online terrarisztikai magazin
Felhasználó: Vendég
|
|
Ázsiai vizi agáma - Phisignathus Cocincinus |
|
| Oldal: 1 2 3 4 5 |
| Felhasználó | Hozzászólás |
|---|---|
|
11:47:17 kissicc Vendég
|
A hozzászólás Fórum Adminisztrátori jóváhagyásra vár |
|
15:46:42 jokerdark Új tag
|
|
|
15:38:32 jokerdark Új tag
|
attól függ milyen nagyságú! |
|
11:39:16 szabyb Tag
|
Üdv. |
|
16:43:08 Krisztián Új tag
|
Sziasztok!Azt akkarom kérdezni, hogy a fürdővízük lehet az ivóvízük is?Úgyebár elöszeretettel használják WC-nek.Ja és még azt, hogy mennyi tücsköt esszik meg egy 50 centis víziagáma?Az enyém csak 5-öt pedig, már pár hónapja nálunk van, volt idejje megszokni a helyet.A segítséget előre is kösszönöm! |
|
19:37:55 rocker Tag
|
Szia! Velem szerencsére ilyesmi még nem fordult elő. Enyém ilyenkor sok időt tölt a medencében, amitől könnyedén lejön a bőre. Nem lehet hogy esetleg túl kevés a víz a medencében és ezért nem tud rendesen bemerítkezni? Esetleg a páratartalom is alacsony ami szintén nehezíti a vedlést. Ha ezek kizárhatók akkor nem tudom mi lehet a baj. |
|
13:22:18 matt-u Új tag
|
viziagama szakik segitseget kernem! gusztav baratom az elozo vedleset nem tudta lekapirgalni magarol, ezert egy vizes szivaccsal megprobaltam segiteni rajta. a baj az, hogy igy se sikerult leszednem rola teljesen, csak foltokban. ma ujra beaztattam langyos vizbe egy fel orara, utana megint jott a szivacs, de meg mindig eleg sok folt maradt. nehany ponton (pl az egyik combjan) pedig egy dudor alault ki a szaraz borbol ami baromi kemeny. a kerdesem tehat, hogy tudnam leghatekonyabban leszedni rola ezeket az elszaradt borfeluleteket? |
|
11:25:07 Krisztián Új tag
|
Ez bízony így van az agámáknál.Háromhete van két zöld viziagámám egy 360 literes terráriumban. |
|
16:41:10 xlacix Tag
|
Na, oké. Már semmi gond. Megoldódott a probléma.:) Ma már zabált rendesen. Biztos csak az új helyet kellett megszoknia. |
|
12:01:35 xlacix Tag
|
Sziasztok! Olyan 2-3 napja hozzájutottam egy vizi agámához és az etetéssel gondok vannak. Egy-két tücsköt sikerült eddig megetetnem vele, meg vagy 6-7 db belefulladt a vízbe.:D Szegények mindig beleugrálnak és, ha sikerül kimentenem őket, akkor is már nem sokat érnek, mert a vitamint teljesen lemosta róluk. Nem tudnátok valami tanácsot adni az etetéshez, mert ezt a problémát valahogy meg kell oldani. Megpróbálok majd több száraz felületet biztosítani a terráriumban, de ezek a bolond tücskök szerintem így is beleugrálnak majd a vízbe. És persze az elpusztult tücsköket már nem eszi meg az agámám. Előre is köszönöm a segítséget. |
|
17:30:32 Vendég
|
Vízelőkészítőként Sera aqutan-t és sera nitrivec-t használok. Mind a kettő folyékony, bele kell csepegtetni a vízbe. Ezek megkötik a nehézfémeket, klórt stb. a vízben. Így nem kell forralni vagy állni hagyni a vizet vízcsere előtt. A gyíkom számára is meg a halak számára is hasznos lehet. Volt idő amikor nem használtam, akkor sem volt baja a gyíkomnak. |
|
02:28:09 rocker Tag
|
Kössz a képet, Báttya! Nagyon szép a terkód! Az akvarisztikában teljesen járatlan vagyok, szóval +kérdezném hogy a vízelőkészítők mit jelentenek? |
|
20:49:02 Vendég
|
Üdv Rocker! |
|
17:12:59 rocker Tag
|
Üdv, Báttya! http://www.terrarisztika.extra.hu/forum/viewtopic.php?t=160 Gondolom vízszűrőt is használsz, vagy hogyan biztosítod a +felelő vízminőséget? |
|
17:12:56 Vendég
|
Sziasztok! |
|
10:55:23 Vendég
|
sziasztok! köszi mindent! igen rocker sokat segített nekem! most “ráakadtam” egy állatorvosra, aki tenyészt is minden félét. ha jutottunk valamire majd jelentkezem! sziasztok! |
|
18:13:31 Tag
|
frezizi!írod, hogy jöjjek át ide mert lenne nehány kérdésed.a viziagámához nem nagyon tudok hozzá szólni,sehasem tartottam.régen 15 éve én leguánnal kezdtem.ahogy elnézem rocker tud neked segíteni mert ő ezt a fajt tartja.szia trewa |
|
15:48:48 rocker Tag
|
140×100x50 egyelőre jól elvan benne sőt még több is elférne. De ez biztos nem a végleges helye, mert előbb-utóbb kinőné és akarok majd nőstényeket is szerezni mellé, |
|
14:25:37 Vendég
|
Erre már közben rájöttem…. Mekkora van neked most? Fogod még nagyobbra cserélni ? Vagy ez a végleges? |
|
14:11:32 rocker Tag
|
Csak 1 db van 8 hónapja kb nem tudom milyen idős lehet talán kb 1 év 33cmesen vettem most majdnem 60. Gond akkor volt amikor nem készült el időben a terrárium és mivel nagyon kicsi volt neki a régi mindig ki akart jönni. Nekiugrált az üvegnek és sebes lett az orra, de kiheverte szerencsére. A ti terráriumotokat is gyorsan kinőné 1 víziagáma… |
| Oldal: 1 2 3 4 5 |
|
A terrarium.hu fórumról | |||
|---|---|---|---|
|
Online Felhasználók: 2 Vendég Maximum Online: 54 |
Fórumok Csoportok:6 Fórumok28 Témák258 Hozzászólások8750 |
Tagok 1240 tag 85 vendég |
Top hozzászólók: E@O - 268 pythonmolurus - 188 dliz - 179 laelia - 161 Jadis - 161 agicica - 157 |
Simple Forum WordPress Plugint készítette Andy Staines:Yellow Swordfish
Fórum Megjelenés / Ikon készlet: default / default
Az alapértelmezett 'Silk' Ikon készletet Mark James készítette:fam fam fam
A matematikai SPAM védelem Michael Woehrer kódján alapul:Software Guide
Az Adminisztrációs felület Patrick Fitzgerald Tabifier csomagját használjaBarelyFitz Designs
Köszönetem mindazoknak akik segítettek, bíztattak, javaslatokat tettek és segítettek tesztelni ezt a plugint