online terrarisztikai magazin
Felhasználó: Vendég
|
|
A terrárium berendezése |
|
| Oldal: 1 2 |
| Felhasználó | Hozzászólás |
|---|---|
|
00:08:31 inuky Új tag
|
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy a purhabból készített mászó ágat milyen festékkel lehet festeni? A purhab valóban rongálódik uv fény hatására? Mivel vonjam be a purhabot, hogy az ne rongálódjon és mérgező se legyen a hüllő számára? |
|
09:32:17 Tag
|
hatalabence: és a békákkal mi a helyazet? meg vannak? |
|
16:03:21 hatalabence Tag
|
Nos mint írtam még anno,megtörténtek a terráriumban a drasztikus változtatások.A egészet kipakoltam és újraháttereztem.Most nem pur habot hanem csemperagasztót használtam amelybe jó sok vasfát ragasztottam.a még nem megszáradt csempragasztóba kókuszrostot ragasztottam majd hagytam megszáradni.Miután megszáradt(kb 24 óra)felállítottam a terráriumot.Lényegesen jobb mint a pur habos módszer mivel ez befedi a terrárium teljes hátsó falát.A terkó közepére vágattam 2 db üveglapot amelyek a vízmedence 2 oldalát képeztik majd ezek elejét és hátulját a terkó elejéhez illetve hátuljához ragasztottam a jó öreg szilikonragaszó baráttal.a mewdencén kívüli részt feltöltöttem rostos mohatőzeg és kókuszros keverékével majd ebbe ültettem a növényeket.Irány virágárus.Mivel az előző terkóbol sok minden kihalt ezért rengetek új növény került beszerzésre:broméliák,tillandsiák,kúszó és futónövények illetve rengetek(kb 10 db)mini orchidea és természetesen az elmaradhatatlan mohák.Kezdődjék a z ültetés:a talajon lévő illetve a fákra ültetett növényekkel ugyan nem volt gond ,de a háttérre felaplikálás már komolyabb fejtörést okozott.végül rájöttem h a tűzőgép kapocs nagyon jó szolgálatot tesz ugyanis a háttérre vagyis a felrakott kókuszrostba ezzel tudom legjobban a növényeket beleépíteni.Miután ezzel megvoltam kezdödhetett a vízesés beszerelése.40 cm gumícsó plussz villanymotor,kész is a vízesés a mi a háttérről folyik le és mivel megakad a vasfákban gyönyörűszép a fátylakat hoznak létre. a medencét feltöltöttem kis kavicsokkal illetve a víz közepére behelyezetem egy vasfát és arra raktam némi mohát, a talajt is burkoltam mohát illetve a háttéren is sok helyen megtalálhatóak.A jó a mohában hogy sok olyan dolgot eltakar ami zavaró a szemnek:drótok,a medence üveglapjai.És el ne feledjem a jó öreg ultrahangos párásítót ami ismét generálja számomra a misztikus ködöt.Nos ennyi volna,ismét kiselőadás,és tessék kísérletezni. |
|
14:04:35 Tag
|
váv:D köszi, ezek tényleg nagyon jók! |
|
10:23:27 hatalabence Tag
|
Szia seya!Kezdjünk is neki!Az a helyzet hogy az eredeti képek már nincsenek meg a gépen és azóta a terkó is átalakult egy picit és drasztikus átalakítások várhatók amelyekről természetesen majd itt írok.Mohának két félét használtam.Az egyiket ami a víz közelében van jávai vizimohának hívják és akvaristánál megkaphatod a másik viszont valami fenyőerdei moha amit egy kedves virágárus ismerősöm hozatott nekem. Ha terkó ötletek kellenek akkor látogass el a http://www.wildsky.net weboldalra és a terkógalériában megtalálod a világ legszebb viváriumjait.Sokkal szebbek mint az enyém.Énis innen loptam 5letek-et. Sok sikert 6_bence |
|
12:05:26 Tag
|
Korrigálnék. Megtaláltam a képeket, nagyon ügyes voltam, sokáig túrtam értük a galériát, viszont ezek olyan picikék, hogy semmit sem látok a berendezésből, csak annyit, hogy jó sűrű és messziről szép_D |
|
10:51:35 Tag
|
Ó. És milyen mohát használtál és honnan szerezted?:) |
|
22:50:43 Tag
|
Szia hatalabence! Tudom, hogy már jó régi hozzászólásodról van szó, két éves^^” de nekem is küldenél egy terkót arról a híres tillandsiás minidzsungelről, amit nyílméregbékának rendeztél be? Épp most tartok életem legelső terráriumának berendezésénél és ez az ötlet nagyon tetszik. Persze nekem nem nyílméregbéka, hanem két maki kerül bele, de az ő környezeti igényeik is ugyan olyanok, szóval.. nagyon megköszönném:) Ha esetleg idepillantasz. Vagy bárki, aki már megkapta a képeket és véletlenül még megvan nekik. A gond az, hogy eléggé kihaltak ezek a fórumok, nem nagyon reagálnak semmiféle írásra, ahogy olvasgattam:/ Jobbára csak kérdések röpködnek ide-oda. Előre is köszi! A cím: orange_rhapsody@citromail.hu |
|
21:42:13 Tag
|
Köszi! Mondhatnám életet mentettél! :) |
|
11:39:08 hatalabence Tag
|
Kedves cocodeo!Két féle megoldás létezik: |
|
15:15:12 Tag
|
Sziasztok! Igaz már jó régen írta hatalabence a hsz-ét, de lénnék kiváncsi lennék, hogyan ragsztotta föl a kókuszrostot a purhabra. Épp egy ilyen hátteres terkót szeretnék készíteni. |
|
19:16:44 kovaron Tag
|
hali!! éppen h nem hungarocell, mert azt mondta, h rányomja az anyagot, az ott megszárad |
|
08:31:46 Harlequin Tag
|
hungarocel? |
|
20:05:47 kovaron Tag
|
Helló!! Beszélgettem ma egy állatkereskedésben a sráccal, aki hátterezést is vállal. És ő azt mondta, hogy a hátteret egy anyagból csinálja meg, amilyenre akarom, és hogy üvegre a legjobb. Mi lehet ez az anyag? Nincs valakinek valami tippje? Mert és gondoltam a purhabra, de azt nem szeretem, szóval ha nem muszáj, nem dolgoznék vele. üdv |
|
21:05:38 rocket Új tag
|
Csá.légyszi küldjetek minnél több terkó képet mert nincs ötletem hogy milyen is legyen a sajátom.ide küldjétek:tomi4400@freemail.hu Kösssssssszzzzz. |
|
14:44:20 TiGa Új tag
|
Sziasztok! Vannak eladó szőlőtőkéim terráriumba/akváriumba. Képek és információ a http://tiga.atw.hu oldalon. Üdv: |
|
19:07:08 totty Tag
|
Sziasztok olyan kérésem lenne h kellene nekem pókoknak való itatókról képek mert csinállni szeretnék mügyantából már csináltam is de kellene több fajta is ha sikerül jutányos áron lehet majd tőlem rendelni irjatok fontos bolti ár feléért |
|
13:56:14 huszám Tag
|
jaj nem kupajból hanem kupak ból bocs a hejes írásárt |
|
13:55:24 huszám Tag
|
Sziasztok hogy csináljak mesterséges tavat? de lehetőleg olyat ami nem kupajból van! |
|
21:04:05 xlacix Tag
|
Na, meg is van. Az Obiból szereztem 300 Ft -ért egy litereset. Nem tudom minek kérdeztem, ha egyből jó helyen kerestem. :D Na, mindegy… ha másnak kéne, akkor már tudjuk, hogy az Obiban biztos van. És hungarocell is van ott bőven. |
| Oldal: 1 2 |
|
A terrarium.hu fórumról | |||
|---|---|---|---|
|
Online Felhasználók: 3 Vendég Maximum Online: 54 |
Fórumok Csoportok:6 Fórumok28 Témák258 Hozzászólások8750 |
Tagok 1240 tag 85 vendég |
Top hozzászólók: E@O - 268 pythonmolurus - 188 dliz - 179 laelia - 161 Jadis - 161 agicica - 157 |
Simple Forum WordPress Plugint készítette Andy Staines:Yellow Swordfish
Fórum Megjelenés / Ikon készlet: default / default
Az alapértelmezett 'Silk' Ikon készletet Mark James készítette:fam fam fam
A matematikai SPAM védelem Michael Woehrer kódján alapul:Software Guide
Az Adminisztrációs felület Patrick Fitzgerald Tabifier csomagját használjaBarelyFitz Designs
Köszönetem mindazoknak akik segítettek, bíztattak, javaslatokat tettek és segítettek tesztelni ezt a plugint