Vitorlázás

Esküvői stílusok a Balatonra #1 – Rusztikus / toszkán tematika
Nincs ötleted, hogy milyen esküvői stílus passzolna a legjobban hozzátok a nagy napon? Sorozatunkban Landesz Kati esküvőszervező segítségével a legnépszerűbb esküvői stílusok közül válogatunk, sok-sok inspirációval illusztrálva. Elsőként a rusztikus, természetközeli esküvők stílusjegyei következnek, amelyek mostanában toszkán köntösben kelnek új életre.
Jövőre Porto Montenegro – ba is ellátogat az RC44 – es sorozat
Jövőre Porto Montenegro – ba is ellátogat az RC44 – es sorozat
Különleges kirándulások a hosszú hétvégére
Kellemes őszi időt jósolnak a négynapos hétvégére, érdemes kimozdulni otthonról. Balatoni kirándulásaink romantikus randevúnak és családi sétához egyaránt remek programok.
Gyöngyhalászatot szerveznek búvároknak
Korábban Bahrein az igazgyöngyhalászat egyik fellegvára volt több mint kétezer évig. Most a Bahrein Pearling Trail szabadidős búvároknak szervez gyöngyhalászprogramot. A helyszín a Muharrak északi részén lévő Ras Rayyah. Az előzetes eligazítás után a búvárok mintegy háromórás programon vesznek részt. Ennek részeként kétórás, kis mélységű merülést hajtanak végre egy három és fél mérföld hosszú szakaszon.
Reklám
Előkelő helyen nyitott a magyar egység Sarasotában
Elkezdődött a 2018-as Formula 18-as világbajnokság az amerikai Sarasotában. A Diószegi Zoltán - Jankovics Gábor (Katamarán SE) alkotta magyar páros remekül kezdett.
Önvezető hajót épít a legendás autógyártó
A Rolls-Royce már a 2010-es évek eleje óta dolgozik az önvezető hajók technológiáján, ám csak tavaly jelentették be, hogy várhatóan 2025-re elkészülhet saját önvezető óceánjárójuk. Az idén elindították mesterséges intelligencia programjukat a legénység vezette hajók számára, a rendszer radarból és számos kamerából áll, amit egy központi program felügyel. Az algoritmus olyan akadályokat keres, mint másik
Bimbi, az első Balaton-átúszó nő
A tó átúszásának történetét vizsgálva kétségtelen, hogy a legnagyobb hírnévre az első férfi úszó, Szekrényessy Kálmán tett szert, aki a Siófok–Balatonfüred-távot 6 óra 40 perc alatt teljesítette 1880 augusztusában. Ezen időszaktól kezdve rendszeressé váltak az úszóversenyek, amelyeken az 1920-as évekig csak férfiak vettek részt. Majd Európa egyik legnagyobb vízi viadalán megjelentek a gyengébbik nem képviselői is.
Megdöbbentő fürdőruhadivat jön
Nagy izgalom lesz a Balaton partján jövőre, ha megtetszenek a magyar lányoknak az amerikai Joel Alvarez fürdőruha tervei.
Kelén – a Balaton legöregebb ma is közlekedő sétahajója

1891 áprilisában teszik vízre Balatonfüreden a 250 személyes, 35 méter hosszú 160 lóerős Kelén csavarhajtású személyszállító gőzhajót.

Sörben lehet jakuzzizni Zamárdiban
Igazi bajor hangulatot varázsolnak a szállodába a hosszú hétvégére. Egy német gyár lager típusú sörében fürdőzhetnek a vendégek.
Czap Zoltán és csapata a 2018. évi magyar tengeri nagyhajós bajnok

Három ezüstérem után lett meg idén végre az arany is az Eibinger csapatnak

Ákos: Új klip és dalmát kalandtúra
Ákos nemrég megjelent, máris platinalemezes Hazatalál EP címadó dalára forgatott nagyszabású klipet, amelynek tegnap volt a klippremierje.
2 milliárd forint értékű fejlesztés a csepeli szabadkikötőben

Az elmúlt 12 évben a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. 20 milliárd forintot fektetett be 8,5 milliárd forint állami támogatás mellett.

Reklám
Mitől balatoni a balatoni hal?
Hogy lesz olyan íze egy halastavi pontynak, mint egy balatoninak? Erre a kérdésre is választ kaptunk Szigligeten a Balatoni Szövetség szezonzáró ülésén.
Szabadtéri edzőtermek
A felnőtt játszóterek (más néven street gym-ek) hazánkban az utóbbi években jelentek meg. Ezek lényegében kültéri edzőtermek, ahol egy komplett edzés is lebonyolítható. Ősszel is használhatjuk ezeket az eszközöket az erőnlét megtartásához.
Szemtelen utasok miatt szűnik meg egy hajójárat
A Norwegian Cruise Line nevű, luxus-ócenjárókat üzemeltető vállalat bejelentette, áprilistól megkezdi Kínát érintő útvonalainak leépítését. A cég a Norwegian Joy nevű, hatalmas hajójával szolgálta ki az ottani utasokat, de úgy tűnik, az éhes gyomrokkal nem bírják a versenyt. A cég 2017 nyarán kezdte meg a szolgáltatást a kínai utasok számára, a hajó az egész térség
Előkelő helyen nyitottak Diószegiék az F18 - as VB - n Sarasota - ban
Előkelő helyen nyitottak Diószegiék az F18 - as VB - n Sarasota - ban
Hálóval tisztítják a Csendes-óceánt
Egy kétezer láb hosszú úszó vezetékhez erősítették azt az hatalmas szemétszedő hálót, amely elérkezett a Csendes-óceán legszennyezettebb területeihez, és hamarosan megkezdi a tisztogatást. A projektet a holland környezetvédelmi startup, az Ocean Cleanup Foundation hívta életre, és célja a Kalifornia és Hawaii szigetei közt 1970 óta gyülemlő, 1,8 trillió darabszámra becsült műanyag szemétdomb felszámolása. A legnagyobb
Jó kezdés a Formula 18-as vébén
Elkezdődött a 2018-as Formula 18-as világbajnokság az amerikai Sarasotában. A Katamarán SE versenyzői, a Diószegi Zoltán–Jankovics Gábor páros remekül kezdett. A magyar egység negyedik helyen futott be a hétfői versenynapon megrendezett gyenge és forgolódó szeles futamon. Ilyen jó futameredményt magyar vitorlázók még nem értek el az F18-as világbajnokságokon. A magyar páros az új Nacra Infusion
Sümegen készült az első palack magyar pezsgő
A magyar pezsgőkészítés kezdete a köztudatban az 1800-as évek végén készült Törley pezsgők gyártásához kötődik, ám Sümegen már 1806-ban két pezsgőspince működött.
Az oldal működése szünetel

Kedves Olvasóim!   Az oldal frissítése betegség miatt szünetel. Az Adok-Veszek rovat ingyenes része továbbra is működik. Újraindulásának ideje bizonytalan.    

Hogyan fényképeztük az 50. Barcolanat?
Egyszerre rajtoló közel 2700 hajó fényképezéséhez az alábbi eszközök szükségesek:
Reklám
Helka és Kelén, a szerelemhajók
A Balaton két legöregebb ma is közlekedő sétahajója 1891-ben épült, a Balatonfüredi Hajógyárban. Nevüket két szerelmesről kapták.
Videón a mediterrán évadzáró
Fantasztikus versennyel búcsúzott az idei szezon a francia Riviérán: a Les Voiles de Saint-Tropez a mediterrán térség talán leglátványosabb eseménye. Az idei, immár huszadik rendezvényre több mint 300 modern és klasszikus hajó, köztük számos Wally jött össze, fedélzetükön több mint 4000 főnyi legénységgel. A Rolex Trophyt az idén a 110 éves Viola nyerte. Videó-összefoglaló a csodálatos hajók seregszemléjéről.
Hegymagas a nyugalom csúcsa
Sokan az Oroszlánszáj-kút kiváló vizéért jönnek Hegymagasra, másokat a Szent György-hegy szépsége, híres bazaltorgonái vagy kiváló pincészetei vonzanak.
Segít a migrénen a szőlő
Az édes szőlő nem csak bornak jó, de cukortartalma ellenére az egészséges fogyókúrához, sőt bőrápoláshoz is remek, és a migrénes fejfájást is megelőzheti.
Rekord alacsony a Duna, 71 éves rekord dőlt meg Budapestnél

2018. október 16-án 10 órakor Budapestnél 49 cm volt a vízállás, ez 2 centiméterrel alacsonyabb, mint a valaha mért legkisebb vízszint 1947. november 6-án.

Balatoni kör 18. rész: Felelősség az egész Balatonért
Bejárta a világot, Svájcban nevelkedett, élt Fokvárosban, mégis a Balatonhoz kötődik a legjobban. Akkor megy ki a viharos vízre, amikor mindenki menekül onnan. Bárki számára elérhető telefonon, legfeljebb beleszól, hogy „bocs, most mentésben vagyok”. Szívügye a vízen lévők biztonsága, ezért Bagyó Sándort a Balatoni Kör tiszteletbeli tagjává választották.
Tókerülő bringatúra a Balatonon
Nem túlzás azt állítani, hogy a Balaton nem pusztán a „magyar tenger” becsületes neve, hanem egyenesen varázsszó. Elhangozván azon nyomban szívek lágyulnak el, kisüt a nap a lelkekben, tarka emlékfolyamok indulnak meg, a fülekben tóparti köveken elhalt hullámok hangja visszhangzik, az orrokban a sekély, iszapos víz illattá nemesült szaga érződik, és a kezek már csomagolnak is, a lábak elindulnak – le a Balatonra. S ha már – Peterdi Pál örökbecsűjét kölcsönvéve – a láb kéznél van, érdemes nyeregbe pattanva (nem autó- vagy vonatablakból kibámulva) felfedezni.
Újabb bajnokokat avattak a szörfösök
Véget ért a European Freestyle Pro Tour (EFPT) idei utolsó fordulója is, Tonky Frans hosszú pályafutása alatt most újra felért a csúcsra, ő lett az EFPT idei bajnoka. A Dam-X eventen viszont éppen lecsúszott a dobogóról, Davy Scheffers lett az első, Steven Van Broeckhoven a második, a PWA világkupán pedig összetettben a 2. helyen végzett
Viking hajót rejt a szárazföld
Nagy valószínűséggel egy viking hajó maradványait rejti egy temetkezési domb. A különleges leletre Norvégia délkeleti részén, Østfold megyében bukkantak rá egy facsoportokkal körülvett mezőgazdasági terület átvizsgálása során. A Viksletta közelében található kis dombot nagy felbontású geológiai radarral pásztázták a régészek, és találtak rá a becsléseik szerint alig 50 centiméterrel a felszín alatt nyugvó hajóra. Bár
Szigorodnak az előírások a festői óceánparton
A paradicsomi szépségű mexikói Holbox sziget önkormányzatának vezetői a mérhetetlen mennyiségű műanyag szemét miatt nemet mondtak a tömegturizmusra. Azok, akik Holboxra érkeznek, semmiféle műanyag holmit nem vihetnek magukkal a szigetre. A döntést a helyi természeti értékek védelmében hozta meg a terület környezetvédelmi hivatala, de ezzel gyakorlatilag betiltotta a szigeteken található nagy szállodák és golfpályák működését.
Kishamis, a hősies matuzsálem
A Kishamisról mindenki tudja, hogy a Balaton legrégebbi hajója, története a legendák ködébe vész. Utánajártunk, mi tény és mi mese körülötte…
Megvan a harmadik csapat a Sail GP – ben. Ausztrália is beszállt a játékba
Megvan a harmadik csapat a Sail GP – ben. Ausztrália is beszállt a játékba
Őszi Regatta játékszabályzat
Keresd a a Likebalaton.hu oldalon elrejtett zászlókat!
Négy lábon állva
Túrabottal könnyebb, gyorsabb és stabilabb a haladás. Ráadásul az ízületeinket is megkíméljük. Teljesítménytúrákon sokszor találkozhatunk túrabottal, a magashegyi túráknál pedig szinte kötelező darab.
JÁTÉK – A mi kedvenceink a ti fotóitokból
Szuper fotókat töltöttetek fel a múlt heti játékunk keretében az Instagramra, most ezekből szemezgetünk. Persze azt is eláruljuk, kik nyerték az okosórákat.
Süssünk szőlőt!
Szőlő felhasználásával készíthetünk édes vagy sós finomságokat, de nagyon fontos az élvezet szempontjából, hogy sütés előtt kimagozzuk a magvas, nagyobb szemű gyümölcsöt.
Drón-videón a Duna hajóroncsai
A Duna rendkívül alacsony vízállása miatt folyamatosan kerülnek elő hajóroncsok és egyéb a víz mélyében fogságba esett kincsek melyek többségét akár több évtizede nem érte napfény. Ilyen a Duna-Dráva nemzeti parkban lévő Külső-Béda Duna holtágban idén nyár végén felbukkant több mint 60 éves hajóroncs. Erről készült kis montázs jól ábrázolja, hogy fekszik magányában a két hajótest félig kiemelkedve az iszapból... Készítette: Koszta Marcell, Fehér Zoltán
Kállay Saunders András: Új, izgalmas kihívások
Tehetséges zenész, énekes, aki sok stílusban kipróbálta már magát. Érzékeny művész, aki minden esetben ragaszkodik ahhoz, hogy a minőségi zene fémjelezze a munkásságát. Pedig nincs könnyű dolga, hiszen anyanyelve nem a magyar. Ő mégis jól érzi magát ebben az országban, és közönségét sok remek dallal jutalmazza kitartásukért. A tegnapi Sztárban sztár műsor első adásában máris az első helyen végzett.
74 milliárd forintért bárkinek lehet láthatatlan szuperjachtja

A 4200 tonnás superjachton helikopterleszálló, moziterem, színpad, medence és wellness-részleg is helyet kap majd, 14 vendég és 29 fős személyzet utazhat rajta.

Luino – ban zárult az idei Melges 24 European Sailing Series
Luino – ban zárult az idei Melges 24 European Sailing Series
Niagara medencés wellness-paradicsom épül a Balaton déli partján
None
Mésztufagátak és barlangok
A legszebb évszak az ősz a Balatonnál- állította több riportalanyom is az elmúlt hetekben. Az biztos, hogy az időjárás most különösen kedvez a felfedezésnek, a túrázásnak, biciklizésnek, kirándulásnak. Ehhez javaslunk most egy megkapó célpontot.
A Földközi-tenger legnagyobb ókori hajótemetőjére bukkantak

Összesen több mint 300 régiséget hoztak a felszínre, de főleg amforákat, amelyek bepillantást engednek abba, miből is állt a Földközi-tengeren haladó hajók rakománya.

Látványos attrakcióval tennék vonzóbbá a Balatont
A témában zajlott kutatások szerint egy minimum egymillió embert vonzó, tematikus vidámparknak lenne a legnagyobb létjogosultsága, amelynek hatása túlmutatna a térségen. Legalább 50 milliárd forintos, mintegy 25 hektárnyi területet igénylő beruházásról lenne szó, állami szerepvállalással, amelyhez a megvizsgált térségek közül a siófoki bizonyult a legalkalmasabbnak – számolt be több előadó a még csak formálódó tervekről
Reklám