Vitorlázás

Változó szélviszonyok az élmezőnyben

Az MKB-Euroleasing Prospex után a Raiffeisen Fifty-Fifty kísérőhajóját is sikerült telefonon elérnünk, ahonnan Gémesi Jóka árult el részleteket az élmezőnyben folyó nagy harcról.

Elérték a keszthelyi bóját a leggyorsabbak!

Az RSM a siófoki bója után a keszthelyit is elsőként érte el. Szorosan a nyomában az előző mérési pontnál még 5. helyen álló Raiffeisen Fifty-Fifty. A két katamarán rendkívül profin vette a fordulót és már elindult visszafelé.

Videón mutatjuk, hogy érte el a mezőny Siófokot

Folyamatos a változás, izgalmas a mezőny: ma kezdődött a Kékszalag
Vajon megdől-e a rekord? Győzedelmeskedik-e ismét a tavalyi első hajó és legénysége? Hogyan teljesítenek a hölgyek? Számtalan kérdés, mely a vitorlázás szerelmeseit, s persze Kékszalag versenyzőit foglalkoztatja.
Reklám
Keleti Andrea is falatnyi bikiniben pózol a Balatonnál
A sztárok is imádják a Balatont, van, aki a családjával, van, aki a kedvesével pihen a tónál. A szexi bikinis fotók ilyenkor elárasztják a közösségi oldalakat.
„Ilyen Kékszalagon még nem jártam” - hatalmas izgalmak

„Ilyen Kékszalagon még nem jártam”

pp

Hatalmas csata az élmezőnyben

Hivatalos eredmények Keneséről és Siófokról

Egytestűek Balatonkenesénél - Képgaléria

A Raiffeisen Fifty-Fifty újra a szűk élmezőnyben

A New Black Jack átvette a vezetést!

Fordult a széljárás és Révfülöpnél összesűrűsödött a mezőny, az RSM hatalmas előnye pedig pillanatok alatt elfogyott. Olyannyira, hogy a New Black Jack, - amely még Siófoknál a hatodik helyen állt - Gabler Rolanddal a kormánynál átvette a vezetést! Vándor Róberték visszaestek a harmadik helyre, a Raiffeisen Fifty-Fifty is megelőzte őket.

Szélviszonyok délután

A mezőny derekának rossz hír, hogy Siófok körül nagyon kevés a szél. Aki viszont átverekedte magát a Tihanyi szoroson, szelet kap majd. Hogy pontosan milyen irányút és erősségűt, az meglehetősen talányos, a nyomkövetsésből az látszik, hogy szinte percről percre változik. A mellékelt, mért adatokat mutató térképről az is kiderül, hogy a Keszthelyi öböl továbbra is kemény dió, megoldandó feladat.

Reklám
Folyamatosan érkeznek a friss adatok a kenesei áthaladásról

Színes programok a Kabóciádén
A bábszínházi előadások mellett koncertek, táncház, bunkerépítés és éjszakai kalandtúra is várja a Kabóciádé Családi Fesztivál résztvevőit július 30-tól három napon át Veszprémben.
Az élmezőny

Még Tihany előtt a legjobb klasszikus hajó a Lillafüred

A Kékszalag versenyeken évről-évre külön csatát vív a Balaton három talán legszebb klasszikus hajója, a zászlóshajó, az ex-Kékszalag rekorder Nemere II. (Váradi Imre kormányzásával), a most részben női "legénységgel" versenyző Sirocco (Cittel Lajossal) és a Lillafüred (Gál András Leventével a kormánynál.)  Tihany felé közeledve a Lillafüred vezet a 75-ös cirkálók magán küzdelmében, s egyben ő a legjobb klasszikus hajó is - eddig.

Hangulatvideónk a kenesei fordulóról

Mérsékelt nyugatias szél a középső medencében (13:10)

Már 337-en elhaladtak a kenesei bójánál

Az élmezőnyt továbbra is az RSM vezeti, amely már elérte a Tihany-szorost. A legjobb egytestű hajó, a Principessa összetettben a 11. helyen áll.

Egy világbajnoknak is megállhat a szél...

Majthényi Szabolcs és csapata a Fantomasso nevű Asso fedélzetén remekül elkapta a rajtot, azonnal a biztató déli part felé vették az irányt. Az arrafelé indítók között vezettek, dél felől biztatóan csillogott a víz... aztán mindennek vége lett. "Még nem vettük a kenesei bóját, körülbelül négyszázadikak lehetünk. Körülöttünk mindenfelé az Assoknál lényegesebben lassabb hajók, körülbelül két csomóval, azaz egy kényelmesen gyalogló idősebb ember sebességével haladunk. Röviden: a déli part nem jött be. Ennek ellenére a fedélzeten minden rendben, küzdünk tovább, lesz itt még újraosztás! - mondta a tizenháromszoros repülőhollandi világbajnok.

Az RSM Tihanynál, a Principessa Siófoknál

pp

Reklám
Tíz percen belül az élmezőny Siófoknál

Videón, ahogy az élmezőny elhaladt Siófok mellett

Biztató mért széladatok a nyugati medencében

A reggeli pesszimista szél előrejezéshez képest valamelyest meglódult az északias szél a Tihanyi szoros után. Jó hír a nem kifejezetten gyengeszeles hajóknak...

Így távolodott el az RSM a Djangótól Siófok után - VIDEÓ

Mi van az RSM eddigi jó gyengeszeles teljesítménye mögött?

Fejlesztések, műhelytitkok - Vándor Róbert kormányossal tegnap beszélgetett Visy László.

Audax-Django vette elsőként a kenesei bóját, Siófok körül gyenge a szél

Tíz percen belül az első hét helyezett Siófoknál

Több mint hatszázezren utaztak a Balatonhoz és a tó körül a szezon első hónapjában vonattal
A nyári szezon első hónapjában 630 ezren választották a vasúti közlekedést a balatoni kikapcsolódáshoz, köszönhetően a járványhelyzet csillapodásának, a remek nyári időnek és a folyamatosan bővülő fejlesztéseknek.
Greenpeace: Klíma- és ökológiai vészhelyzet van
A szervezet levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek.
Az RSM átvette a vezetést!

A siófoki bójánál az RSM fordult első helyen, 11:55:26 másodpercnél. Közvetlenül mögötte a Kenesénél még első helyen álló AUDAX Django érkezett. Harmadik helyen a PreVital jött be Siófoknál.

Friss információk az időjárásról

Itt követheted élőben az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat
Folyamatosan több platformon is követhető élőben az idei verseny. Mutatjuk is a lehetőségeket:
A startpisztoly eldördülése után felgyorsultak az események - VIDEÓ

Így kerülte meg a kenesei bóját az élmezőny!

Itt követheted élőben az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat

A rajt utáni pillanatok madártávlatból - GALÉRIA

556 hajóval rajtolt a Kékszalag

Elrajtolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 556 hajó nevezett a tókerülő versenyre. A verseny honlapján közölték, a végső győzelemre leginkább esélyes nyílt többtestű vitorlások kategóriájában 15 hajó nevezett a Kékszalagra. A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és

Egy nagyobb csoport Siófok felől a déli partról közelíti a kenesei bóját

A rajt után nyugati szelük volt, így meg tudtak lépni utána viszont keletire fordult a szél. Képgalériánk erről a csoportról!

Nők a fedélzeten - vegyes csapatok a Kékszalagon is
Két ismert zászlóhajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a Women On Water Hungary (WOW) az idei Kékszalagon. Az egyik legismertebb balatoni vitorlás, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vágott neki Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének.
A Principessa az első egytestű hajó Balatonkenesénél

Az első 12 sorrendje a kenesei bójánál:

Nagy alázat kell majd az idei Kékszalaghoz...

A mai rajtnál fújó, elképesztően forgolódó szél, az azóta bekövetkező változások nem írták felül annak a tegnap délutáni rövid interjúnak a lényegét, amelyet az MKB Euroleasing -Prospex kormányosa, Kaiser Kristóf adott Visy Lászlónak. A mottója az lehetne: nagy alázat kell majd az idei Kékszalaghoz...

AUDAX-Django, MKB-Prospex, RSM az első három sorrendje

A balatonkenesei bójánál 10:32,56-nél fordult a második helyen az MKB-Prospex, míg a harmadik a címvédő RSM. Első helyen a továbbra is az AUDAX-Django.

Elrajtolt az 53. Kékszalag vitorlásverseny
556 hajó részvételével elrajtolt az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről
Itt követheted élőben az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat

Reklám