Vitorlázás

Mihalik Enikő félmeztelenül fürdőzött a Balatonban - Fotó
Nem volt szégyenlős Mihalik Enikő legutóbbi fotóját elnézve.
Tovább javul a Balaton vízminősége

A Landsat műhold felvételei alapján lezajlott átfogó, nemzetközi vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a megfigyelt 71 tó vízminősége többségében romló tendenciát mutat. Öröm az ürömben, hogy a Balaton a hat kivételt erősíti. Ennek egyik oka, hogy szakembereink komoly odafigyeléssel kezelték a tóba jutó szennyező anyagok problémáját. Különböző, helyi vizsgálatok szerint az elmúlt évtizedekben a […]

Javul a Balaton vízminősége

A Landsat műhold felvételei alapján lezajlott átfogó, nemzetközi vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a megfigyelt 71 tó vízminősége többségében romló tendenciát mutat. Öröm az ürömben, hogy a Balaton a hat kivételt erősíti. Ennek egyik oka, hogy szakembereink komoly odafigyeléssel kezelték a tóba jutó szennyező anyagok problémáját. Különböző, helyi vizsgálatok szerint az elmúlt évtizedekben a […]

Heti programajánlónk 28. hét

Koncertek és jazz hete lesz ez a Balatonon, de az igazi nyári strandos programok közül is lehet szép számmal válogatni. A Balaton.hu ajánlja:Július 9-augusztus 20. – XII. Györöki JazzFiesta – Ha csütörtök, akkor szól a jazz! – Balatongyörök Július 06.(Hétfő)Veszprém – Presszókert-Koncertsorozat a veszprémi várban! – Július 1-augusztus 15.Balatonalmádi – Szelíd Balaton/Slow Balaton tematikus túrákSiófok […]

Reklám
Szlovák Kupa - II. forduló - 2020.07.04-05
Maroknyi - 4fős - magyar csapat képviselte a magyar színeket a Szlovák kupa II. fordulóján.
Felkerültek a hétvégi Kenese ODT eredményei
Felkerültek a hétvégi Kenese ODT eredményei
BMW-LEIER HORVÁTH BOLDIZSÁR EMLÉKVERSENY: IGAZI VITORLÁS IDŐ, REMEK VERSENY!
Mindössze 42 percre és 41 másodpercre volt szüksége az abszolút győztes MKB-Prospex katamaránnak ahhoz, hogy abszolút győztesként teljesítse a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyáriöböl – Balatonfüred távot a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen.
WOW történetek - Érdi Mári
Érdi Mári korunk legsikeresebb magyar női versenyzője. Ötszörös ifjúsági világbajnok, ifjúsági Európa-bajnok és hétszeres felnőtt magyar bajnok Laser Radial osztályban. Ott volt a riói olimpián, futamot is nyert. Tavaly a tokiói olimpiai tesztversenyen elért 3. helyével végképp elfoglalta az őt megillető helyet a világ legjobb vitorlázói között. Mit tudhat egy fiatal lány, aki valósággal berobbant a vitorlázás élvonalába? Mit tud a nők helyzetéről a vitorlázásban? Az a közeg, az a szint amiben él, elszakította-e az amatőr, de a sportágat szívügyének tekintő vitorlázók, különösen a nők világától?
Műholdfelvételek alapján állapították meg, hogy tisztul a Balaton
A NASA és a Stanford Egyetem a Landsat műholdak felvételeit elemezte.
Retró mozdonyok a Balatonon
Az elmúlt évek nagy sikerű rendezvénye, újból visszatért a Balaton északi partjára.
Felborult a vitorlás katamarán Balatonfürednél
Szokatlan borulás történt Balatonfürednél, szombaton, amikor egy katamarán, feltehetően kormányosi hiba miatt felborult.
Versenylázban égnek a balatoni séfek - az év strandétele cím a tét
Hamarosan kiválasztják az idei szezon legjobb strandételét. Az ínyencek huszonnégy balatoni strandbüfét, bisztrót, vendéglőt juttattak Az év strandétele verseny első fordulójába. Vajon melyik lesz a legjobb?
50 éve hunyt el Dr. Horváth Boldizsár
50 éve hunyt el Dr. Horváth Boldizsár
Reklám
BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Igazi vitorlás idő, remek verseny
BMW - Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny: Igazi vitorlás idő, remek verseny
Lóháton és gyalog razziázott a rendőrség a siófoki sétányon
646 embert igazoltattak, öt főt előállítottak a rendőrök a balatonparti korzón.
Nyáresti koncertek az érseki palotában
A Filharmónia Magyarország és a Veszprémi Érsekség nyáresti koncertekkel lepi meg a veszprémi zenekedvelő közönséget.
Vendée Arctique: Sűrű első nap

Egy hajó uszonytörés miatt visszafordult, tizenkilencen ma elsősorban hajóznak és csak mellékesen versenyeznek

Vigyázz! Ma extrém erős az UV-sugárzás
A Balatonnál is extrém erős, 8,4-es az UV-sugárzás ma. Elmondjuk mi az, amit fontos tudnod a nap káros sugarairól és azt is, mire figyelj!
Hajnalig razziáztak a rendőrök Siófokon - Videó!
Ellepték a rendőrök a Petőfi sétányt, szombat estétől egészen hajnali 6 óráig ellenőriztek a város "bulinegyedében". Tolvajokat és garázdákat állítottak elő, még a lovasrendőröket is bevetették.
Mesélnek a képek - régi balatongyöröki nyarak
None
70 éves a legidősebb tő a tihanyi levendula-mennyországban – Videó
Aki szereti a levendulát, semmiképp se hagyja ki idén Tihanyt. Az apátság lenyűgöző mezején valósággal egy lila mennyországban érezheted magadat.
Ingyenes használatba kapták 25 évre a Bahart kikötőit a balatoni települések

A Balatoni Hajózási Zrt. tervében korábban az szerepelt, hogy eladja a csekély forgalmat lebonyolító közforgalmú kikötőit.

Reklám
25 évre használatba kapta három balatoni település a Bahart-kikötőjét

A tavaly többségi állami tulajdonba került Bahart reorganizációs tervében az szerepelt, hogy a cég eladja négy, csekély forgalmat lebonyolító közforgalmú kikötőjét.

Érdi Mária nyerte a flottabajnokságot a Balatonon

Érdi Mária megnyerte idei második versenyét. A tokiói olimpiára készülő magyar klasszis az MVM Flottabajnokságon végzett az első helyen a Laser Hajóosztályban. A balatonfüredi verseny zárónapján szélhiány miatt nem rendeztek futamot, így 6 futam után végeredményt hirdettek. Érdi Mária mögött Orbán Botond Máté végzett az összetett második helyén, megelőzve Kovács Attilát. Érdekesség, hogy a Laser […]

Fontos információ a Görögországba utazóknak

Aki Görögországba utazik, annak augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt kötelező az úgynevezett Passenger Locator Form kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt ezen a linken érhető el. A kitöltés után az utas kap egy QR-kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. „Jelenleg csak az online kitöltött és érvényes QR-kóddal rendelkező

Július 4-én indul a hajózási főidényi a Balatonon

Július 4-én kezdődik a 174. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron is 58 napra hirdet meg az előző évhez hasonlóan. A településeket összekötő hajózási útvonalakon intenzívebb menetrenddel, valamint sétahajózással és hajós programlehetőségekkel várják a hajózni vágyókat. A 2020. július 4-én kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban16 kikötőből, összesen 9 útvonalon indulnak a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratai. Júliusban és augusztusban […]

Igazi retró fotók: ilyen volt régen a Balatonon az élet ? Galéria
Semmi luxus, semmi fényűzés, a maga egyszerűségében volt nagyszerű a Balaton a '80-as, '90-es években. Sokaknak gyönyörű gyerekkori élmények fűződnek hozzá, vagy éppen bohém fiatalságukat élték meg a magyar tenger partján.
170 éve született Kvassay Jenő, Balatonföldvár buzgó fejlesztője

Kvassay Jenő felismerte a Balaton óriási egészségügyi, kulturális és gazdasági lehetőségét, balatoni kormánybiztosként sokat tett a magyar tengerért.

„A KÉKSZALAGOT KESZTHELYTŐL VISSZAFELÉ KELL TUDNI MEGNYERNI”
Már a karantén alatt is edzett fiával Petrányi Zoltán a tavalyi Kékszalag győztes Racing Django kormányosa. Most az idei verseny előtt három héttel egy külföldi taktikussal folytatják az edzéseket, annak érdekében, hogy még optimálisabb beállításokat tanuljanak a katamaránon. Azt is elárulta: szinte megjósolhatatlan, hogy ki nyeri meg az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, ugyanis az élmezőny hajói egytől-egyig nagyesélyesek. Petrányi Zoltánnal beszélgettünk.
Ingyenes használatba kapták 25 évre a Bahart kikötőit a balatoni települések
Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapta a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonában lévő közforgalmú kikötőjét - mondta Koncz Imre, Balatonakali polgármestere.
Project 1601 – Lürssen magyar zászlóval

A project 9906 kódjelű szuperjacht tervezése 1999 novemberében indult és 2002-ben adták át, akkor már Skat néven. Charles Simonyi megrendelésére épült a Lürssen brémai gyárában. Simonyit egy dán barátnője hívta skat-nek, ami nagyjából kincset jelent magyarul, így innen a hajó neve. A 71 méter (223 láb) hosszú, leginkább katonai hadihajónak látszó – Espen Øino munkáját

Megteltek a strandok július első hétvégéjén
24 fokos víz és 28 fokos hőmérséklet várta július első hétvégéjén a strandolókat Siófokon. Szombaton tiszta időben, gyönyörűen áttetsző, zöldes-kékes vízben lehetett csobbanni. Jórészt magyar vendégek lepték el a szabadstrandokat, a büféknél sorbaállás volt a jellemző.
Strandolók tartóztatták fel a tolvajt
None
Hatalmasat bukott egy katamarán a Balatonon
A VMSZ Rupert mentőhajója – amely éppen egy egészségügyi mentési helyzetből érkezett a helyszínre – állította az alaphelyzetbe a sportjárművet.
Bejárhatjuk a múltat és a világot
A régmúlt idők nemesi világának részévé válik a látogató a keszthelyi Festetics-kastélyt járva. Egy nap nem is elég a sok kiállítás, érdekesség, szépség felfedezéséhez.
Nyalánkságok a Balatonnál - Bogyós gyümölcsök mindenütt!
Antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok, mindemellett nagyon finomak is. A bogyós gyümölcsök szezonjában érdemes belőlük rendszeresen fogyasztani, önmagukban – és persze desszertek főszereplőjeként is.
Babos Tímea fürdőruhás fotót posztolt
Babos Tímea teniszező a Balatonnál pihent, az Instagram-oldalára pedig ki is posztolta a füldőruhás fotóját.
Folytatódik a szúnyoggyérítés a Balatonnál is
Országszerte, így a Balatonnál is folytatódik a szúnyoggyérítés.
Alig marad valami a Siófoknál felborult román kisbuszból - Fotók a tragikus balesetről!
Egy ember életét vesztette az M7-esen a szombat reggeli balesetben. A járműben utazó további 8 személy megsérült. Siófoknál a forgalmat a rendőrök a 65-ös számú főútvonalra terelték, a főváros felé újra zavartalanul lehet közlekedni.
Főpróba a Vendée Globe-ra

Végre versenyeznek a földkerülésre készülő szólóvitorlázók IMOCA 60-asaikkal: ma rajtol a Vendée – Arctique - Les Sables d’Olonne Race

Idén is mentőövet dobnak a strandolóknak
A balatonakarattyai Honvéd Üdülő strandjának összes vízibiciklijét mentőgyűrűvel szerelték fel, a strandlépcsők mellett információs táblákat helyeztek ki, amelyek a fürdőzőket tudatos vízhasználatra ösztönzik, ezzel segítik elő a balesetek megelőzését.
Zamárdiban és Lellén is cirkuszolnak már
Lellén a Nemzeti Cirkusz, Zamárdiban Richter Flórián Cirkusza, nyitotta meg a kapuit a héten. Mindkét társulat, július elsején kezdte meg az idei nyári évadot.
Felborult egy kisbusz az M7-esen, kilencen megsérültek
Felborult egy kisbusz szombat reggel az M7-es autópályán, Siófok közelében, a balesetben kilencen megsérültek. A sztráda Budapest felé vezető oldalán az autósokat a 65-ös útra terelik.
"Minden fontos dolog a csendben történik"
Létezik egy különleges séta, amelyet a Tihanyi Apátság falain belül tehetünk meg - néma csendben. Feltétele és egyben a varázsa az, hogy két órán keresztül nem szólal meg senki: se a séta vezetője, se a résztvevők. Mert a csendben mindig történik valami lényeges.
Újra koncertek és bulik várnak a siófoki Plázson

A Balaton legszebb, fehérhomokos strandján, a Plázs Siófokon egyelőre az Aréna és a kisebb helyszínek fogadják – limitált számban – a vendégeket, de a szervezők már július 18-tól szeptember közepéig összeállították a koncertek listáját is. Az elkövetkező két hétvégén is az engedélyezett max. 500 fős bulik töltik ki a balatoni ellazulás epicentrumaként emlegetett Plázs programtábláját, […]

Időjárás a Balatonon – Július 3-5.

Igazi strandidő és kánikula érkezik a hétvégén. BALATONI ELŐREJELZÉS Szombaton sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás a tó térségében. Élénk lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 14-16, délután 27-29 fok körül alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás. Vasárnap sok napsütésre, kevés felhőre, nyári időre van kilátás, egy-egy […]

Reklám