| Felhasználó | Hozzászólás |
|
kiki94
Új tag
hozzászólások1 |
Sziasztok!
Nekem van egy 4 éves kb 2 méteres nőstény boa constrictorom és fedeztetni szeretneém illetve ha méshogy nem megoldható akár vennék mellé egy ivarérett hím boát! Aki tud segítsen.
Előre is köszönöm.
|
|
szerenke
Tag
hozzászólások10 |
Sziasztok!
Én szívesen örökbefogadnék újszülött vagy lehet idősebb Boa is.
Nem kell félni,hogy esetleg rossz helyre kerül,mert a többi kígyóm is tökéletesen elvan és semmi problémájuk nincs.
Úgyhogy nyugodtan jöhet hozzám akármikor akármilyen kígyó. A helyet is biztosítom neki meg mindent.
Ha valakinek van amit szívesen odaadna az legyenszíves jelezni:
zolika.szeremi@gmail.com
+36 30 982 0489
Most rövid leszek! - mondta a kígyó és kimászott a sínekre.
|
|
Sielu
Tag
hozzászólások32 |
Sziasztok!
Hatalmas problémával szembesültem ma reggel… A kb 1 méteres szivárványos boáim közül megszökött az egyik. Nem tudom mi történhetett, a terkó teljesen zárt, az állat pedig már vagy két hete vedleni készült. Három hete nem evett, de a házunkban lévő rágcsálókat (degu, patkány) illetve a pici szakállas agámámat nem bántotta. Egész álló nap kereste az egész család… Nem tudna valaki ötletet adni, hogy hogyan tudnám megtalálni?
Előre is köszi!
|
|
sickdog
Tag
hozzászólások36 |
|
|
dliz
Moderátor
hozzászólások179 |
Got burms?
|
|
sickdog
Tag
hozzászólások36 |
hali
egy 150-160 centis constrictort össze lehet tenni kb 1méteres fajtársával? volt-e már ebből valaha vmi gond?
|
|
cube
Tag
hozzászólások6 |
leo gekk Mondta
sziasztok!
szeretnék 1 boa constrictort de nekem túl nagy a 2,5 - 3 méter melyik a legkisebb alfaja? és az mekkora?
Ha nem szeretnél nagy méretű kígyót akkor minden képp az Imperatorok egyik alfajában gondolkozz el ./Hondurasi ,Ecuadori/ezek nem igazán nőnek 1,5m-nél nagyobbra .
Nekem a Hondurasi nőstényem 1.5méter és most adott életet 16kicsinek ,ja és elmúlt 4éves .
|
|
isti
Tag
hozzászólások124 |
|
|
rdani
Új tag
hozzászólások1 |
sziasztok!
kezdő vagyok és érdeklődni szeretnék a kutyafejű boákról:-mennyibe kerülnek kb,-igényei,-mekkora terrárium kell neki … kérem aki tart vagy ismeri a fajt az írjon.a kisebb méretű rokonfajai is érdekelnek+ ha nem ajánlott a kutyafejű boa kezdésre milyen falakó boával érdemes elkezdeni??(mindenféle képp falakó boák érdekelnek :)) )
Köszönöm :)
|
|
BotondAdam
Tag
hozzászólások9 |
Szabi1437!
Jól emlékszel!
|
|
Szabi1437
Tag
hozzászólások98 |
Chip? Csak az "A" függelékes fajoknak, a "B" – ből pedig a szárazföldi teknősöknek kötelező.
Ha jól emlékekszem fejből, akkor a contrictorok közül csak a Boa c. occidentalis "A" függelékes.
Üdv
|
|
isti
Tag
hozzászólások124 |
tartási engedély??
áááááááááááááááááááááá…… sztem SENKINEK nincs…
|
|
isti
Tag
hozzászólások124 |
nekem annyi az észrevételem, hogy a szivárványosok közül a törzsalakok tényleg lustábbak valamivel, de: amikor teljes sötét van, ők is elkezdenek mozgolódni, és teljesen bejárják a helyüket, csak lassabban mozognak, mint a kolumbiaiak, és ha bármilyen kevés fény megzavarja őket (pl. felkapcsolok egy kislámpát a szobában) megijednek és leblokkolnak, vagy visszabújnak a búvóhelyükre.
ezzel szemben a kolumbiaiak rengeteget mozognak, ők talán a legélénkebb kígyóim. őket a fény se zavarja, már lámpaoltás előtt előjönnek. nekik az a mennyország ha kiszedem őket, hogy mászkálhassanak az asztalon, a szobában, az ágyon…
a constrictor a leglustább az összes közül, az tényleg csak akkor mozdul meg, ha már éhes.
|
|
georgio
Tag
hozzászólások65 |
Azt szeretném kérdezni főleg Boa constrictor tartóktól, hogy mivel a veszélyes állat kategóriába sorolták a fajt, ezt ti mennyire tartjátok be, és az ezzel járó tartási engedélyt mennyire veszitek komolyan? Chip meg ilyesmi. Mert én anno 2 példányomat adtam el a törvény beiktatásakor, mert be voltam parzázva, de most már úgy vagyok vele, ha nem "muszály" nem tartanám be…. Köszi.
|
|
gergoo
Tag
hozzászólások32 |
Attól,hogy nem tartok tigrispitont tudom,hogy mekkora egy 2,6 mes kígyó.Az is igaz,hogy kaja után nem mozognak,de nekem a boák kihasználják a helyüket mert miután megemésztik a kaját nekem esténként elég aktívak.
|
|
gergoo
Tag
hozzászólások32 |
Attól,hogy nem tartok tigrispitont tudom,hogy mekkora egy 2,6 mes kígyó.Az is igaz,hogy kaja után nem mozognak,de nekem a boák kihasználják a helyüket mert miután megemésztik a kaját nekem esténként elég aktívak.
|
|
csoki24
Tag
hozzászólások9 |
Na ez meg a másik amit chencria1 mond és igaza van! Ráadásul tisztába vagy vele h egy 2,6 méteres tigris mekkora? csakmert nem olyan nagy az élőbe mint gondolatba és szinte egésznap csak egyhelyben döglenek pedig él és virul;)
|
|
cenchria1
Tag
hozzászólások26 |
Bocs!
Most látom,hogy Constrictorról van szó!
|
|
cenchria1
Tag
hozzászólások26 |
gergoo Mondta
Hali!
csoki24:Szerintem elég sok állatot be lehet préselni egy 120*60*60as terráriumba.De a kérdés az,hogy jól is érzi-e magát.Mer szerintem egy 2 méteres kígyó sose fogja jólérezni magát egy ekkora helyen.
Hahó!
Bocs,de szeretném megtudni,hogy miért kicsi neki az a hely?
Nekem szivárványos boáim vannak (törzsalak).Nagy helyen tartom őket,mert mániám a díszterrárium,de he ezt nem vesszük figyelembe,akkor szerintem egy egészen kis helyen is vígan elvannak,mivel alig mozognak,etetéskor szét vannak szedve,stb.
Nem kötekedni akarok,de nekem az a tapasztalatom,hogy nálam a 3 nagy példány etetés után beköltözik egy barlangba ami kb.20×20x30 cm vagy talán kicsivel nagyobb (egyszerűen bepréselik magukat) és onnan csak üríteni vagy vedleni jönnek elő,valamint akkor amikor már megint éhesek kezdenek lenni (éjszaka sem mozognak).A bazi nagy terkónak csak egy kis töredékét használják,pedig nem kicsik.
Persze lehet arra gondolni,hogy félnek,de ugyan mitől (csontszelídek ha kiveszem őket)?
Mellesleg láttam sok képet arról,hogy emberek pl.farmokon milyen kicsi helyen tartják őket és mégis szuperül működnek,szaporodnak,stb.
Komolyan érdekelne a véleményed vagy bárki véleménye.
ui. A Hortulanus-aim is egy sarokban vannak egész nap (éjjel sem nagyon mozognak) a kb 2 köbméteres terráriumban.
|
|
csoki24
Tag
hozzászólások9 |
gergo: volt már átmenetileg nagyobba is de annak is csak az 1ik felét használta szó szerint a másik részére sose ment meg is lepődtem nemkicsit
|