online terrarisztikai magazin
Felhasználó: Vendég
|
|
Ékszerteknősök |
|
| Oldal: 1 |
| Felhasználó | Hozzászólás |
|---|---|
|
11:17:32 koranyihullo Új tag
|
Hello! Az utóbbi időben szert tettem néhány példány Díszes ékszerteknősre, és szeretnék kapcsolatot tartani azokkal, akiknek van ehhez hasonló ékszerteknősük, kérlek titeket, hogyha ti, vagy esetleg ismerősötöknek van ilyen teknőse, írjatok a koranyibruno@citromail.hu címre |
|
12:36:45 JawCrusher Új tag
|
Köszi a választ! Akkor mostantól diétára fogom Üdv! |
|
16:21:44 Ramirez Tag
|
Hali! Azt hogy fiú-e vagy lány onnan tudod megállípítani hogy a hímeknek a mellső lábán hosszabb a karom a farkuk pedig hosszabb és vaskosabb tövű mint a nőstényeké. A szalonnát,párizsit meg hasonlókat mielöbb felejtsd el az egyáltalán nem jó a teknősöknek.A legjobb az egész hal.Kishalhoz a legtöbb állatkereskedésben hozzájutsz,a legjobb a frissen leölt vagy a fagyasztott,de filét ne adj neki lehetőleg olyan hal legyen ami tartalmazza a csontokat,pikkelyeket és a zsigereket.Igen az ékszertekik nagy korukban sok növényi eledelt is fogyasztanak.A legjobb megoldás ilyenkor ha veszel neki egy kis átokhínárt valamelyik üzletben(50-100 ft közt van kb egy szál helytől függően).Nyáron meg tyúkhúr,gyermekláncfű és társai. Ha tudod próbáld meg minél változatosabban és természetesebben táplálni a tekid,ha megeszi is nem biztos hogy jó neki az a kaja. Üdv |
|
11:07:36 JawCrusher Új tag
|
Sziasztok! Nekem egy kb 15 éves vörösfülűm van. Most kapott egy jó nagy terráriumot, meg nyáron is mindíg kint van az udvaron hagy skerázzon mindenhova. Azt olvastam, hogy zöldséget is kell nekik adni enni, de az enyém nem eszi meg. Csak párizsit, szalonnát(!), nyers húst, meg szárított marhaszív-mix-et eszik. Félek, hogy nem táplálom megfelelően. Ötlet, javaslat? Honnan tudom, hogy fiú-e vagy lány? Köszi! |
|
22:17:17 Tag
|
Kedves Pumi! Először is: mennyi idősek az állataid? Milyen teknőseid vannak pontosan? A hímek hamarabb lesznek ivarérettek, így sokszor előfordul, hogy ugyan a hím próbálkozik, a nőstény viszont még nem hajlandó a párzásra… Ha két ivarérett teknősöd van, és a párzás is sikeres, akkor előbb-utóbb ugye sor kerül a tojásrakásra. Tehát úgy kell átalakítanod a terráriumot, hogy legyen benne egy olyan homokos-tőzeges rész, ami elég mély, és elég nagy alapterületű ahhoz hogy a nőstény eláshassa tojásait. Ez a legfontosabb… üdv: Sielu |
|
23:58:24 Pumi Új tag
|
Bepárzott a tekim… de mit csináljak, hogy ki keljenek? Miben segytsek, mit tegyek még a terráriumba? segítség!!! |
|
13:00:58 Tag
|
Kedves Julcsi! Sajnos a krályteknősökre jellemző, hogy kicsit agresszívan viselkednek. Ezért tényleg lehetséges, hogy bántotta az ékszertekid. A kereskedésekben többnyire csak pár hónapos csöppségeket árulnak. Idősebb példányt hirdetéseken keresztül tudsz vásárolni. Mindenképpen figyelj arra oda, hogy az újonnan vásárolt teknősöd közel a mostanival azonos méretű legyen. Emellett mindenképpen megfelelően nagy helyet kell biztosítanod számukra, különben bánthatják egymást. Ha valódi növényeket tartasz az akva-terráriumodban, az mindenképpen jó, mivel a teknősöd egészséges fejlődéséhez szükséges, hogy növényeket is fogyasszon.
Remélem segítettem! |
|
09:55:54 julcsi Vendég
|
Azt szeretném kérdezni és mondani is
Hogy volt nekem egy ékszerteknösöm. Ötkaptam elöször és utána kaptam egykicsit nagyob király teknöst. Sajnos az ékszerteknősőm beteglet. Infuziozni kelet meg ijenek… és álitolag a kiráj teknősöm támata meg:( és most csak egyteknösöm van.
Anyukám mondta hogyszegény nagyon egyedül van és kéne ven mégegy kiráj tekit melé. és itkezdötek aproblémák mert már 7 és félcentis a páncélja és álatkereskedés be csak icike picikékvannak
|
|
18:39:09 Tag
|
Kedves Mindenki!
Máris lenne egy fontos észrevételem az ékszertekikkel kapcsolatban.
Hát, fogalmam sincs ezt miért csinálják. Kapnak vitamint, nyers halat, szárított rákot, vízicsigát, átokhínárt stb. nem tudom elképzelni, hogy ez ne lenne elég… Köszönöm! |
|
18:32:24 Tag
|
Sziasztok! Ékszerteknőse sok-sok állatbarátnak van, nagyon népszerűek. Ez persze nem azt jelenti (bár sokan gondolják), hogy kevésbé érdekesek, mint más teknősök! Sőt! Azért gondoltam a téma létrehozására, mert nagyon szívesen venném a tapasztaltabb teknős-barátok információit, illetve én is szeretném megosztani ismereteimet Mindenkivel, akit csak érdekel. Remélem ezzel nem vagyok egyedül :-) |
| Oldal: 1 |
|
A terrarium.hu fórumról | |||
|---|---|---|---|
|
Online Felhasználók: 2 Vendég Maximum Online: 54 |
Fórumok Csoportok:6 Fórumok28 Témák258 Hozzászólások8750 |
Tagok 1240 tag 85 vendég |
Top hozzászólók: E@O - 268 pythonmolurus - 188 dliz - 179 laelia - 161 Jadis - 161 agicica - 157 |
Simple Forum WordPress Plugint készítette Andy Staines:Yellow Swordfish
Fórum Megjelenés / Ikon készlet: default / default
Az alapértelmezett 'Silk' Ikon készletet Mark James készítette:fam fam fam
A matematikai SPAM védelem Michael Woehrer kódján alapul:Software Guide
Az Adminisztrációs felület Patrick Fitzgerald Tabifier csomagját használjaBarelyFitz Designs
Köszönetem mindazoknak akik segítettek, bíztattak, javaslatokat tettek és segítettek tesztelni ezt a plugint