Fórum

Felhasználó: Vendég
  • Ebben a fórumban a Vendég Felhasználók is beküldhetnek hozzászólást
  • Vendégek nem iratkozhatnak fel téma figyelésre
  • Megjelenés előtt moderáljuk a Vendégek hozzászólásait
  • Ebben a fórumban van lehetőség Tag Regisztrációra
  • A Regisztrált felhasználók feliratkozhatnak témafigyelésre
  • A Regisztrált felhasználók tölthetnek fel saját avatart
Bejelentkezés Regisztráció
Keresés 
Fórum keresés:

Jelenlegi fórum
Minden fórum
Bármely szóra
Minden szóra
Kifejezésre

Ázsiai vizi agáma - Phisignathus Cocincinus

Válasz
FelhasználóHozzászólás

11:47:17
2010-07-27

kissicc

Vendég

A hozzászólás Fórum Adminisztrátori jóváhagyásra vár

15:46:42
2009-02-01

jokerdark

Új tag

hozzászólások2

rocker Mondta

Igen és azóta kiderült az is hogy ezek a növények hasonló helyen élnek mint a víziagámák. Hamarosan be is szerzek 1et…

milyen növény?

15:38:32
2009-02-01

jokerdark

Új tag

hozzászólások2

Krisztián Mondta

Sziasztok!Azt akkarom kérdezni, hogy a fürdővízük lehet az ivóvízük is?Úgyebár elöszeretettel használják WC-nek.Ja és még azt, hogy mennyi tücsköt esszik meg egy 50 centis víziagáma?Az enyém csak 5-öt pedig, már pár hónapja nálunk van, volt idejje megszokni a helyet.A segítséget előre is kösszönöm!

attól függ milyen nagyságú!

11:39:16
2006-12-27

szabyb

Tag

hozzászólások7

Üdv.
Készülőben van egy ázsiai viziagámákról szóló oldal.
Cím:http://www.gportal.hu/portal/viziagama/
Nézzetek be és segítsetek az oldal szerkesztésében népszerűsítésében.
Előre is köszi.

16:43:08
2006-12-09

Krisztián

Új tag

hozzászólások3

Sziasztok!Azt akkarom kérdezni, hogy a fürdővízük lehet az ivóvízük is?Úgyebár elöszeretettel használják WC-nek.Ja és még azt, hogy mennyi tücsköt esszik meg egy 50 centis víziagáma?Az enyém csak 5-öt pedig, már pár hónapja nálunk van, volt idejje megszokni a helyet.A segítséget előre is kösszönöm!

19:37:55
2006-12-06

rocker

Tag

hozzászólások48

Szia!

Velem szerencsére ilyesmi még nem fordult elő. Enyém ilyenkor sok időt tölt a medencében, amitől könnyedén lejön a bőre. Nem lehet hogy esetleg túl kevés a víz a medencében és ezért nem tud rendesen bemerítkezni? Esetleg a páratartalom is alacsony ami szintén nehezíti a vedlést. Ha ezek kizárhatók akkor nem tudom mi lehet a baj.

13:22:18
2006-12-05

matt-u

Új tag

hozzászólások1

viziagama szakik segitseget kernem!

gusztav baratom az elozo vedleset nem tudta lekapirgalni magarol, ezert egy vizes szivaccsal megprobaltam segiteni rajta. a baj az, hogy igy se sikerult leszednem rola teljesen, csak foltokban. ma ujra beaztattam langyos vizbe egy fel orara, utana megint jott a szivacs, de meg mindig eleg sok folt maradt. nehany ponton (pl az egyik combjan) pedig egy dudor alault ki a szaraz borbol ami baromi kemeny.

a kerdesem tehat, hogy tudnam leghatekonyabban leszedni rola ezeket az elszaradt borfeluleteket?

11:25:07
2006-10-31

Krisztián

Új tag

hozzászólások3

Ez bízony így van az agámáknál.Háromhete van két zöld viziagámám egy 360 literes terráriumban.

16:41:10
2006-10-09

xlacix

Tag

hozzászólások7

Na, oké. Már semmi gond. Megoldódott a probléma.:) Ma már zabált rendesen. Biztos csak az új helyet kellett megszoknia.

12:01:35
2006-10-08

xlacix

Tag

hozzászólások7

Sziasztok! Olyan 2-3 napja hozzájutottam egy vizi agámához és az etetéssel gondok vannak. Egy-két tücsköt sikerült eddig megetetnem vele, meg vagy 6-7 db belefulladt a vízbe.:D Szegények mindig beleugrálnak és, ha sikerül kimentenem őket, akkor is már nem sokat érnek, mert a vitamint teljesen lemosta róluk. Nem tudnátok valami tanácsot adni az etetéshez, mert ezt a problémát valahogy meg kell oldani. Megpróbálok majd több száraz felületet biztosítani a terráriumban, de ezek a bolond tücskök szerintem így is beleugrálnak majd a vízbe. És persze az elpusztult tücsköket már nem eszi meg az agámám. Előre is köszönöm a segítséget.

17:30:32
2006-06-09

Vendég

Vízelőkészítőként Sera aqutan-t és sera nitrivec-t használok. Mind a kettő folyékony, bele kell csepegtetni a vízbe. Ezek megkötik a nehézfémeket, klórt stb. a vízben. Így nem kell forralni vagy állni hagyni a vizet vízcsere előtt. A gyíkom számára is meg a halak számára is hasznos lehet. Volt idő amikor nem használtam, akkor sem volt baja a gyíkomnak.
Ártani nem árt, és nem is drága. Az akvarisztika számomra is újdonság. Azért kezdetem bele, ha már van a gyíkomnak 240 l víz pancsolni, akkor lehet benne némi halállomány is.

02:28:09
2006-05-27

rocker

Tag

hozzászólások48

Kössz a képet, Báttya! Nagyon szép a terkód! Az akvarisztikában teljesen járatlan vagyok, szóval +kérdezném hogy a vízelőkészítők mit jelentenek?

20:49:02
2006-05-18

Vendég

Üdv Rocker!
Örülök, hogy tetszett az építményem! Belinkelni nem tudom a képeket-nem vagyok egy PC. guru. De megpróbálok segítséget kérni. Azért küldtem neked egy nagyobb képet a címedre!
Szürőként a vízforgatón lévő szivacsszürőt használom. Ami nagyjából jó, de vennem kell még vmit, mert az alján lévó korhadékokat stb.-t néha ki kéne “porszívóznom. Vannak kézi szivattyúk, de nekem nem jók, mert nem tudom a vödröt alacsonyabbra tenni, mint a padlóm és így nem müködnek. De azt mondhatom, hogy tiszta a vizem. Természetesen használok vízelőkészítőket, és hetente 10% vizet cserélek.

17:12:59
2006-05-18

rocker

Tag

hozzászólások48

Üdv, Báttya!
Gyönyörű a terkód! Küldenél nekem az ímélemre abból amin az egész terkó látszik? mert sajnos itt túl kicsi a mérete cím:fogyoker@tvn.hu
vagy ha neked az jobb, belinkelheted erre a fórumra is hogy +csodáljuk!

http://www.terrarisztika.extra.hu/forum/viewtopic.php?t=160

Gondolom vízszűrőt is használsz, vagy hogyan biztosítod a +felelő vízminőséget?

17:12:56
2006-05-17

Vendég

Sziasztok!
Már lassan 1 éve nevelgetek egy agámát, de még csak most jutottam odáig, hogy képeket töltsek fel meg írjak róla. A képeket megnézhetitek a galériában! /Báttya néven futok/ Találtok itt képeket még kishaluska korából ill. a mára már majdnem kifejlett korából. Ő egy nőstény, még nem ivarérett. Én úgy tudom ez kb. 1 éves kor körül következik be náluk, akkor tojást is raknak, függetlenül attól, hogy meg lettek-e
termékenyítve, vagy sem. Nálam ez még nem következett be. Tervezem, hogy beköltöztetek még hozzá 1 nőstényt és 1 hímet. Úgy gondolom, hogy hárman is elférnek a (galériában-összkomfortos) terráriumban. Méretei 200xkb.140×80. Ez 1 sarokterrárium, amit magam terveztem és kiviteleztem. A lényege abban rejlik, hogy költözködéskor kétté lehet venni, így könnyebb szállítani. Az alsó rész 50 cm. magas sarok panorám akvárium 8mm. üvegből, kb. 240 víz van benne (na meg vagy 34 halacska- amikről tudomást sem vesz), hogy kedvére tudjon pancsizni. Van benne egy termosztátos vízmelegítő, és egy vízforgató ami a kis patakot és csobogót szolgálja. A felső rész OSB. lapból áll, ami a falra van felfúrva. Itt van 4 db. 25 w.-os halogén izzó ami a meleget hivatott produkálni, továbbá 2 db. 90 cm.-es Sera Terra Uv. fénycső- a nap helyett. Sikerült szereznem mászásra alkalmas jó nagy szőlő ágakat. Növények: dracéna,szarvasagancs páfrány,broméliák,orchidea,borostyán(ez a fajta nem bírja a kiképzést)+ némi moha. Teljesen felesleges az egészet üvegből csinálni, mert bazi nehéz lesz és drágább is.
Még kicsi volt egy 80×50x50 méretü terráriumban nevelkedett. (Erről is van kép a galériban-garzon). Ez is meg van még, majd jó lesz gyík óvodának.
Az én kis törpesárkányom elég nyugodt, többnyire egész nap kamillázik. Mikor rájön megy 1-2 kört, pancsi aztán kamilla tovább. Hetente 2x, 3x kajáltatom, hol tücsivel, hol gyászbogár lárvával, ill. 2 hónapja kóstoltatom vele a napos egeret. Tavasztól, ha úgy esik fogok neki cserebogarat, bazi nagy lepkéket, sáskákat stb.
Most ennyi.
Ha tudok segítek szivesen bárkinek!
Ha valami bazi nagy hülyeséget írtam, javítsatok ki! Az építő jellegü kritikát szivesen veszem!

10:55:23
2006-02-06

Vendég

sziasztok!

köszi mindent! igen rocker sokat segített nekem! most “ráakadtam” egy állatorvosra, aki tenyészt is minden félét. ha jutottunk valamire majd jelentkezem! sziasztok!

18:13:31
2006-02-04

trewa

Tag

hozzászólások154

frezizi!írod, hogy jöjjek át ide mert lenne nehány kérdésed.a viziagámához nem nagyon tudok hozzá szólni,sehasem tartottam.régen 15 éve én leguánnal kezdtem.ahogy elnézem rocker tud neked segíteni mert ő ezt a fajt tartja.szia trewa

Ha a papok hisznek Istenben, minek a temlomra vil

15:48:48
2006-02-03

rocker

Tag

hozzászólások48

140×100x50 egyelőre jól elvan benne sőt még több is elférne. De ez biztos nem a végleges helye, mert előbb-utóbb kinőné és akarok majd nőstényeket is szerezni mellé,

14:25:37
2006-02-03

Vendég

Erre már közben rájöttem…. Mekkora van neked most? Fogod még nagyobbra cserélni ? Vagy ez a végleges?

14:11:32
2006-02-03

rocker

Tag

hozzászólások48

Csak 1 db van 8 hónapja kb nem tudom milyen idős lehet talán kb 1 év 33cmesen vettem most majdnem 60. Gond akkor volt amikor nem készült el időben a terrárium és mivel nagyon kicsi volt neki a régi mindig ki akart jönni. Nekiugrált az üvegnek és sebes lett az orra, de kiheverte szerencsére. A ti terráriumotokat is gyorsan kinőné 1 víziagáma…

Válasz

Válasz a Témára: Ázsiai vizi agáma - Phisignathus Cocincinus

FIGYELEM: Az új megjegyzések csak adminisztrátori jóváhagyással jelenhetnek meg

Vendég Néve (Kötelező):

Vendég EMail (Require):

Guest URL (required)

Kötelező Matek!
Mennyi: 6 + 9        (Kötelező)

Téma Válasz:

A terrarium.hu fórumról

Online Felhasználók:

2 Vendég

Maximum Online: 54

Fórumok

Csoportok:6

Fórumok28

Témák258

Hozzászólások8750

Tagok

1240 tag

85 vendég

Top hozzászólók:

E@O - 268

pythonmolurus - 188

dliz - 179

laelia - 161

Jadis - 161

agicica - 157

Simple Forum - Version 2.1 (Build 236)

Simple Forum WordPress Plugint készítette Andy Staines:Yellow Swordfish

Fórum Megjelenés / Ikon készlet: default / default

Az alapértelmezett 'Silk' Ikon készletet Mark James készítette:fam fam fam

A matematikai SPAM védelem Michael Woehrer kódján alapul:Software Guide

Az Adminisztrációs felület Patrick Fitzgerald Tabifier csomagját használjaBarelyFitz Designs

Köszönetem mindazoknak akik segítettek, bíztattak, javaslatokat tettek és segítettek tesztelni ezt a plugint