Vitorlázás

Kigyulladt kedden délután a magaspart aljnövényzete, Balatonvilágoson.
A sínek és a sétány közötti területen égett a száraz növényzet, megközelítőleg egy hektáron. Az oltási munkálatok idejére leállították a vonatokat az érintett szakaszon, mert a vasúti felső vezetéket feszültség-mentesíteni kellett. A siófoki hivatásos tűzoltóknak több vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal sikerült a tüzet megfékezni. A vasúti közlekedés mintegy másfél órán át szünetelt az érintett szakaszon.
4Ladies Cup-Hungary 2022 - A hétvégén lezajlott az év női vitorlásversenye
2022. július 29-31. között, rekord résztvevői létszámmal rendezték meg Csopakon a
470 Master's Cup: Két Magyar csapat is dobogós helyen várja a folytatást
A nyáron sokat látott reggeli keleti szélre ébredtek a 470 Masters Világbajnokság indulói.
470 Masters világbajnokság – első két nap

Világverseny zajlik Tihanyban, méghozzá különleges: az induló párosok össz életkorának 60 fölött kell lennie. 1.nap A 470 Masters világbajnokság mezőnye reggel egy 8 csomós nyugati szélben a tervezett 10 órakor kezdte meg a versenyt. A futamot a tavalyi 4. helyzett magyar páros (Sallai-Perjés) nyerte. Ezek után a rendezőség elrajtoltatott még egy futamot, azonban a szél

Reklám
Fókuszban a 30-asok Földváron: Mindjárt kezdődik a Bajnokság
A balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet (SVE) az MVSZ - el együttműködve augusztus 4-7. között rendezi meg az Európa30-as és 30 cirkáló Országos Bajnokságot
Augusztus 1 - től Optimist EB, 29er VB: Hajrá Magyarok!
A dániai Sonderborg vizein hét optimistesünk, míg a spanyolországi El Balis előtt tizenegy 29er párosunk küzd a minél jobb helyezésekért.
470 Master's Cup: Két magyar csapat is dobogós helyen várja a folytatást
A nyáron sokat látott reggeli keleti szélre ébredtek a 470 Masters Világbajnokság indulói. A versenyrendezőség úgy döntött, hogy a mezőnyt a 2-es pályára viszi Balatonföldvár elé, mert ott ez az irányú szél tovább és egyenletesebben szokott fújni. Ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis három futamot megszakítás és minimális pálya átrendezéssel sikerült megtartani. A keleti szél az első futamban még pumpálásra is alkalmas erejű volt, de a végére sem csökkent 7 csomó alá. Tudta meg a hunsail.hu a Tihanyi Hajós Egylettől, a 470 Master's világbajnokság rendező egyesületétől.
Színes nyári programkavalkád Balatonfűzfőn
Már 14. alkalommal szervezi meg a Gombócfesztivált a Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület Balatonfűzfőn, a Közösségi ház udvarán augusztus 6-án.
Már látogatható a Festetics család aranyozott, egykori díszebédlője

Augusztus 1-jétől látogatható Helikon Kastélymúzeum új attrakciója, a díszebédlő egy gazdagon megterített asztallal

Már látogatható a rokokó stílusú díszebédlő a keszthelyi Festetics-kastélyban

Augusztus 1-jétől látogatható Helikon Kastélymúzeum új attrakciója, a díszebédlő egy gazdagon megterített asztallal

Sztárparádét hoz a BalatONkoncert következő strandbulija Fűzfőn
Zamárdi helyett Balatonfűzfő ad otthont a nézők számára ingyenesen látogatható, és ezúttal a vízből is élvezhető BalatONkoncert sztárparádét felvonultató harmadik állomásának augusztus első hetében.
Aktív Strand 2022 Keszthely

Aktív programokkal, ügyességi játékokkal, bajnokságokkal várják  az érdeklődőket 2022. augusztus 6-27. között minden szombaton a keszthelyi Városi strandon. 

Különleges hangszerek a világ négy tájáról a Csigó Malomban
Szilágyi Áron zenész tartott előadást a világban található különleges hangszerekről.
Reklám
A hajósok nem tartják be a sebeségkorlátozást – fogynak a veszélyeztetett bálnak az észak-atlanti vizekben

Másodszor készülünk kiirtani őket A észak-atlanti simabálnát előszeretettel keresték a...

A vízimentők tanácsai: így lesz biztonságos a fürdőzés
A vízimentő szakember hangsúlyozza: a Mentőöv Program segíti a strandolók biztonságát.
Hatalmas ötlet a balatonalmádiak színes lépcsője
Színes lépcsők városa lehet Balatonalmádi az Aranyhíd Polgári Egyesületnek köszönhetően, ugyanis az egyesület pályázatát elfogadta a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa vezetősége.
Itt az üzemanyaghiány, a Balatonnál már alig lehet tankolni
Péntektől mindemellett csökken a benzin és a gázolaj ára.
Vitorlázás kezdőknek
Hirdetés - A vitorlázás sokak szívét rabul ejti, hiszen a szabadság érzését rejti magában. Szinte eggyé válunk a tengerrel, a magunk urai lehetünk, kikapcsolhatunk. Már a Balatonon is elkezdhetünk gyakorolni, ugyanis nem olyan nehéz vitorlázni, mint amilyennek első látásra gondolnánk! Részletes útmutatónkkal elkalauzolunk a vitorlázás művészetébe!
Hajó ajándékba
Az milyen, amikor mész az utcán és szembe jön az első autód? Szívet melengető érzés. Kedved lenne megállítani, megölelni talán még vissza is vásárolnád, pedig az csak egy gép, ami valójában egy korszakodat eleveníti fel, a fiatalságodat, az együtt töltött idő megannyi csodás élményét. Ilyenek a múltad vitorlás hajókhoz kötődő képei, melyek kitörölhetetlenül részévé váltak életednek.
4Ladies Cup-Hungary 2022 - A hétvégén lezajlott az év női vitorlásversenye
2022. július 29-31. között, rekord résztvevői létszámmal rendezték meg Csopakon a 4Ladies Cup-Hungary-t, Magyarország első, kizárólag női résztvevőknek szóló nemzetközi, nagyhajós pályaversenyét.
Kézfogással alkotják meg a Balatonban Zamárdi szívét
Kézen fogva, szív alakban állnak a Balatonban az emberek. Csatlakozz te is az eseményhez!
Festetics Concours d’Elegance – Veterán autó szépségverseny 2022 Keszthely

2022. szeptember 4-én Festetics Concours d'Elegance - Veterán autó szépségverseny Keszthelyen.

Reklám
Több mint félszáz programot kínál a Balaton augusztus 5-11. között

Mintegy 30 balatoni település programját gyűjtöttük listába, kulturális, zenei, gasztronómiai rendezvények között válogattunk.

Csak semmi pánik, volt már 23 centis is a Balaton
Sok az alga, kevés a víz, de attól ne tartsunk, hogy kiszárad a magyar tenger.
5+1 gyerek- és családbarát strand a Balaton környékén, ami a gézengúzok paradicsoma lehet

Még javában dúl a strandszezon és a balatoni turizmus is teljes lángon ég, a kisgyermekes családok számára mégsem mindig könnyű a döntés, hogy melyik strandot is válasszák, ha a kis lurkók kedvére is szeretnének tenni. Ehhez nyújtunk most egy-két hasznos támpontot remélhetőleg. 1. Gyenesdiás A Diási Játékstrand területén megannyi szórakozási lehetőség várja a gyerekeket és […]

Nehéz ősz előtt állhat a Balaton?

A Balaton már régóta nem egyenlő a nyárral, a régió turizmusa legalább három évszakos. A tavasz erősre sikerült, és bár sokan az Adriát választották, a nyárra eddig nem lehet panasz. Kérdés viszont, hogy a növekvő energiaárak mennyire nyomják rá a bélyegüket az őszi szezonra és a turizmusra. A Balaton szempontjából is van hatása annak, hogy […]

A Sztárban Sztár Horváth Boldija régi szerelmét kutatja a Balatonnál
Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban énekese régmúlt időkön tűnődik.
Miből készülnek a windszörfvitorlák?

A vitorlák óriási fejlődésen mentek keresztül a windszörf feltalálása óta. Először a vitorlás hajók anyagát használták, de hamar kiderült, hogy a vászon valamennyi vizet magába szív és ilyenkor nehézzé válik. A dacron (poliészterszálakból szőtt, hőre lágyuló polimer) majdnem megfelel a célra, de könnyen nyúlik, nem tartja az alakját, így ma már csak kezdő vagy SUP-vitorlákat

Művészetek Völgye – 120 ezer látogató és telt házas nap az idei fesztiválon

Tíz nap alatt 120 ezer látogatója volt idén a Művészetek Völgyének, amelynek történetében először kitehették a “megtelt” táblát is, a csütörtöki napon ugyanis 15 ezer látogatót vonzottak a programok – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. Közleményük szerint idén a tavalyinál 20 ezerrel többen vettek részt a fesztiválon, amelyen kétezernél is több program között válogathattak […]

Pisztráng Fesztivál / Tapolca 2022
None
Családi vasárnap a skanzenben
None
Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál
None
Szent István-nap / Zánka
None
Felsőörsi Disputa 2022
None
Szent István-nap / Balatonfűzfő
None
Szent István-nap / Balatonkenese
None
Népzenei koncertsorozat 2022 Révfülöp
None
XV. Komolyzenei koncertek / Szentbékkálla
None
XV. Komolyzenei koncertek / Szentbékkálla
None
XV. Komolyzenei koncertek / Szentbékkálla
None
470 Master's Cup: A Sallai-Perjés páros az élről várja a folytatást
A 470 Master's Cup világbajnokság 30 egységből álló nemzetközi mezőnye kedden 8 csomós keleti szélben kezdte meg a versenyt. Az első futamot a tavalyi negyedik helyezett Sallai Gábor - Perjés Bálint László (THE-YKA) páros nyerte. Ezek után a rendezőség elrajtoltatott még egy futamot, azonban a szél leállt, így azt érvénytelenítették és rövid parti halasztás következett a déli órákban. Majd a felerősödő északi szélben hajózott ki újra a mezőny, de kint a vizen halasztani kellett szélhiány miatt.
Concerto Acustico
None
Arany Horgonyt kapott a D-Marin összes törökországi kikötője

A D-Marin bejelentette, hogy valamennyi törökországi kikötője – Didim, Turgutreis és Göcek – elnyerte az Arany Horgony minősítést. Didim ötödik, Turgutreis hetedik alkalommal kapta meg a minősítést. A The Yacht Harbour Association és a Marina Industries Assocation által közösen kezelt Gold Anchor az egyik legmagasabb elismerés a kikötőüzemeltetés terén. „Nagyon örülünk, hogy törökországi kikötőinket Arany

Ismét drogot mutattak ki a Balaton vízében a Sound helyszínén
Az ökoszisztémára is hatással lehet, további vizsgálatok következnek a Balatonnál.
Flamenco Infinito
None
Szent György-hegy Matiné
None
Reklám