ugyebár annak más a illlata, mozgása, állaga. Viszont a haveromnál is úgy néz ki ,csak csapkod, és továbbra sem hajlandó enni.

Én kb 24-26 °C tartottam (lámpa alatt több) , a nedves kókuszrost aljzatba fűtőszálat vezettem, és egyrészt ezzel, másrészt napi spricceléssel párásítottam. A kígyót is sűrűn, gondolván, hogy ha nem is eszik, legalább a folyadékbevitele meglegyen. Szerintem akármilyen új környezetbe is helyezem, 1-2 hét alatt aklimatizálódnia kellene. Most Fauna boxban van, ott is marad amig heti rendszerességgel nem fog enni.

Kedvemet annyira nem szegte az akció, ha minden igaz börzére lesz egy párja is Nevet�s

Végülis nagy kívánság lenne, ha egy jól működő ARU-párt szeretnék ???

Remélem sikerül, hisz már gyerekkori álmom.

Ha összejön a dolog mindenképpen megírom, válaszod köszi:

georgio

14:06:36
2009-04-04

dliz

Moderátor

hozzászólások179

Annyit hozzátennék, hogy ha kapkod a kicsike  azért az jó jel még annak ellenére is ha most nem eszik.

Got burms?

14:03:21
2009-04-04

dliz

Moderátor

hozzászólások179

georgio Mondta

Dliz tőled kérdezem főleg…Mivel tudok evésre bírni egy 6 hónapos Morelia viridis-t? 6 hete van nálam, azóta nem eszik, igaz elhozatal után 2 nappal le is vedlett szépen, egyben. Ez mondjuk még meg is magyarázna 1-2 heti koplalást, na de 6-ot… Csapkod, de inkább rám, a pipa miatt, mint az egérre a kaja miatt. Eddig nagy tercsibe volt (30×40×60) de ma visszatettem egy kis fauna boxba, hátha így kedvet kap. Tömni nem szeretném, mert hallottam ,hogy a chondro-knál ez vészes. Meg nincs is kedvem itthon turmixolni…. Ha továbbra sem eszik felviszem az állatorvos Tamáshoz, hátha egy szurival el tud érni valamit, vagy van egy jó ötlete. Látom te kompetens vagy a dologban , azért bátorkodom tőled kérdezni. De ha más is tud valami tuti tippet, szóljon. Hallottam már tojásba forgatós egérről (nem jött be) pinty kajáról (de ilyen kis kígyónak ?) most éppen vadkacsa tollak között vannak az egerek, hátha átveszik a szagát. De tőlem ennyi telt. Segítségeteket előre is köszi.

Szia.

bocs a késői válaszért.

mi van a kis chondroval?Igazából több ötletem nincs azon kívül amivel már te is próbálkoztál. Azt mondtad hogy 6 hónapos a kicsike, akkor több mint valószínű hogy "már elindult" tehát elfogadta a táplálékot ezelőtt. Vadonfogott vagy tenyésztett? Milyen hőmérsékleten/párán tartod?A kisebb hely amit írtál az tényleg ajánlatos a kicsiknél, szerintem egy ideig hagyd abban.Tömést semmiképp ne próbáld szerintem, főleg akkor ne ha nincs gyakorlatod benne, igazából a 6 hét még nem olyan sok hogy aggódni kelljen, nálam is fordul már elő ennyi idő koplalás ,bár igaz nem 6 hónapos állatnál.

remélem mielőbb olvasod, és válaszolsz hogy mi van az állattal. esetleg elkezdett e már enni.

üdv

Got burms?

21:10:08
2009-04-02

Szabi1437

Tag

hozzászólások98

Hello!

Valószínűleg semmi baja nem lesz. 

15:51:15
2009-04-02

Utsy

Vendég

Helló

Nekem van egy boa constrictorom és etetés közben kétszer is megharapta magát, nem nagyon de vérzett a seb. 

Van ilyenkor valami tenni való?

Lessz valami baja a kígyónak ettöl?

21:03:04
2009-03-25

georgio

Tag

hozzászólások65

Dliz tőled kérdezem főleg…Mivel tudok evésre bírni egy 6 hónapos Morelia viridis-t? 6 hete van nálam, azóta nem eszik, igaz elhozatal után 2 nappal le is vedlett szépen, egyben. Ez mondjuk még meg is magyarázna 1-2 heti koplalást, na de 6-ot… Csapkod, de inkább rám, a pipa miatt, mint az egérre a kaja miatt. Eddig nagy tercsibe volt (30×40x60) de ma visszatettem egy kis fauna boxba, hátha így kedvet kap. Tömni nem szeretném, mert hallottam ,hogy a chondro-knál ez vészes. Meg nincs is kedvem itthon turmixolni…. Ha továbbra sem eszik felviszem az állatorvos Tamáshoz, hátha egy szurival el tud érni valamit, vagy van egy jó ötlete. Látom te kompetens vagy a dologban , azért bátorkodom tőled kérdezni. De ha más is tud valami tuti tippet, szóljon. Hallottam már tojásba forgatós egérről (nem jött be) pinty kajáról (de ilyen kis kígyónak ?) most éppen vadkacsa tollak között vannak az egerek, hátha átveszik a szagát. De tőlem ennyi telt. Segítségeteket előre is köszi.

11:37:50
2009-03-25

dliz

Moderátor

hozzászólások179

SZia.

fordulj állatorvoshoz vele mindenféleképp.

Got burms?

10:18:51
2009-03-25

pitonboa

Új tag

hozzászólások1

Szia,

candoia carinatám vedlésénél plusz egy bőrréteg jött le elég nagy felületen. Egyre jobban szárad ki a bőre és néhol be is van repedve húsig. Kenegetem neki neogranormonnal meg kap egy kis vitamint. Alapból nem egy jól evő kígyó(3 honapja nem evett kb) így nem vmi életerős. Nem szereteném elveszíteni :(  Kérlek adj vmi jó tanácsot!

Előre is köszönöm:

Marcsi

e-mail címem:pitonboa@freemail.hu

19:25:44
2009-01-12

BlueSkorpio

Tag

hozzászólások26

Szia!

Köszi a választ!

Továbbítom! (:

19:22:31
2009-01-11

marczy80

Tag

hozzászólások11

szia!

az elmondottak alapján tuti atka

a legfontosabb, hogy a terráriumot teljesen pakoljátok kis, a talajt ki kell dobni , újat kell berakni, egy kis sütés után, ezzel csíramentesíted.

az állatot illetve a  berendezési tárgyakat a legjobb, ha frontline sprayvel kezeled. a terráriumot is be kell vele fújni, és meg kell várni, hogy kiszellőzzön.

nálam ez tökéletesen bevállt eddig

sok sikert

üdv

marczy

16:01:29
2009-01-11

BlueSkorpio

Tag

hozzászólások26

Sziasztok!

Egy haver nevében írok mert neki nincs net előfizetése.

Egy tigrispitonról lenne szó ami valószínű atkás. A pikelyei elálnak a testétől szinte az egész kígyón és már a szemei is kidüllednek, mert állítólag mőgé is be megy az atka. Én nem értek hozzá ezért csak azt írom amit haver mondott, mert még csak meg se néztem, mivel nekem is van kettő amiknek semmi bajuk és nem is szerretném, hogy legyen, mert mi van ha nem atka, hanem valami vírus vagy akármi.

De Ő azt mondta ez atka és a kérdése az lenne, hogyan lehet kiírtani az élősködőket?

Az Én kérdésem meg az, hogy biztos atka a tünetek alapján?

11:56:13
2008-10-12

reverse

Új tag

hozzászólások2

Köszönöm a választ, én is gondoltam rá, csak az állandó vitaminozás miatt ezt elvetettem. De holnaptól kap külőn kálciumot.

Mégegyszer köszönöm!

11:44:49
2008-10-12

fögleinjózsef

Tag

hozzászólások93

Calcium hiánya van! Calcimuscot adj mert gond lesz vele! meg foly. calcium port! (futor stb:)

11:26:53
2008-10-12

reverse

Új tag

hozzászólások2

Sziasztok!

A tokém bibije a következő: 

A nőstény végtagjai gyakran , naponta több alkalommal remegnek, kb 2 hete hanyatvágta magát a földön, és teljes testében remegett, de magánál volt, a közeledést észlelte, igyekezett felmászni a falra, majd pár perc után teljesen normális volt.  Kb másfél hete rakott tojást, a vele együtt lévő hímnél ezt nem tapasztaltam, jól kajál, mohobb mint a hím, leginkább tücsköt kapnak, néha sáskát, és ritkábban gyászbogárlárvát, mindíg minden vitaminozva SERA reptimineral C -vel, rendesen vedlik, jó börben van, és a remegésen kívűl más tünete nincs. 28-30 fokk között van a terkóban, 70-80 % közötti páratartalomban.

Akinek van ötlete kérem ossza meg velem!

Akár e-mail-ben is : reverse@citromail.hu

Nagyon köszönöm!!!

16:48:40
2008-09-26

Mis-tik

Vendég

Szia Árisz! :)

Köszönöm  a tanácsokat, beváltak. Miután betettem az ágakat-növényeket, le sem mászott a talajra, csak VADÁSZNI!!! :))) Ezt azért mesélem ilyen örömmel, mert eddig nem nagyon evett. Mostmár szerencsére jó színben van, felhízott kicsit és elég mozgékony. :) Azt hiszem mostmár életben marad. :) Már lebeszéltem neki egy nagyobb terráriumot, holnap megyek érte.

Az elismerést köszönöm, de nem gondolom, hogy ez nagy dolog volna. Legalábbis nekem természetes volt. :) Minden állatot nagyon szeretek (kivéve a pókokat! :D ), így meg sem fordult a fejemben, hogy hagyjam meghalni. Mondjuk, akkor még nem gondoltam, hogy ekkora "felelősséget" veszek a nyakamba: nagy terrárium,talajfűtő,párologtató, szellőzetető, vitamin, tűcsökkolónia a lakásomban, stb.. :) Ettől függetlenül, ha újra döntenem kéne, újra hazahoznám.. Majd szépen lassan beszerzek neki minden összkomfortot, addig meg csináld magad.. :)) 

Minden jót!

Kati

22:30:31
2008-09-22

Árisz

Tag

hozzászólások25

Talán még annyi , h ez a gekkó  inkább a magasba mászik mint a talajon.

A kalcium port meg mindegyik állatkereskedésben betudod szerezni por formában.

egyébként pedig mély elismerésem , h így megpróbálod felnevelni , megmentni a kis gekkó életét!

21:46:27
2008-09-22

Árisz

Tag

hozzászólások25

Kedves Mis-tik!

Azt tudom javasolni , h semennyire ne piszkáld , a szoba egy olyan részére helyezd a terráriumot , ami elég nyugodt. Kalcium a vízbe és a kajára! alakíts ki búvóhelyeket , sztem legyen viszonylag dús  a  terrárium. talán egy uv izzó sem ártana .

étvágycsinálónak , talán a viaszmoly hernyót javasolnám .

Azért bátorkodtam írni (bár itt a legtöbben jobban értenek nálam a hüllőkhöz), mert senki nem reagált !

remélem segítettem valamennyit , sok szerenycsét a kis jószághoz!

Üdv:Árisz

Válasz

Válasz a Témára: Allatorvos

FIGYELEM: Az új megjegyzések csak adminisztrátori jóváhagyással jelenhetnek meg

Vendég Néve (Kötelező):

Vendég EMail (Require):

Guest URL (required)

Kötelező Matek!
Mennyi: 9 + 6        (Kötelező)

Téma Válasz:

A terrarium.hu fórumról

Online Felhasználók:

2 Vendég

Maximum Online: 54

Fórumok

Csoportok:6

Fórumok28

Témák258

Hozzászólások8750

Tagok

1240 tag

85 vendég

Top hozzászólók:

E@O - 268

pythonmolurus - 188

dliz - 179

laelia - 161

Jadis - 161

agicica - 157

Simple Forum - Version 2.1 (Build 236)

Simple Forum WordPress Plugint készítette Andy Staines:Yellow Swordfish

Fórum Megjelenés / Ikon készlet: default / default

Az alapértelmezett 'Silk' Ikon készletet Mark James készítette:fam fam fam

A matematikai SPAM védelem Michael Woehrer kódján alapul:Software Guide

Az Adminisztrációs felület Patrick Fitzgerald Tabifier csomagját használjaBarelyFitz Designs

Köszönetem mindazoknak akik segítettek, bíztattak, javaslatokat tettek és segítettek tesztelni ezt a plugint