Fórum

Felhasználó: Vendég
  • Ebben a fórumban a Vendég Felhasználók is beküldhetnek hozzászólást
  • Vendégek nem iratkozhatnak fel téma figyelésre
  • Megjelenés előtt moderáljuk a Vendégek hozzászólásait
  • Ebben a fórumban van lehetőség Tag Regisztrációra
  • A Regisztrált felhasználók feliratkozhatnak témafigyelésre
  • A Regisztrált felhasználók tölthetnek fel saját avatart
Bejelentkezés Regisztráció
Keresés 
Fórum keresés:

Jelenlegi fórum
Minden fórum
Bármely szóra
Minden szóra
Kifejezésre

A terrárium berendezése

Válasz
FelhasználóHozzászólás

00:08:31
2010-07-09

inuky

Új tag

hozzászólások2

Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy a purhabból készített mászó ágat milyen festékkel lehet festeni? A purhab valóban rongálódik uv fény hatására? Mivel vonjam be a purhabot, hogy az ne rongálódjon és mérgező se legyen a hüllő számára?

09:32:17
2009-01-08

Degec

Tag

hozzászólások66

hatalabence: és a békákkal mi a helyazet? meg vannak?

http://dendrobatidae.fw.hu

16:03:21
2008-12-06

hatalabence

Tag

hozzászólások10

Nos mint írtam még anno,megtörténtek a terráriumban a drasztikus változtatások.A egészet kipakoltam és újraháttereztem.Most nem pur habot hanem csemperagasztót használtam amelybe jó sok vasfát ragasztottam.a még nem megszáradt csempragasztóba kókuszrostot ragasztottam majd hagytam megszáradni.Miután megszáradt(kb 24 óra)felállítottam a terráriumot.Lényegesen jobb mint a pur habos módszer mivel ez befedi a terrárium teljes hátsó falát.A terkó közepére vágattam 2 db üveglapot amelyek a vízmedence 2 oldalát képeztik majd ezek elejét és hátulját a terkó elejéhez illetve hátuljához ragasztottam a jó öreg szilikonragaszó baráttal.a mewdencén kívüli részt feltöltöttem rostos mohatőzeg és kókuszros keverékével majd ebbe ültettem a  növényeket.Irány virágárus.Mivel az előző terkóbol sok minden kihalt ezért rengetek új növény került beszerzésre:broméliák,tillandsiák,kúszó és futónövények illetve rengetek(kb 10 db)mini orchidea és természetesen az elmaradhatatlan mohák.Kezdődjék a z ültetés:a talajon lévő illetve a fákra ültetett növényekkel ugyan nem volt gond ,de a háttérre felaplikálás már komolyabb fejtörést okozott.végül rájöttem h a tűzőgép kapocs nagyon jó szolgálatot tesz ugyanis a háttérre vagyis a felrakott kókuszrostba ezzel tudom legjobban a növényeket beleépíteni.Miután ezzel megvoltam kezdödhetett a vízesés beszerelése.40 cm gumícsó plussz villanymotor,kész is a vízesés a mi a háttérről folyik le és mivel megakad a vasfákban gyönyörűszép a fátylakat hoznak létre. a medencét feltöltöttem kis kavicsokkal illetve a víz közepére behelyezetem egy vasfát és arra raktam némi mohát, a talajt is burkoltam mohát illetve a háttéren is sok helyen megtalálhatóak.A jó a mohában hogy sok olyan dolgot eltakar ami zavaró a szemnek:drótok,a medence üveglapjai.És el ne feledjem a jó öreg ultrahangos párásítót ami ismét generálja számomra a misztikus ködöt.Nos ennyi volna,ismét kiselőadás,és tessék kísérletezni.

14:04:35
2007-11-25

seya

Tag

hozzászólások39

váv:D köszi, ezek tényleg nagyon jók!

10:23:27
2007-11-24

hatalabence

Tag

hozzászólások10

Szia seya!Kezdjünk is neki!Az a helyzet hogy az eredeti képek már nincsenek meg a gépen és azóta a terkó is átalakult egy picit és drasztikus átalakítások várhatók amelyekről természetesen majd itt írok.Mohának két félét használtam.Az egyiket ami a víz közelében van jávai vizimohának hívják és akvaristánál megkaphatod a másik viszont valami fenyőerdei moha amit egy kedves virágárus ismerősöm hozatott nekem. Ha terkó ötletek kellenek akkor látogass el a http://www.wildsky.net weboldalra és a terkógalériában megtalálod a világ legszebb viváriumjait.Sokkal szebbek mint az enyém.Énis innen loptam 5letek-et. Sok sikert 6_bence

12:05:26
2007-11-15

seya

Tag

hozzászólások39

Korrigálnék. Megtaláltam a képeket, nagyon ügyes voltam, sokáig túrtam értük a galériát, viszont ezek olyan picikék, hogy semmit sem látok a berendezésből, csak annyit, hogy jó sűrű és messziről szép_D

10:51:35
2007-11-15

seya

Tag

hozzászólások39

Ó. És milyen mohát használtál és honnan szerezted?:)

22:50:43
2007-11-14

seya

Tag

hozzászólások39

Szia hatalabence! Tudom, hogy már jó régi hozzászólásodról van szó, két éves^^” de nekem is küldenél egy terkót arról a híres tillandsiás minidzsungelről, amit nyílméregbékának rendeztél be? Épp most tartok életem legelső terráriumának berendezésénél és ez az ötlet nagyon tetszik. Persze nekem nem nyílméregbéka, hanem két maki kerül bele, de az ő környezeti igényeik is ugyan olyanok, szóval.. nagyon megköszönném:) Ha esetleg idepillantasz.

Vagy bárki, aki már megkapta a képeket és véletlenül még megvan nekik. A gond az, hogy eléggé kihaltak ezek a fórumok, nem nagyon reagálnak semmiféle írásra, ahogy olvasgattam:/ Jobbára csak kérdések röpködnek ide-oda.

Előre is köszi! A cím: orange_rhapsody@citromail.hu

21:42:13
2007-04-06

cocodeo

Tag

hozzászólások9

Köszi!

Mondhatnám életet mentettél! :)

11:39:08
2007-04-06

hatalabence

Tag

hozzászólások10

Kedves cocodeo!Két féle megoldás létezik:
1. -egyszerűen a nedves kókuszrostot rányomod és ott marad.(amíg ki nem szárad)
2. -veszel szilikonragasztót(feketét ajánlom),bekened vele a purhabot és a jól kinyomkodott,nem tocsogós kókuszrostot egyenletesen eloszlatod rajta(magyarul ráteszed nem túl vastagon).
Használd egészséggel!

15:15:12
2007-04-05

cocodeo

Tag

hozzászólások9

Sziasztok!

Igaz már jó régen írta hatalabence a hsz-ét, de lénnék kiváncsi lennék, hogyan ragsztotta föl a kókuszrostot a purhabra. Épp egy ilyen hátteres terkót szeretnék készíteni.

19:16:44
2007-03-07

kovaron

Tag

hozzászólások14

hali!!

éppen h nem hungarocell, mert azt mondta, h rányomja az anyagot, az ott megszárad
szal nem ilyen hungarocell faragás v ragasztás :o

08:31:46
2007-03-07

Harlequin

Tag

hozzászólások48

hungarocel?

20:05:47
2007-03-06

kovaron

Tag

hozzászólások14

Helló!!

Beszélgettem ma egy állatkereskedésben a sráccal, aki hátterezést is vállal. És ő azt mondta, hogy a hátteret egy anyagból csinálja meg, amilyenre akarom, és hogy üvegre a legjobb. Mi lehet ez az anyag? Nincs valakinek valami tippje? Mert és gondoltam a purhabra, de azt nem szeretem, szóval ha nem muszáj, nem dolgoznék vele. üdv

21:05:38
2007-02-28

rocket

Új tag

hozzászólások3

Csá.légyszi küldjetek minnél több terkó képet mert nincs ötletem hogy milyen is legyen a sajátom.ide küldjétek:tomi4400@freemail.hu Kösssssssszzzzz.

14:44:20
2006-11-17

TiGa

Új tag

hozzászólások1

Sziasztok!

Vannak eladó szőlőtőkéim terráriumba/akváriumba. Képek és információ a http://tiga.atw.hu oldalon.

Üdv:
TiGa

19:07:08
2006-10-23

totty

Tag

hozzászólások9

Sziasztok olyan kérésem lenne h kellene nekem pókoknak való itatókról képek mert csinállni szeretnék mügyantából már csináltam is de kellene több fajta is ha sikerül jutányos áron lehet majd tőlem rendelni irjatok fontos bolti ár feléért

13:56:14
2006-10-20

huszám

Tag

hozzászólások41

jaj nem kupajból hanem kupak ból bocs a hejes írásárt

13:55:24
2006-10-20

huszám

Tag

hozzászólások41

Sziasztok hogy csináljak mesterséges tavat? de lehetőleg olyat ami nem kupajból van!

21:04:05
2006-10-09

xlacix

Tag

hozzászólások7

Na, meg is van. Az Obiból szereztem 300 Ft -ért egy litereset. Nem tudom minek kérdeztem, ha egyből jó helyen kerestem. :D Na, mindegy… ha másnak kéne, akkor már tudjuk, hogy az Obiban biztos van. És hungarocell is van ott bőven.

Válasz

Válasz a Témára: A terrárium berendezése

FIGYELEM: Az új megjegyzések csak adminisztrátori jóváhagyással jelenhetnek meg

Vendég Néve (Kötelező):

Vendég EMail (Require):

Guest URL (required)

Kötelező Matek!
Mennyi: 7 + 5        (Kötelező)

Téma Válasz:

A terrarium.hu fórumról

Online Felhasználók:

3 Vendég

Maximum Online: 54

Fórumok

Csoportok:6

Fórumok28

Témák258

Hozzászólások8750

Tagok

1240 tag

85 vendég

Top hozzászólók:

E@O - 268

pythonmolurus - 188

dliz - 179

laelia - 161

Jadis - 161

agicica - 157

Simple Forum - Version 2.1 (Build 236)

Simple Forum WordPress Plugint készítette Andy Staines:Yellow Swordfish

Fórum Megjelenés / Ikon készlet: default / default

Az alapértelmezett 'Silk' Ikon készletet Mark James készítette:fam fam fam

A matematikai SPAM védelem Michael Woehrer kódján alapul:Software Guide

Az Adminisztrációs felület Patrick Fitzgerald Tabifier csomagját használjaBarelyFitz Designs

Köszönetem mindazoknak akik segítettek, bíztattak, javaslatokat tettek és segítettek tesztelni ezt a plugint