Vitorlázás

VI. Alsóörsi Halnap
None
Megdöbbentő: rengetegen költöztek a Balatonhoz idén
A költözés nem áll meg. Miért és hogyan zajlott a folyamat, s milyen hatásai vannak?
Gesztenye Fesztivál
None
Együtt szinte minden balatoni hajó
Ritka látványosság - hiszen csak 25 évente történik ilyen - várta szombaton az érdeklődőket a balatonfüredi partnál. Itt sorakoztak fel ugyanis a magyar tengeren közlekedő hajók, tisztelegve a balatoni hajózás 175. évfordulója előtt.
Reklám
Pezseg a Balaton! Őszi Borparádé
None
„Mindenben csodákat várunk, … csak egy kis türelem kell hozzá”
Sok helyen már születőben vannak a borok a balatoni pincékben, de azért még jócskán benne vagyunk a szüret időszakában. Sőt, a legtöbb helyen csak hetek múlva kezdődik a szőlőtermés betakarítása. Mini sorozatunkban balatoni borvidékeken kalandozunk, arról érdeklődve, hogy milyen a szőlőtermés, hogyan alakul a szüret időpontja, s vajon milyenek lesznek a 2021-es évjárat nedűi? Kőröshegyen termeli borát dr. Podmaniczky Péter és családja. A mesés fekvésű Mogyoródi-tetőn beszélgettünk a technológiáról, szőlőről és a legfontosabbról: a borról.
Hídépítés miatt forgalomkorlátozás lesz a 7-es úton Szabadbattyánban

A Budapest-Balaton kerékpárút Székesfehérvár és Polgárdi közötti szakaszán, a 7-es út Szabadbattyán belterületi részén, a Nádor-csatorna felett új, közös közúti és kerékpáros híd épül, emiatt ott megváltozik a forgalmi rend jövő keddtől egészen április végéig. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint a személygépjármű-forgalom és a 7,5 tonna össztömeget meg nem haladó teherforgalom a 7-es […]

Tapasokkal és egy igazán mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: egy olyan szakasza az évnek, amit a Badacsonyi borvidéken a nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszaáll egy nyugodtabb kerékvágásba. nem […]

175 éve indult a balatoni hajózás #2 - az első gőzös, a Kisfaludy
Somogy, Zala, Veszprém, a három balatoni vármegye közönségének nagy érdeklődése mellett 1846. szeptember 21-én bocsátották vízre Balatonfüreden a régi Stefánia Clubház mellett, a kerek templomtól levezető úsztatón - a reformkor vezető egyéniségeinek jelenlétében - az első balatoni személyszállító hajót, a Kisfaludy gőzöst.
10 balatoni pad, amelyen ősszel is élmény megpihenni

A Balaton a szépségek, a különleges látnivalók tárháza, mi most mégis egyszerű padokat ajánlunk a figyelmetekbe.

Bemutatkozott a nagy szárny – SailGP Franciaország

A SailGP második szezonjának ötödik fordulójára a szeptember 11–12-i hétvégén került sor, Saint-Tropez-ban. Japán nyert, és átvette a vezetést összetettben. Amint arról korábban beszámoltunk, ettől az évadtól a SailGP-ben kétféle szárnyat használnak, egy nagyobbat és egy kisebbet. A módosítás célja, hogy még szélesebb széltartományban lehessen futamokat rendezni a repülő katamaránoknak. Eddig azonban nem voltak olyanok

Vasárnapi íz-lelés a Zen Gardenben
A párom már hetek óta rágta a fülem, hogy menjük egyet ebédelni a zánkai Zen Gardenbe, egy jó kis hajókázással egybekötve. Ezen a hétvégén nem volt verseny, csendes szellő fújdogált, de amikor elindultunk Tihanyból, a csőnél már motorozni kellett, ami a cső után is kényszerűség maradt, mert a víz kisimult, mi meg egyre éhesebbek lettünk.
Baleset lassítja a haladást a Balaton felé az M7-esen
Három gépjármű ütközött össze Martonvásár térségében a Balaton felé vezető oldalon.
Reklám
Alig takarja a csipkés body Miss Balaton testét
Király Lili magyar modell, Hatvanban született, 2014-ben nyerte meg a Miss Balatont, az Instagramon közel 25 ezren követik a fiatal lányt.
Romantikus Reformkor Fesztivál: minden, amit tudnod kell a füredi programról

2021. szeptember 24-26. között tartják Balatonfüreden a város ikonikus rendezvényét, a Romantikus Reformkor Fesztivált.

America’s Cup: Mára ígérték, de nincs döntés a helyszínről

Úgy tervezték, hogy szeptember 17-én eldöntik, hol rendezik a 37. America's Cup versenyeit. A döntés nem született meg.

Szent Mihály-napi sütiségek
None
Esküvői Nyílt Nap a Festetics-kastélyban
None
Toll és csipke
None
Villanyautósok találkozója
None
Őszi balatoni évadnyitó
None
Adj vért a légimentőkkel... Hogy Mások is Túlélhessék...
None
Reklám
Hajdú Balázs stand-up Balatonalmádiban
None
Jásdi borest a Fűszer Gasztrokertben
None
Trabarna a Fűszer Gasztrokertben
None
Pannonhalmi borest a Fűszer Gasztrokertben
None
Meghalt Krizsanovich Péter
A 80 évesen elhunyt Krizsanovich Péter mintegy 30 éven keresztül volt a Mélyépítő Vállatok Sport Egyesületének (MVSE, utódja FYC) vezető edzője.
Jön a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj
Szeptember 18-án, azaz most szombaton kerül sor a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjra.
Kiváló magyar eredmény az I. nemzetközi bajnokságon Jacht 2020 hajóosztályban!
2021. szeptember 11. és 12. között vett részt a háromfős magyar csapat a Jacht 2020 osztály 1. Nemzetközi Bajnokságán Gdyniában.
BAHART Regatta: szenzációs siker volt az idei szezon
A Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága fesztiválhangulattal, food truckokkal, DJ-vel, stand-up comedy-vel és koncerttel zárta a szezont.
Örökbefogadói nap a Follyban
A Folly arborétum második alkalommal rendezi meg Örökbefogadói Napját, amelyre szeptember 18-án, szombaton 10 órától várják az érdeklődőket.
Családi nyaralás fordult bántalmazásba Balatonberényben

A feleségét bántalmazta a közös nyaralás alkalmával egy szegedi férfi, amiért őrizetbe vették a marcali rendőrök kedd éjjel – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügy adatai alapján egy szegedi házaspár nyaralni érkezett Balatonberénybe, ahol 2021. szeptember 14-én éjszaka, a férj egy előzetes szóváltást követően a földre lökte, majd ütlegelni kezdte felesége fejét. Az adatgyűjtés […]

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Villa Romana, Balácapuszta

Az, hogy a Balaton-felvidék hihetetlenül gazdag történelmi értékekben, aligha képezi vita tárgyát. A számtalan kisebb lelet mellett ennek talán a legékesebb bizonyítéka a Nemesvámos és Veszprémfajsz között elterülő Balácapuszta, amely egy komplett római kori villagazdaság színhelye volt egykor. A régészeti szempontból is páratlannak minősülő leleteket az 1900-as évek elején tárták fel, de a térség részletes […]

Megrendezik a Quasimodo költőversenyt és díjkiosztó gálát Balatonfüreden
Hétvégén lesz a 29. Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny díjkiosztó gáláját Balatonfüreden. A pénteken kezdődő kétnapos rendezvényen lesz irodalmi beszélgetés, koncert, filmvetítés, és az olasz gasztronómiával is ismerkedhetnek a látogatók.
Kiállítás nyílik Kádár Tibor képeiből Veszprémben

Kádár Tibor festőművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők jövő szerdán a veszprémi várban. Az idén 75 éves, ma is aktív, kiváló festőművész képein egyszerre érződik a magány, az elszigeteltség és az együttlét öröme, az élet szeretete.

Végre versenyezhettek egymással a szuperjachtok!

Két évet kellett várni arra, hogy a három Maxi osztály képviselői összegyűlhessenek és megmérkőzhessenek egymással a vízen. A küzdelemhez Porto Cervo nyújtott tökéletes helyszínt. Szardínia északi csücskénél északnyugati az uralkodó szélirány, ami rendszerint legalább közepes erősséggel fúj, ehhez képest az első versenynapon (szeptember 6.) gyenge északkeletiben rajtolt el a futam. A rendezőség ezért rövid túrafutam

Saját sörtípussal tér vissza októberben a Nyitott Főzdék Napja

Eddig mintegy húsz magyar kisüzemi sörfőzde csatlakozott az október 2-án tartandó Nyitott Főzdék Napjához, amelyen tárt kapukkal várják majd a sörkedvelőket. Az eseménynek idén először kiemelt sörtípusa is lesz. Budapestről és tíz megyéből jelezték már csatlakozási szándékukat a sörfőzdék az október 2-i Nyitott Főzdék Napjához. A programon egyszerre nyitják meg a kapuikat egy napra a […]

Meghalt Krizsanovich Péter
A 80 évesen elhunyt Krizsanovich Péter mintegy 30 éven keresztül volt a Mélyépítő Vállatok Sport Egyesületének (MVSE, utódja FYC) vezető edzője.
Jön a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíj
Szeptember 18-án, azaz most szombaton kerül sor a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjra. Helyszíni nevezés: péntek (szeptember 17.) 18-21 óra között a Vitorlás Étterem fölött, a Vitorlázeumban
Jimmy Cornell – A jó vitorlázó 10 alaptörvénye

Az erdélyi magyar származású, Londonban élő jeles vitorlázó, az ARC atyja, Jimmy Cornell megírta, hogy mi az a tíz legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk, hogy egy hosszabb-rövidebb tengeri vitorlásutat problémák nélkül fejezhessünk be. A cikk a brit Yachting World magazinban jelent meg, és Cornell Szenvedélyem a tenger című, magyarul is kapható könyvének legfontosabb

A könyveket és a szerzőket ünneplik a veszprémi Könyvhéten
Megkezdődött a mini ünnepi könyvhét kedden a Dubniczay-palotában. A négynapos programot Könyvből várat – várból könyvet címmel szervezte meg a Művészetek Háza Veszprém.
Murci Fesztivál a Kishegyen 2021 Balatonlelle

2021. október 9-én finom falatokkal és zamatos italokkal várják a balatonlellei Kishegyen működő éttermek, borászatok és cukrászdák az érdeklődőket.

Országos kerámia és gobelin biennálé nyílik a Balatoni Múzeumban
Különleges műalkotásokat mutatnak be a szombaton nyíló 13. Pelso Országos Kerámia és Gobelin Biennálén Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.
Országos kerámia és gobelin biennálé nyílik Keszthelyen a Balatoni Múzeumban

A 13. Pelso Országos Kerámia és Gobelin Biennálé szeptember 18-tól december 31-ig tekinthető meg a Balatoni Múzeumban.

Kivételes műalkotásoknak ad otthont a keszthelyi Balaton Múzeum

A 13. Pelso Országos Kerámia és Gobelin Biennálé szeptember 18-tól december 31-ig tekinthető meg a Balatoni Múzeumban.

Balatoni sajtmanufaktúra hozta el az aranyérmet Párizsból
Magyar aranyérem született a sajtok világbajnokságán. Kedden zárult a sajtvilágbajnokság, azaz a Mondial du Fromage, amelyet ötödjére rendeztek meg a franciaországi Tours városában. A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton sajtja egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsüritől.
Reklám