Vitorlázás

Árva kismókusokat ápolnak a Veszprémi Állatkertben - cuki fotókkal
Lelkes állatbarátok találtak rá a kertjükben arra a két árván maradt mókuskölyökre, akik legyengülten kerültek be a Veszprémi Állatkertbe.
Pondró ébred zöld ereken…
„...görnyedt ember bottal megyen, csontváz kattog fönn a hegyen.” Weöres Sándor megindító szavai csengenek fülemben. Hisz beköszöntött a tavasz. A tél szorítása után újra él, lüktet a természet, üde zöld ruhába bújnak az erdők, virágok tarkítják a rétet.
Helyi kézműves mesterek mutatkoztak be Felsőörsön
A településen tavaly nagy sikerrel elindult az a kezdeményezés, miszerint a helyi mesteremberek egyszerre nyissák ki portájukat és mutassák meg munkásságukat. Idén sem volt ez másképp, hiszen a Bárókert és a Miske utcákban helyi kézművesek mutatkoztak be otthonukban.
Hévízi moziműsor 2019.05.09-2019.05.15.

A Pokémon - Pikachu a detektív, a Csaló csajok és a Bosszúállók - Végjáték, a Pécsi szál és a Silvio és a többiek című filmeket tűzte műsorára a hévízi Fontana Filmszínház 2019. május 9-15. között.

Reklám
German Design Award és Good Design Award díjat nyert a Helly Hansen HP Racing Midlayer vitorlás kabátja
German Design Award és Good Design Award díjat nyert a Helly Hansen HP Racing Midlayer vitorlás kabátja
Csillagászat Napja a Balaton Csillagvizsgálóban 2019

2019. május 11-én 20-23 óra között ingyenes távcsöves bemutatással várja a látogatókat a Csillagászat Napján a Balaton Csillagvizsgáló.

Balatonfüreden rendezik 2020-ban a Raceboard (szörf) világbajnokságot

A 2017-ben sikeresen lebonyolított Raceboard Európa-bajnokságot követően 2020-ban már a világ legjobbjait várják az újabb megmérettetésre Balatonfüredre.

Balatonfüreden rendezik meg a Raceboard-világbajnokságot

A 2017-ben sikeresen lebonyolított Raceboard Európa-bajnokságot követően 2020-ban már a világ legjobbjait várják az újabb megmérettetésre Balatonfüredre.

Napi 12 óra ülés után 221 kilométert futnak
Azért dolgoznak, hogy ne legyen komolyabb áramszünet a fővárosban és környékén. Annyi időt töltenek összezárva, hogy szinte mindent tudnak egymásról, így nem kellett sokat gondolkodni, hogy ki fussa a nehezebb, dimbes-dombos szakaszokat, és ki teljesítsen a laposabb déli parton a 221 kilométeres, 13. Ultrabalaton futóversenyen.
Gyógyító meditáció Maharishivel Balatongyörökön

2019. május 23-án gyógyító meditációt rendeznek Balatongyörökön, ahol Maharishi segítségével új szemszögből láthatod önmagadat és az életedet.

Kétszáz éves püspöki pincét árulnak Badacsonyban - Három hektár birtok és 1300 m² föld alatti birodalom 690 millió forintért
3 hektáros birtok, 1300 m² föld alatti birodalom. Luxusnyaraló-tervekkel együtt lehet megvenni.
Csellengők, lámpások éjszakája 2019, Keszthely

2019. május 24-én rendezik meg a Csellengők, lámpások éjszakáját Keszthelyen, a Népviseletes Babamúzeumban.

Pecsételd végig a Balatont kétkeréken – Múzeumtúra 2019, Keszthely

A Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódva 2019. május 1-19. között Múzeumtúrát tartanak Keszthelyen, a Belvárosi Múzeumokban.

Reklám
Gyermeknap 2019, Zamárdi

2019. május 26-án Gyermeknap Zamárdiban 10-16 óra között színes programok várják a gyermekeket Zamárdiban Gyermeknap alkalmából.

Luxusautó találkozó, Cars & Coffee Balaton 2019, Keszthely

A keszthelyi Festetics-kastély parkja ad otthont 2019. május 12-én a Cars & Caffee Balaton luxusautó találkozójának.

Lejött a bor a hegyről, újra lehet bírálatra jelentkezni
None
2019. évi Vitorlabontó ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny

Az Évadnyitó ünnepséget egész napos családi programok kísérik Balatonfüreden.

Nemzeti Regatta: 50 település indul a Bahart vitorlásversenyén

Összeálltak a csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. 2019. június 1-2-án várja Siófokon a látogatókat.

A rossz időben is helytálltak a fiatalok
Zord időben, de kiváló szélviszonyok mellett rendezte meg a Hungaria Yacht Club az év első Nádas Kupa versenyét, ahol 43 Optimist állt rajthoz. Szombaton végig borult, esős időben három futamot tartottak az Optimist osztály részére, amelyen nemcsak a vitorlástudásból, hanem az elszántságból, keménységből is jól vizsgázott a fiatal, többségében kezdő versenyzői csapat. Az optimistesek 43-an
Balaton parti, panorámás rendezvényközpont épül Zamárdiban

430 millió forintos beruházással 250 négyzetméteres többfunkciós kiállító- és bemutatótér építése kezdődött meg Zamárdiban, a Balaton partján.

Előretörtek a mobilos utazáskeresések
A turizmussal kapcsolatos keresések felét mobiltelefonról indították a magyarok tavaly, az idén ez az arány várhatóan tovább nő, így a nem mobilbarát weboldalt működtető cégek vendégeket veszíthetnek. A Magyarországról indított internetes keresési adatok alapján 2018-ban folytatódott a turisztikai termékek, szolgáltatások iránti érdeklődés dinamikus növekedése, 9 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbiakat. A keresési volumen folyamatosan
Nemzeti Regatta: 50 település csapata érkezik Siófokra vitorlázni

Összeálltak a csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. 2019. június 1-2-án várja Siófokon a látogatókat.

Reklám
Strandkaják, kalóriák+a táplálkozási szakember tanácsai
Ha Balcsi, akkor lángos, sült hal, fagyi, halászlé, jó borok... igazi gasztronómiai orgazmus… Na, de hogyan hat ez a testsúlyunkra és az egészségünkre? Mennyi kalóriát viszünk be egy strandon étkezős nappal, és mennyit kell dolgoznunk utána a konditeremben?
Vitorlázás a Jón tengeren!
Vitorlázás a Jón tengeren!
Az idei Nemzeti Regattára ismét 50 település érkezik Siófokra!
Az idei Nemzeti Regattára ismét 50 település érkezik Siófokra!
Hajózási korlátozás: Vízisípálya épül Füreden
Hajózási korlátozás: Vízisípálya épül Füreden
Jön a Nemzeti Regatta
Összeálltak a települési csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án várják Siófokon a látogatókat. A rengeteg színes, ingyenes családi program között fellép majd Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar!
Scholtz 500

Sudár Sport, Sudár komfort (klasszik), Sudár Regatta, Scholtz 22, Scholtz 8.8, Scholtz 32, Scholtz 34+2 és Elan tulajdonosok részére.   Kedves Hajótulajdonosok! Talán már értesültetek róla, rendezünk egy háziversenyt az Alsóörs Marinában abból az alkalomból, hogy cégünk elérkezett az 500. hajó legyártásához, illetve forgalmazásához. A verseny időpontját úgy választottuk ki, hogy ne ütközzön semmilyen más […]

Síruhában biciklizni?
Túraútvonalakat jelölnek ki, kerékpáros pihenőket és szolgáltató pontokat hoznak létre a Balaton körül annak a projektnek a keretében, melynek célja, hogy egész évben vonzóvá tegye a Balaton térségét a kerékpárosok számára.
Cruisers Hungary Rockin’ Camp 2019, Gyenesdiás

2019. május 18-án 9 órától Rockabilly buli, vagány verdák várják az érdeklődőket Gyenesdiáson, a Caravan Campingben

Negyedjére is BalatonBor! Évjáratpremier a Société Bistróban
Egy fedél alatt a három közösségi összefogáson alapuló bormárka.
Hivatalosan is megkezdődik a balatoni vitorlásszezon
Az évadot elindító Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj rajtja előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással.
Viharos szélben a déli partról fotóztuk a meseszép Tihanyi-félszigetet

Mindössze öt kilométer választja el légvonalban Tihanyt Zamárditól, így szabad szemmel is könnyen rajta felejthetjük tekintetünket a félsziget szépségein.

Egy nap alatt körbefutotta a Balatont
Mindegy, hogy mit, csak mozogjunk! – A cserszegtomaji Juhász Péter nemcsak aktív futó, de néhány éve versenyek szervezésében is aktív szerepet vállal.
Tekerne egy nagyot a Balatonon? Itt egy túra!
None
Regisztrálni kell a népszerű horvát kirándulóhelyen
Előzetes online regisztrációhoz kötik a belépőjegy-vásárlást a Plitvicei-tavakhoz. A látogatóknak legalább két nappal korábban regisztrálniuk kell érkezésüket. Az újfajta rendszert a látogatók számának szabályozására vezették be, és jelenleg tesztelik. Az érdeklődőknek a látogatás előtt legalább két nappal regisztrálniuk kell a Plitvicei-tavak Nemzeti Park honlapján. Pontosan meg kell jelölniük érkezésük dátumát, az órát és a bejáratot
Egy hétvégén két verseny a Balatonnál
A május 11-i, szombati Balatoni Évadnyitó túraverseny mellett vasárnap Csopakon a Subaru Évadnyitó Pályaversenyen is megkezdhetik a szezonra hangolódást a vitorlázók. A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében szombaton a széliránytól függetlenül ezúttal is a Balatonfüred–Alsóörs–Tihany–Balatonfüred távot kell teljesítenie a mezőnynek. Az újdonság az, hogy szezonkezdő hétvégén nem csak egy túraversenyen mérhetik össze tudásukat a vitorlázók, ugyanis
Szombaton indul a vitorlásszezon
Május 11-én lesz az idei vitorlásszezont elindító Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj. A rajt előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással. Az ünnepség 10 órakor kezdődik a balatonfüredi Vitorlás téren, a verseny pedig délben rajtol Balatonfüredről, az első forduló Alsóörsnél, a második Tihanynál lesz, majd vissza a füredi célba. A tavalyi évadnyitóra 187 hajó
Itt a csillagok a földig érnek – Kalandozz a Szent György-hegyen hajnalig!
Aki valaha járt már a Szent György-hegyen, az tudja, hogy az északi part egyik legvarázslatosabb szeglete. Idén másodszorra tölthetünk egy egész éjszakát a hegyen és járhatjuk be a pincéket, titkos, alkalmi vendéglátó-kerteket.
A fürdőzést nem zavarhatják meg az elektrojetek!
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint a Balaton a strandoló, fürdőző turistáké és ennek így kell maradnia a jövőben is!
Mikor jön a baba? – számold ki velünk a születési időt!
Hirdetés - A gyermekvállalás kétségkívül örömteli és izgalmas feladat. Az első babára várva legalább ezerféleképp végigpörgetik gondolatban a várandós nők, hogy miként zajlik majd az első néhány év.
Újdonság a versenyutasításban - Rövidíthetőek az MVSZ egyes túraversenyei
Újdonság a versenyutasításban - Rövidíthetőek az MVSZ egyes túraversenyei
Vasárnap Csopaki Subaru Évadnyitó pályaverseny!
Vasárnap Csopaki Subaru Évadnyitó pályaverseny!
Kezdődik a szezon, szombaton rajtol a Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj
Kezdődik a szezon, szombaton rajtol a Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj
Nyílt levél egy Anyától az illetékes Minisztériumnak
Tavaly nyáron egy 15 éves fiú életét veszetette egy vizibiciklis balesetben a Balatonon. Nem ő volt az első és sajnos valószínűleg nem is az utolsó. Pedig sokat lehetne tenni azért, hogy ezek a tragédiák ne történjenek meg, csak a döntéshozóknak új szabályokat kellene alkotniuk. Szabályokat, melyek életet menthetnének. A nyár pedig közeleg.
Kezdődik a szezon, szombaton lesz az Évadnyitó
Most szombaton lesz az idei vitorlásszezont elindító Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj. A rajt előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással.
Reklám