Vitorlázás

Csopak Napok 2019

2019. augusztus 15-20. között rendezik meg a Csopak Napokat, amely a település legnagyobb rendezvénye.

Mária napok fúvószenével fűszerezve
Balatonmáriafürdőn mindenhol fúvósokkal lehetett találkozni a hétvégén, 36. alkalommal volt találkozójuk a településen.
Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét
None
Fonyódon pálinkázott Mr. President
Újra hatalmasat szólt a Retro Balaton fesztivál. Pénteken telt ház mellett lépett fel a világsztár előadó, szombaton pedig a vihar ellenére is sokan buliztak Fonyódon.
Reklám
Szombati sorozat
None
Szent István nap 2019, Balatonfűzfő

Ünnepi megemlékezéssel, színes programkínálattal, tűzijátékkal köszöntik Szent István napját Balatonfűzfőn 2019. augusztus 20-án.

Keszthelyi Georgikon Lovas Napok
None
Heti programajánlónk – 31.hét / Július 29 – Augusztus 4.

A Balaton.hu ajánlja: Augusztus 1-3. (csütörtök-szombat) –  Paloznak – Paloznaki Jazzpiknik 2019, Homola Pincészet Augusztus 2-3. (péntek-szombat) –  Fonyód – X. Fonyódi Sörfesztivál   További programok:   Augusztus 1. (csütörtök) Balatonszárszó – Budapest Bár koncert Balatongyörök– JazzFiesta – Boogi Woogi Badacsonytomaj – Acoustic planet koncert, frissTerasz Paloznak  – Food Truck Show – Augusztus 1-3. (péntek-szombat), […]

Gyereksereg és Bodrogi Gyula várta Süsüt Szárszón
Hatalmas ováció fogadta Balatonszárszón Süsüt, a sárkányt. A mesefigura egy sárkányhajóval érkezett a Balaton partjára, ahol több száz felnőtt és gyerek fogadta, ezzel pedig elkezdődött a kilencedik Balatonszárszói Sárkányfesztivál.
Sportnap a Gyenesi Lidóstrandon
None
Vízparti térségekben folytatják a szúnyogirtást
Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás a következő napokban, bár az elmúlt hetekben csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol központilag szervezett beavatkozásra volt szükség – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn.
Balatoni Beatles mánia
None
Akadálymentes üdülés Hévízen

A Hévízi-tó gyógyvize kiválón alkalmas a mozgásszervi panaszok kezelésére, és rehabilitációs céllal is sokan keresik fel a várost.

Reklám
IX. Stalker Camp - A Zóna nem játszótér
None
Az egészség képlete: IQ + EQ = HQ előadás
None
Ha úgyis csepeg az eső, gyere a keszthelyi vízi játszótérre!
A hétvégi viharok után, most szemerkélő esőben jártunk a keszthelyi Balaton-parton! Nézd meg velünk a vizes játszóteret!
Veszprém Félmaraton 2019
None
Rafael Nadal 2020-ban veheti át a 24 méteres 5,5 millió eurós katamaránját

A 80 lábas (24 méteres) katamaránon 4 vendégkabin kapott helyet, így összesen 12 barát / családtag tud a hajón éjszakázni, míg a személyzetnek 2 kabin áll rendelkezésre.

Augusztusi Társasjáték Fesztivál
None
Több, mint bíztató eredmények a World Sailing Ifjúsági Világbajnokságon
  A 29er magyar menői, Jeney Máté és De Jonghe Artúr a 7. helyen végeztek az ifjúsági világbajnokságon, de a lány 420-as páros is futott 2. helyezést futamban. Hét hajóosztályban – lány és fiú 420, 29er és Laser Radial, valamint fiú RS:X – indultak fiatal magyar vitorlázók a lengyelországi Gdyniában rendezett World Sailing ifjúsági világbajnokságon.
Dózsavárosi Nyárbúcsúztató
None
Wizz Air Budapest Félmaraton - VeszpRun felkészülő futás
None
Reklám
Átalakulóban a balatoni büfék kínálata – Előnyben a helyi alapanyagok
Átalakulóban van a balatoni büfék kínálata, az utóbbi négy-öt évben egyre több strandon találkozhatnak megújított vagy teljesen új fogásokkal a fürdőzők.
Vijonara – A valóra vált álom
Ezt a 42 méteres csodát látva elállt a lélegzetünk, így talán nem meglepő, hogy a májusban tartott londoni gálán egyhangúlag ítélték oda a Vijonarának a Neptun-díjat. A Vijonara különleges héját a holland Bloemsma hajógyárban készítették alumíniumból, ennek a technológiának ők az egyik specialistái a világon. Innen került a brit Pendennis céghez, amely szintén a legnagyobb
Gyorsabban borotvál Szandra elefánt, mint a profik (videó)
Különleges összecsapás szemtanúi lehettek Zamárdiban a Flórián Cirkusz előadás nézői. Borotválási versenyt rendeztek a manézsban.
Starsky és Hutch Siófokon
A nyugállományú manchesteri tűzoltó, Martin „Hutch” Hutchinson és kutyája múlt pénteken érkezett Siófokra. Hutch és örökbefogadott keverék kutyája Starsky a világ országait járja egy speciális fekvő biciklivel. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a felelős hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem fontosságára.
Mindegy, milyen az idő: tengernyi program vár!
A programok tekintetében továbbra is bőséges a választék és bár az időjárás olykor megviccel bennünket, ne hagyjuk, hogy emiatt lemaradjunk egy jó borfesztiválról vagy szabadtéri koncertről. Csak legyen nálunk esőkabát, s máris indulhat a buli!
Svert Kupa 5.0 - A szelek szárnyán Zamárdiban
Már menetrend szerint érkezik a svertes hajók versenye és éves nagy találkája Zamárdiban augusztus második hétvégéjén. Idén is nagyon sokan neveztek a DELL túraversenyre online és az előnevezési napon, de jópáran augusztus 9-én, a verseny előtti délután adják le a jelentkezést a helyszínen a kikötőben. Jó hír, hogy a tavaly útjára indított, a felnőtt mezőny után rajtoló és rövidebb pályát futó DELL ifjúsági túraversenyre sok egység jelentkezett, mind egytestű, mind többtestű kategóriában népes lesz a mezőny.
Belföldi utazás, aminek nem a produktív élményszerzés a célja, hanem az egyedüllét
Három nap, két éjszaka, egy fő. Te már kerestél hasonló paraméterekkel szállást? Mégis ki az a bolond, aki egyedül utazik belföldön? Arról, hogy emberek hátizsákkal neki indulnak a nagyvilágnak, sokszor lehet olvasni. Vakmerőségükben a megismerés, az élménygyűjtés hajtja őket, nem ritka, hogy utazásaikból fotósorozatot, kisfilmet készítenek. De mi van azokkal az utazókkal, akik csupán egymaguk szeretnének lenni, netán alkotnának egyedül, elvonulnának a belső gondolataikkal, az édes, mások által gyűlöletes magány megélése közben?
Megbillent a Balaton az erős szél miatt hétvégén

A Balatonnál 2019. július 27-én az esti adatok szerint 42 centi különbség volt a siófoki és a keszthelyi vízszint között a különbség.

Újra őrizetbe vették a Viking Sygin ukrán hajóskapitányt

A nyomozók hétfőn őrizetbe vették a kapitányt, akinek a kihallgatása segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt jelenleg is tart.

Élővé tették az egregyi hagyományt
A hévízi Árpád-kori templom védőszentje, Szent Magdolna tiszteletére tartották meg az egregyi búcsút. A múzeum előtti téren kulturális forgatag várta a vendégeket.
Kétszázezren voltunk a kulturális oázisban
Teltházas színházi előadások, karnevál, bábszínház, jazz, komolyzene, művészetterápia, irodalom és kortárs tánc szórakoztatta a vendégeket 10 napon keresztül a Művészetek Völgyében.
Megbillent a Balaton víztükre
A hatalmas szél miatt megbillent a Balaton víztükre a hétvégén.
Egy hétvége alatt 39 embernek kellett segíteni, hogy partra jusson a Balatonból
A rendőrség kéri, hogy figyelje mindenki a viharjelzéseket.
39 embert mentettek ki a hétvégén a Balatonból a vízirendészek
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2019. július 26-28. között 12 esetben összesen 39 személynek segítettek partra jutni - számolt be honlapján a rendőrség.
Herczku Ági és a Banda
None
A padlás
None
XXX. Kőris Kupa
Jubileumi rádiótávírányitású vitorlás hajómodell versenyek zajlottak hétvégén az ölbői klub rendezésében 2019.07.26-28 - án !
The Prodigy Tribute Party
None
9. Veszprém sörmérföld
None
Kevesebb szúnyog lesz a Balatonnál
None
A Balaton leghíresebb orvosai
„A Balaton klímáia különleges helvzetéből ered. Képzeljünk el 75 km hosszú, átlag 3-4 m mélységű lemezt a nagv földtekén, ez a valóságban papírvékonvságnak felel meg. Vizét már a kora tavaszi napsugár egyenletesen melegíti át, az óriási horizont és a tó víztükre pedig hatalmas inszolációt okoz. Ily hatalmas és sekély tó Európának egyedülálló különlegessége. A Balaton különösen alkalmas egészséges, csakis üdülést igénylő gyermekek részére, akikre a balatonparti nyaralás nagyszerű hatású. Kedélyük szemmel láthatólag javul, étvágyuk, színük örvendetesen változik. Kiváló hatású lesz a Balaton fáradt, munkában túlhajtott felnőtt nőkre, akik valamely súlyosabb betegségen estek keresztül, valamely betegséggel szemben, csökkent ellenállóképességgel bírnak” – ezt a véleményt a XX. század első felében egy orvosi szaklapban olvashatjuk a Balatonról. A Balaton gyógyító erejében sokáig hittek a hazai orvosok is. Nagyformátumú medikusokat mutatunk most be, akik tevékenységükkel, kutatásaikkal, szolgálatukkal fontos szerepet töltöttek be a tó életében.
A Neoton Família sztárjai Tihanyban
Csepregi Éva és az egykori Neoton Familia tagjai jelenleg Neoton Sztárjai néven adnak koncerteket.
Intermezzo Latin Club koncert
None
Rick Astley és Jackson testvérek hódítják meg a Balaton északi partját
Augusztus 1-3. között tartják a nyári balatoni jazz rendezvények legrangosabbikát, a Paloznaki Jazzpikniket, amely már nyitó napján is olyan csemegét ígér, mint a Michael Jackson testvérei alkotta The Jacksons fellépése. De a Jacksons mellett a '80-as évek slágergyárosa, Rick Astley is az egyik húzóneve lesz az idei eseménynek, csakúgy mint a 30 éve indult, acid jazzben úttörőnek számító, műfajt teremtő The Brand New Heavies.
Reklám