Vitorlázás

Zamárdi önkormányzatának százmilliós bevételkiesést hoztak a fesztiválok, a Balaton-átevezésre váltana
Zamárdi már csak egyéves szerződést kíván kötni a Balaton Sound szervezőivel, ugyanakkor megállapodást írt alá arról, hogy a Balaton-átevezés idén nyártól Zamárdiba költözik - közölte Csákovics Gyula (független) polgármester.
A nehezebb út: egy balra fordulás története

Amikor 33 indulója van a Vendée Globe egyszemélyes vitorlás földkerülő versenynek, és ebből 25-en jó eséllyel érvényesen befejezik a regattát, az ember hajlamos megfeledkezni azokról, akik kiestek a versenyből. Pedig komoly történetek húzódnak meg a háttérben, főleg azok számára, akik – bár tudják, hogy teljesítményüket hivatalosan nem értékelik – versenyen kívül vitorlázzák végig a 24

Hatalmas lángnyelvekkel égett a fonyódi nádas

Hozzávetőlegesen 120 hektáron terjedt el a tűz a hétvégén egy Fonyód közeli nádasban, ami természeti értékeit tekintve egy kiemelt fontosságú részét jelenti a balatoni ökoszisztémának. Nem ez az első eset, hogy a láp területe lángra kapott, utoljára két éve volt példa hasonlóra. A sajnálatos eseményt a Telex cikke részletezte. „A kollégám az első tűzoltókkal együtt […]

Magyar innováció: Bemutatkozik a világ első okos vitorlásruhája

A prémium vitorlásruházat nemzetközi piacára tör be a 878® a hazai tervezésű, innovatív fejlesztésű és gyártású termékeivel, melyek a professzionális vitorlázás eddig meg nem oldott problémáira adnak választ. A technológiai és anyaginnováció ötvözésével pedig hozzájárulnak a hobbi- és versenysportolók teljesítményének növeléséhez. A vitorlássport rendkívüli fejlődési ívet írt le az elmúlt években, azonban a versenyzők ruházata, […]

Reklám
Továbbra is jól vitorláznak Gyapjasék
Ma újabb két futamot rendeztek a 470-eseknek Vilamourában, gyenge szélben.
Magyarország kedvenc Tulipánszürete Kőröshegyen
None
Portugál Grand Prix: Továbbra is jól vitorláznak Gyapjasék
Ma újabb két futamot rendeztek a 470-eseknek Vilamourában, gyenge szélben. Több órás várakozás után kerülhetett csak sor az első rajtra, ezután pedig csak sokadik próbálkozásra, fekete zászlós eljárással indulhatott el a verseny.
Zamárdiba költözik a Balaton-átevezés
Zamárdi már csak egyéves szerződést kíván kötni a Balaton Sound szervezőivel, ugyanakkor megállapodást írt alá arról, hogy a Balaton-átevezés idén nyártól Zamárdiba költözik.
Sportrendezvényekre cserélné a fesztiválokat Zamárdi

Idén nyártól a Balaton-átevezés Zamárdiba költözik, a Balaton Sound szervezőivel pedig csak egy éves szerződést kíván kötni a városvezetés.

Lélegzetelállító úti cél a Vörös-tengeren

Szaúd-Arábia mindent bevet annak érdekében, hogy ha újranyit a világ, minél több turistát vonzzon az országba. A közel-keleti állam turizmusfejlesztési stratégiájának fontos eleme a Vörös-tenger partjának fejlesztése, ahol hatalmas fejlesztésbe kezdenek, melynek egy része egy egészen egyedi szállodakomplexum lesz. Az új fejlesztés a Coral Bloom nevet viseli, amelynek keretében többek között 50 üdülőközpontot, 22 mesterséges

Kezdd el a kertészkedés a nyaralóban is - ezt ültesd!
Megérkezett a tavasz, és ezzel a kerti munkák is megkezdődhetnek. A nyaralódnak is lehet saját konyhakertje, ahová egy kertiparti alkalmával csak le kell hajolnod egy friss zöldségért. Mutatjuk, mi mindent lehet március elején vetni!
Piaci szezonnyitás
None
Festetics vágta
None
Reklám
Nyáridéző sült hekk csalogatott a Balatonra
Egész évben Balaton; a boglári kikötőben jókora lépést tettek efelé: ezen a hétvégén frissen sült hekkel várták a látogatókat, a korábbi hétvégéken lángos, fánk sült ugyanott.
Munkatársat keres a Balatonfüredi Yacht Club

A Balatonfüredi Yacht Club éves állásba keres kommunikációs és marketing munkatársat. Feladatok: marketingeszközök előkészítése, kezelése; a klub kommunikációs felületeinek kezelése; a klub közösségi oldalainak aktív kezelése; a klub rendezvényinek és versenyeinek tervezése, szervezése és támogatása; kapcsolattartás a támogatókkal; ajánlatok elkészítése; adminisztrációs feladatok, statisztikák, analitikák kezelése, amelyek a marketinghez és a kommunikációs feladatokhoz tartoznak; adminisztrációs kollégák

Panorámafalatozás mesterfokon, avagy lesse meg a balatoni kilátókat jóllakottan!
Végre itt a tavasz, mi mást is csinálhatna az ember ? pláne pandémia-időszakban ?, mint hogy kimegy a természetbe. A Balatonnál zseniális kilátópontok vannak, és nem mindegyikért kell magaslatokra mászni, ráadásul a környéken jókat is ehetünk, persze elvitelesen.
A tavaszi napfényben tündöklő Somlói várrom

A Balaton-felvidék tanúhegyeinek talán egyik legszebbje a mintegy 4 millió éves Somló-hegy, melyen egykor vár magasodott.

Láttad már a Balaton színeit a világűrből?
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara tette közzé Facebook-oldalán a lenyűgöző fotót.
Láttál már kapát Bódi Sylvi kezében? - a Balatonnál gazdálkodik
Bódi Sylvi új életet kezdett a Balaton mellett, ahol növénytermesztéssel foglalkozik. Sylvi időközben egészen profi gazdálkodóvá képezte magát és nagy örömét leli a tevékenységben.
Egyáras jegytípussal tervezi a nyitást a Zalakarosi Fürdő

Külföldi mintára, úttörőként Magyarországon elsők között kerül bevezetésre egy egységes, komplex szolgáltatásokat biztosító belépőjegy.

Őszig lehet pályázni az EKF projektekkel

Október 31-e a határideje a pályázatok leadásának azok számára, akik kulturális-művészeti programot terveznek megvalósítani az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programhoz már csatlakozott településeken. A beadott projektek elbírálása folyamatosan zajlik és a pályázati rendszer pedig újabb kategóriákkal bővül majd – írja a veszpremkukac.hu. Folytatódik a felkészülés a 2023-as évre, ennek jegyében tette közzé idei első pályázati […]

Videón a lángoló fonyódi nádas

A hétvégén 120 hektáron leégett Natura 2000 besorolású fonyódi nádas, melynek nagy értéke, hogy alapvetően érintetlen és összefüggő, több száz hektárnyi természetes állapotban megmaradt lápterület. Hogy mekkora kárt tett az élővilágban a tűz, azt nehéz felbecsülni. A nagyvadak és madarak valószínűleg el tudtak menekülni, a területet átvizsgáló hivatásos vadászok sem találtak nagyvadtetemeket, de a kisebb,

Reklám
Vitorlásversenyek sora a láthatáron

Összesen 178 vitorlásverseny van bejegyezve az idei szezonra eddig, amelyek közül 5 nemzetközi megmérettetés. A Magyar Vitorlás Szövetségen kívül 46 szervezet vesz majd részt a rendezvények lebonyolításában, az idény pedig valószínűleg októberig ki fog majd tolódni. Bár egyelőre a koronavírus világjárvány állítja össze a mindennapok programját, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége – ahogy eddig, úgy […]

Csak oltási igazolvánnyal lehet részt venni a Balaton Soundon?!
Komoly viták vannak a Balaton Sound körül.
Kőkemény egyenlet! 50 tűzoltó, 11 óra küzdelem, 127 hektáros tűz = 1 felelőtlen tűzrakó
A Fonyód határában lévő berekben hétvégén leégett 127 hektárnyi nádas, amelynek 70-80 százaléka országosan is védett lápos - közölte Rozner György, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságához tartozó terület tájegységvezetője.
A Gyapjas testvérek vezetnek Portugáliában
A portugáliai Vilamourában ma két futamot rendeztek a március 8-án kezdődő 470-es világbajnokság előversenyének tekintett viadalon.
Portugál Grand Prix: Gyapjas testvérek vezető helyen
A portugáliai Vilamourában ma két futamot rendeztek a március 8-án kezdődő 470-es világbajnokság előversenyének tekintett viadalon. Az első futamban ötödik lett Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor, a második futamot pedig remek vitorlázással megnyerték.
Megújul a balatoni hajóflotta

Sorra újulnak meg a hajók a Bahart flottájában, miközben az új hajók gyártása is folyamatban van. A társaság több mint 200 millió forintot fordít korszerűsítésekre, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson az utasoknak a szezonkezdetre. A fejlesztések részeként a Bahart zászlóshajójának számító Szent Miklós hajóba új, korszerű motorok kerültek, teljesen megújul a belső

Megmenekült a fonyódi nádastűzben a rétisasok fészke és tojásuk

Pár óra leforgása alatt mintegy 130 hektárnyi védett nádas égett le Fonyódnál, a berek élővilága nagy veszélyben volt, megbecsülhetetlen, hogy mennyi állat esett a tűz áldozatává.

Megmenekült a fonyódi nádastűzben egy rétisas fészek két tojása

Pár óra leforgása alatt mintegy 130 hektárnyi védett nádas égett le Fonyódnál, a berek élővilága nagy veszélyben volt, megbecsülhetetlen, hogy mennyi állat esett a tűz áldozatává.

Vaddisznók: tart az ellés időszaka, erre figyelj, ha túrázol!
Óvatosságra inti a túrázókat az Agrárminisztérium (AM) a vaddisznók ellési időszaka miatt.
Hamarosan kezdődik a vitorlásszezon - tanuld meg te is
Mindjárt itt a vitorlásszezon! Ha régóta dédelgetett vágyad, hogy te irányíts egy vitorlás hajót, még éppen időben vagy egy tanfolyam elvégzéséhez.
Porrá égett a balatoni berek 120 hektáros területe
None
Balatoni települések az újrakezdésért: nagyon ötletes, amit kitaláltak!
A balatoni önkormányzatok nem mondanak le a térség tradicionális rendezvényeiről, sőt egy ötletes kezdeményezéssel is szeretnék felhívni a figyelmet a tó szépségeire.
America’s Cup: Halasztás legalább egy héttel

Az új-zélandi kormány szombaton ismét 3-as fokozatúra emelte a járványügyi korlátozásokat Aucklandben

Elszántak a Balaton Sound fesztivál szervezői
Márta István szerint becsülendő döntés született Zamárdiban.
A helyszín lefoglalva, de vajon lesz-e Balaton Sound júniusban?

A Balaton Sound csapatának optimizmusáról tesz tanúbizonyságot, hogy a szervezők már be is foglalták a szokásos helyszínt Zamárdiban június végére. A nagy kérdés persze az, hogy a járvány megfékezésével hányadán állunk majd és elég lesz-e a rendelkezésre álló négy hónap, ahhoz, hogy a polgári állapotok normalizálódjanak. Négy hónap múlva fesztivált rendezne Zamárdiban a Sziget Kulturális […]

Szörfözés karantén idején

Ha viccesen szeretnék fogalmazni, akkor ilyenek jutnak eszembe a szörfözésről ezekben a vírusveszélyes időkben, hogy már csak az interneten szörfözhetünk. Meg az, hogy a szörfözésmánia is lehet egyfajta vírus okozta pszichés betegség. A téli bezártság után tavasszal, majd nyáron rengetegen utaznánk szelesebb tengerpartokra, és ez egy jó ideig bizonytalan. A távolabbi célpontokat nem is említem,

Véget vetett az illegális hulladéklerakónak a keszthelyi önkormányzat

Több száz köbméter szemét gyűlt össze a keszthelyi Zsidi útról Gyenesdiás felé vezető földút mellett. Szerencsére a városvezetés nemrég hétmillió forintos állami támogatást nyert a település hulladékmentesítésére – számolt be a tvkeszthely.hu. Február közepén kezdte meg a HUSZ Kft. a hulladék-mentesítést. A Keszthely Külső Zsidi út és a gyenesdiási Faludi-sík közötti mintegy 800 folyóméter hosszú […]

Őslények jönnek a Balatonra – dinó park nyílik Siófokon
A tervek szerint mozgó és hangot adó dinókat is láthatnak az érdeklődők májustól Siófokon. A dinó park az elképzelések szerint május közepén nyílik meg. Már hirdetik a belépőjegyeket, de a pontos helyszínről még nem tudni.
Online esküvőkiállítás és különleges borkóstolás vár a héten

Hamarosan itt az esküvőszezon, így megtudhatjuk, hogy mik az aktuális trendek, emellett egy speciális borkóstolás keretein belül betekintést nyerhetünk a borkészítés kulisszatitkaiba is. A Balaton.hu ajánlja: Március 4. – Dubicz online borkóstoló Március 7. – Esküvőkiállítás ONLINE – Tavaszi EsküvőszezO Március 1. (Hétfő)Online kezdő balett, fittbalett, nyújtás – Március 1-7-igOnline Légzésterápia Tanfolyam – Március 1-12. JFF PLUS […]

Egyméteres szabályzatelmélyítő edzés
Két helyszín adott otthont Badacsonyban / Óbester Panzió és a MAHART vitorlás kikötő /a hétvégére tervezett elméleti és gyakorlati oktatások lebonyolítására.
Gyapjas testvérek: most kell drukkolni!
Márciusban vitorlás pályafutása talán legkeményebb néhány hete előtt áll a Gyapjas Balázs-Gyapjas Zsombor 470-es páros.
Gyapjas testvérek: Most kell drukkolni!
Márciusban vitorlás pályafutása talán legkeményebb néhány hete előtt áll a Gyapjas Balázs-Gyapjas Zsombor 470-es páros. A tét az olimpiai részvétel. Elsején kezdődik a Portugál Grand Prix, amely a március 8-án kezdődő világbajnokság előversenye. A VB pedig esély az utolsó kiadó kvóta megszerzésére.
Porrá égett minden, így néz ki a fonyódi nádas a tűz után

Vasárnap hajnalra sikerült a tüzet eloltani. A fonyódi berek 120 hektáron égett le 2021. február 27-én.

Ingyenes marad a megújult balatoni strand

Teljeskörűen megújult az örvényesi strand, amely továbbra is szabadstrand marad. Az ünnepélyes átadást május utolsó hétvégéjére tervezik. Az építkezések miatt két éve zárva tartó strandon a fejlesztések műszaki átadására tavaly ősszel került sor. A beruházás befejezésének határideje 2021. február 28., az elszámolást március végéig kell beadni. A többlépcsős fejlesztésekhez a település az uniós támogatás mellé

Reklám