Vitorlázás

II. Fuss Neki Szilveszteri futógála
None
Lutherfeszt Balatonszárszón
None
Koppány-túra Balatonszárszón és Szóládon
None
Szomorú hír a motorosoknak: elmarad jövőre a Harley-fesztivál
Mérföldkőhöz érkezett a fesztivál, és 20 év után elérkezettnek látjuk az időt, hogy a rendezvényt új utakra tereljük. Az újjászületéshez időre van szükség, ezért úgy döntöttünk, hogy egy év „alkotói szabadságra” megyünk, és 2021-ben rendezzük meg a következő, 21. Open Road Festet – mondta Dobai Attila fesztiváligazgató. Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere nagyon sajnálja, hogy elmarad a Balaton nagy nyári szezonnyitója.
Reklám
Vadsóska – Ézsiás Erzsébet legújabb kötetének bemutatója, Hévíz

2019. október 28-án 17 órakor kezdődik Hévízen, a Városi Könyvtárban Ézsiás Erzsébet legújabb kötetének bemutatója.

Horgas Eszter és Dajka Krisztián latin estje, Hévíz

2019. október 18-án 19 órakor kezdődik Hévízen az Egy este kedvenceinkkel rendezvénysorozat következő előadása a Városháza Dísztermében.

Gesztenye Fesztivál 2019 Keszthely

2019. október 5-6. között negyedik alkalommal rendezik meg Keszthelyen a Gesztenye Fesztivált színes, vidám programokkal és felejthetetlen gesztenyés finomságokkal.

A mi családunk – kiállítás, Hévíz

2019. október 3-án 11 órakor nyitják meg Török Emőke nemzetközi babatanár kiállítását Hévízen, a Muzeális Gyűjteményben.

Tízből tíz

Nagyszerű verseny a Dragon és Folkboat OB-n.   A tíz kiírt futamból tízet sikerült megtartani a vasárnap zárul Getronics Dragon és Folkboat Országos Bajnokságon. 16 Dragon és 9 Folkboat vetélkedett a bajnoki címért, a vízen a kiváló rendezés, a parton pedig a vendéglátás tette feledhetetlenné a versenyt. Mindkét osztályban rendkívül éles küzdelem folyt az első […]

A monoszlói Hegyestű, amely megmutatja a 8 millió éves vulkán belsejét

A Hegyestű, ha nem is a legismertebb, de az egyik legkülönlegesebb a Balaton-felvidék tanúhegyei közül, ahonnan kilátás minden képzeletet felülír.

A Prada is a kifutóra lépett

Október 2-án Cagliariban bemutatták a Prada AC75-ös foilerét

Rendes és tiszteletbeli tagot is avatott a Kelet-balatoni Borrend
Az ünnepélyes ceremóniát a szervezet egész napos programjának részeként a balatonkenesei református templomban rendezték.
Mától pótlóbusz jár Balatonszentgyörgy, Nagykanizsa és Újudvar között

Október 3., csütörtöktől nyolc napon át pótlóbuszok járnak Nagykanizsa és Balatonszentgyörgy, valamint Nagykanizsa és Újudvar között karbantartás miatt – közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.   A buszokon érvényesek a vasúti menetjegyek, csoportok egymás melletti, közeli elhelyezését és kerékpárok szállítását viszont nem tudják biztosítani – írták. Az október 10-éig tartó vágányzár ideje alatt az érintett […]

Reklám
Környezetvédelem a fjordoknál

Csak elektromos motorral vagy hidrogénnel működő üdülőhajók úszhatnak be a fjordokba 2026-tól az új norvég környezetvédelmi szabályozás szerint. A Norvégia délnyugati részén fekvő Geirangerben június és augusztus között olyan óriási üdülőhajók futnak be a fjordba, amelyek több mint ötezer utast szállítanak. Az idén több mint kétszáz hajót fogadtak. A helyi polgármester szerint a hajósturizmus nagyon

Naplementés, esti fáklyás Tihany Séta
None
Első Tihanyi Kávé és Kortársművészeti Fesztivál
None
Hírnevet szerzett a Siófoki Halfesztivál
Országos hírnévre tett szert a Siófoki Halfesztivál, amit az is bizonyít, hogy egyre több vendéglátóhely, csárda, étterem, árus kínálja saját halas specialitását a város jelképének számító Víztorony környékén. Az őszi Balaton kiemelkedő gasztroeseményén számos zenei program is várja a látogatókat október 4-től 6-ig.
Szüreti Mulatság Zánka 2019
None
Örvényesi Értéktúra, borkóstolóval
None
Gyertyafényes koncert a kandallótűz melegénél
None
Louis Armstrong Show
None
It is Halloween! BOOM & BLOW UP!
None
Reklám
Teljesítették a kihívást a vízimentők

A Tetris Challenge egy főleg rendőröknek, mentősöknek, tűzoltóknak szóló kihívás, amelynek lényege, hogy a kihívottaknak olyan fotót kell készíteniük, amely felülnézetből mutatja be egy járművüket, annak teljes felszerelését, beleértve a legénységet is. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát a Magyarországi Légimentésért Alapítvány hívta ki a játékra. „Mindenképp olyan közegben szerettük volna elkészíteni a képet, amely ránk, vízimentőkre

Nagy őszi játék nap Balatonfüreden
None
Haumann Péter vacsoravendég a Petrányi Borteraszon
None
A Nyári Mikulás és a Natalie lett a bajnok

A Nyári Mikulás és a Natalie lett a bajnok dragon- és folkboatbajnokságon Tihanyban, ahol az összes tervezett futamot sikerült megtartani. Naponta három, az utolsó versenynapon pedig egy futamot tudtak megtartani az idei dragon- és folkboatbajnokság rendezői Tihanyban, azaz minden az előzetes menetrend szerint zajlott. A dragonos mezőnyben 16 egység szállt vízre, közülük a Gömbös Lóránt

Matuzsálem Starok versenye

Tegnap este hivatalosan megnyitották a 3. Star Vintage Gold Cup-ot a Gull-tavon, Michigan államban.   26 indulóval 7 nemzetből és öt világbajnoki aranycsillaggal a mezőnyben, a Gull Lake Yacht Club ad otthont a felújított öreg Starok versenyének. 2017 óta – amikor is 11 hajó vett részt a versenyen – határozott a fejlődés.     Nevezési […]

Fürdés előtt tessék tusolni!
Ön mikor látott szappannal tusolni valakit a termálfürdőben, uszodában? Nem, nem az öltözőben, hanem mielőtt a medencébe lépne. Még soha? Pedig a fertőzések nagy részét így védhetnénk ki, nem a nagy mennyiségben a vízbe adagolt fertőtlenítő szerekkel.
Kövi Szabolcs gyertyafényes koncertje Balatonfüreden
None
Kövi Szabolcs gyertyafényes koncertje Balatonalmádiban
None
Borzongás fesztivál
None
I. Országos Pilinszky János Versmondó Verseny
None
Kwindoo körkapcsolás szeptember 16-30
Az elmút két hét hihetetlen volt, Litkey Farkasék Soling VB-t, a Majthényi-Domokos páros Repülő Hollandi EB-t, a Jeney-De Jonghe egység 29er Európa Kupát és a Be Light legénysége pedig az idei 18ft skiff Grand Prix sorozatot nyerte. Közben pedig zajlottak a magyar bajnokságok és a szokásos szezonvégi versenyek ebben a páratlanul meleg és gyönyörű őszi időben.
3 bekuckózós hely a Balaton körül, ahová érdemes betérni egy kávéra

Nagyon sokan szeretjük a jó fekete kávét, pláne hogyha különleges pörkölésű vagy származású. Az ősz pedig tipikusan az az évszak, amikor az embernek még inkább megjön a kedve egy forró kávéval csak merengeni ki az ablakon, nézni a tájat vagy éppen megfejteni az élet rejtelmeit. Most hoztunk nektek három olyan helyet, ahol ez az élmény […]

Pisztráng és jó borok: megtelt a tapolcai Malom-tó partja
Több ezren falatoztak, boroztak, szórakoztak a hétvégi hagyományos Pisztráng- és borfesztiválon. Az esemény három napjára megtelt látogatókkal a Malom-tó partja.
Balatonfüreden rendezik a nemzetközi környezetszépítő verseny díjátadóját

2019. szeptember 28-án tartották Ausztriában az Európai Virágos Városok és Falvak versenyét, melyen kihirdették a 2020-as díjátadó helyszínét is.

Luna Rossa is megszületett

Az olaszok is felavatták az első AC75-ös hajójukat. Hát… Vélemények? A korlát kifejezetten odavaló….:-D

Minitransat rajtja elvileg megvan

A második hete rostokló Minitransat 87 hajója, úgy tünik szombaton elrajtolhat.. Várható rajt időpont 10:30.  https://www.minitransat.fr/en/

Óriási sikere van a fiatal festőnek, Vollein Ferencnek
A mindössze húszesztendős naiv festő, Vollein Ferenc élete 44. kiállítására készül. A fiatal alkotó menedzsere az édesapja, József, aki nyugdíjas éveiben a vászon beszerzésétől a kiadványok szerkesztéséig mindenben segíti fiát.
Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019 Balatonfüred

2019. október 12-13. között a Vaszary Galéria kínál programokat Balatonfüreden a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat alkalmával.

Fut a Füred 2019 Balatonfüred

A csodálatos balatonfüredi Tagore sétány szolgál a Fut a Füred futóverseny helyszínéül 2019. október 8-án 14 órától.

Füredi Őszi Fesztivál 2019 Balatonfüred

2019. október 26-án rendezik meg Balatonfüreden a Füredi Őszi Fesztivált a város több helyszínén.

Badacsonytördemici káposztakavalkád
A másodszor rendezett káposztakavalkádon újra bebizonyosodott, hogy van létjogosultsága a rendezvénynek. A tavaly indulók közül többen visszatértek idén a kondér mellé.
Tókerülő egyedül

Lillik Ákos nyerte az Egyszemélyes Balatonkerülő Nagydíjat. Ideje: 16:04: 54 Azért elképesztő, hogy ezek a 8 méteres hajók micsoda időt képesek futni. Varga Lajos 2017-es ideje ugyanezzel a hajóval a Nemere II híres rekordjánál, csak 12 perccel lassabb. Egyedül !!!!! http://szolovitorlazas.com

Népművészet hete 2019, Keszthely

Keszthely több helyszínén rendezik meg 2019. november 11-15. között a Népművészet hete rendezvénysorozatot.

Őszi magyar filmnapok 2019, Keszthely

2019. október 7-13. között ingyenes vetítésekkel várják a magyar filmek kedvelőit az Őszi magyar filmnapok rendezvénysorozatra a keszthelyi Balaton Színházba.

Reklám