Vitorlázás

Hármas karambol az M7-esen
4-5 km-es a torlódás az M7-esen, legalább fél órával hosszabb menetidőre számíts, ha most indulsz Budapestről a Balatonra!
Jól alakul a horvát turistahelyzet

Horvátországban 2,44 millió külföldi turistaérkezést és 18,6 millió külföldi vendégéjszakát regisztráltak júliusban. Az érkezések száma a tavaly júliusi 50 százaléka, a vendégéjszakák terén a forgalom eléri a tavalyi 58 százalékát. A horvát belföldi forgalomban jóval kisebb volt a visszaesés: 325 ezer turista 2,9 millió éjszakát töltött el a kereskedelmi és nem kereskedelmi szálláshelyeken, valamint a

Veszprémben pezseg a kulturális élet, és 2023-ig még tovább fejlődik
Veszprém és a Bakony-Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet 2023-ban viselheti. Ennek apropóján rengeteg kulturális és művészeti programot szerveznek, fejlesztik a terület meglévő infrastruktúráját és erősítik a régió kulturális intézményeit és civilszervezeteit.
A három évszázada romos Csobánci vár

A tatárjárás után emelték a Balaton-felvidék 376 méter magas tanúhegyére az erődítményt, melyet 1722-ben már romként említenek a krónikák.

Reklám
A Hiperkarma énekese nem volt koncertképes a badacsonytomaji bulin - félbeszakadt a koncert
Minden adott volt egy kellemes és tartalmas estéhez a badacsonytomaji frissTeraszon: telt ház, balatoni panoráma, kiváló borok és a magyar könnyűzene egyik legizgalmasabb dalszövegírója. Mégsem sikerült túlságosan jól az esemény.
Szeptemberben lesz a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál Veszprémben
Szeptember 6-tól rendezik meg a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben. Az ötnapos rendezvényen a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhat a közönség - közölte a veszprémi sajtótájékoztatón a fesztivál művészeti igazgatója.
50 milliárd forintos támogatás Veszprémnek és a Balaton-régiónak

2023-ban Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa, amely nem pusztán Veszprém, hanem a Bakony-Balaton térségének egésze szempontjából jelentős.

260 kamera óvja Siófok biztonságát

Siófok utcáit mostantól mintegy 260 biztonsági kamera vizslatja így a Petőfi sétány lefedettsége is teljes – nyilatkozta dr. Lengyel Róbert polgármester a siofoki-hirek.hu-nak. A város legforgalmasabb közterületeinek bekamerázása folytatódik. A város sok tízmillió forintot költött a közbiztonság növelésére (közterületi kamerák, a sétány őrzése, túlórapénz a rendőröknek, stb.) az elmúlt években. Lengyel Róbert szerint a közbiztonság […]

Mutatjuk milyen volt a balatoni nyár régen

Megannyi könnyűzenei dal örökítette meg a Kádár-korszak Balatonját. A mai fiatalok egyfajta cinikus rokonszenvvel tekintenek a csatos üveges Bambik és a forintos lángosok korára, az idősebbek pedig nosztalgikus mosollyal. A nuus.hu képei ebbe az érába kalauzolnak vissza bennünket. A magyar tenger. Nekünk, magyaroknak a Riviéra. S azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak külföldre utazni, […]

Ígéretes a hazai vitorlás-utánpótlás

A Kereked Ifjúsági Kupán valamennyi hajóosztályban sok sikerült futamot lebonyolítani. Az optimisteseknek 12-t, a Laser osztályoknak 8-at, a 420-as versenyzőknek 12-t, míg a 29ernek 14-et tartottak. Az Optimist arany csoportjában magabiztosan diadalmaskodott Héder Benedek Barna. Az SVE versenyzője hét futamot is megnyt. Csapattársa, Borda Levente lett a második és Fehér Boróka (Balatoni YC) végzett a

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Eötvös Károly kilátó, Szentbékkálla

A Káli-medence legverhetetlenebb panorámáját nyújtja az Eötvös Károly kilátó, a 369 méter magas Fekete-hegyen. Az ámulatba ejtő kilátás többek között a Hegyestűből, a tanúhegyek füzéréből és a Szigligeti-öböl karakteres domborulataiból áll össze miközben a végtelennek tetsző Balaton hullámain táncol a napfény és a térség kisebb tavacskái is fel-felcsillannak. A Fekete-hegy vulkanikus fennsíkjára mocsaras kis állóvízfoszlányok […]

Ilyen se volt még a Balatonnál: terepfutóverseny kutyával
Újfajta futóverseny indul hódító útjára a Siófok melletti Ságvár határában. A Black Sheep Trail 12, 21, és 30 km-es távjait izgalmas helyszíneken jelölték ki, ráadásul akár a kutyánkkal együtt is futhatunk. A 2020. augusztus 15-i hagyományteremtő versenyről a szervezőket, Karsai-Nagy Gabriellát és Karsai Krisztiánt kérdeztük.
A Kiwik is beszállnak a SailGP – be
A Kiwik is beszállnak a SailGP – be
Reklám
Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE
Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE
Faltboot sztori I.
Amikor szóba került egy rövid online beszélgetés folyamán, hogy milyen „hajóval” és milyen formában szoktam vízre szállni és milyen területeken, elhangzott egy megjegyzés, hogy ezeket akár meg is írhatnám, biztos mások is szívesen olvasnák. Aznap munkából hazaérve (pontosabban már előtte a hazaúton) elkezdtem gondolkozni rajta, hogy ezt milyen formában lehetne élvezetessé és kerek egésszé tenni. Volt rá időm, a város egyik feléből a másikba járok minden nap dolgozni. Végsősoron arra jutottam, hogy csak úgy lesz teljes a kép, ha a kezdetektől fogva mondom el az utóbbi bő két és fél év hajóval kapcsolatos eseményeit.
Pörgős RS Feva versenyt rendezett a BYC és a VGYE
Háromnapos edzőversenyt rendezett a Balatonfüredi Yacht Club és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület az RS Feva osztálynak, amely nem vehetett részt a Csopak előtt zajló ifjúsági ranglistaversenyen. A gyerekek kitettek magukért: három nap alatt változatos szélviszonyok között tíz kemény, pörgős futamot vitorláztak. A legjobbak szerda délután a BYC-ben tartott eredményhirdetésen vehették át megszolgált díjaikat.
Kereked Ifjúsági Kupa 2020
Remek napokon vannak túl az ifjúsági vitorlázók, ugyanis valamennyi hajóosztályban sikerült sok futamot lebonyolítani a Kereked Ifjúsági Kupán. Gyönyörű látvány volt a Csopak, Tihany, Siófok, Alsóörs határolta területen a rengeteg hajó és ifjú vitorlázó. Az Optimisteseknek 12, a Laser osztályoknak 8, a 420-as versenyzőknek 12 míg a 29er-nek 14 futamot tartottak, így nem adták könnyen az érmeket, alaposan meg kellett küzdeniük a versenyzőknek a jó helyezésekért.
Hihetetlen! Belülről kezdett égni egy fa Siófokon
Egy fűzfa belsejéből egyszer csak ömleni kezdett a füst Siófokon, az Aranyparton. A növény törzse és gyökere is csak úgy okádta a fehér anyagot. A tűzoltók megállapították, hogy korhadt a belseje, ezért jobbnak látták kivágni a fát.
Változatos kikapcsolódás a Tisza-tónál

A Tisza-tó sokszínűségének köszönhetően a partján garantáltan mindenki megtalálja a kedvére való helyszínt. Vannak felújított strandok, madárrezervátum, ökocentrum, a kerékpárral érkezők pedig körbe is tekerhetik a tavat. Abádszalókon átadták a település felújított Tisza-tó Strandját: megújultak a büfék és a rendezvénytér, korszerű panorámaterasz nyílt, bővültek a homokos plázsok, a sétányok és a csúszdapark. Lehet vízi ejtőernyőzni,

Toszkán életérzés a Balaton-felvidéken
Lenyűgöző szépségű a Balaton és az egész ország, ráadásul biztonságos is, a szolgáltatás, a gasztronómia pedig egyre több helyen világszintű. Jó látni, hogy már trendi itthon nyaralni, pihenni.
Idén Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb balatoni városok
None
Off Road Hungary Gyenesdiáson, a Faludi síkon

Egy különösen nívós Off-road fesztivál várja az érdeklődőket Gyenesdiáson 2020. augusztus 28-30 között. Egy rendezvény, amire sokáig emlékezni fogtok.

Reklám
A férfiak a fejükre estek / Tihanyi Szabadtéri Játékok
None
Sunday Morning Chill - Quiet Chords
None
Közeledik a hétvége, 4-5 kilométeres a torlódás az M7-esen a Balaton felé
Torlódás, baleset, a forgalom csak lépésben halad. Mutatjuk a részleteket.
Más szezon, új szokások és furcsa kérdések a Tourinform-irodákban
A műlt hétvégén már szinte mindenhol ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a Balatonnál a hőségben. Igazi főszezoni hangulat volt a jellemző a tó környékén, ám az idei nyár még ennek tükrében is más, mint a megszokottak.
Több mint kétezren neveztek már az augusztus 16-i Balaton-átevezésre

A Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres táv kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető.

Több mint kétezren neveztek már az augusztus 16-i Balaton-átevezésre

A Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres táv kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető.

6 település 7 malma a Balatonnál, amit neked is látnod kell

Ma már ipartörténeti műemlékek azok a vízi- és szélmalmok, melyek lapátjait hajdan a Balaton-felvidék bővizű patakjai, vagy az uralkodó légmozgások hajtottak.

Elmarad a Keszthelyi Kilométerek
Találkozzunk inkább 2021 pünkösdkor, adták hírül a keszthelyi futóverseny szervezői, akik a bizonytalan járványügyi helyzet miatt nem tartják meg az őszre szervezett futást!
Hogyan értsük félre a nőket? / Tihanyi Szabadtéri Játékok
None
A belföldi foglalások harmada a balatoni régióba szól a főszezonban
Idén nyáron is abszolút sláger a Balaton: a főszezonban a belföldi foglalások 34 százaléka szól ide, így nagyjából 12 százalékpontot nőtt az átlagos foglalási érték az előző évhez képest a Szállás.hu legfrissebb adatai szerint.
Budapest Bár koncert / Tihanyi Szabadtéri Játékok
None
Dj az öbölben
None
Saturday Morning Brunch - Music: Time Out Duo
None
Auer Fesztivál
None
1817 - ezt a számot jól jegyezd meg, ha a Balatonnál vagy!
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság segélyhívó számát mentsd el a telefonodba! Az ingyenesen hívható 1817 közvetlenül a vízirendőrök ügyeletén cseng ki!
Heti programajánlónk 32. hét Copy

A Balaton.hu ajánlja:Augusztus 5-8. – Bornapok – Ábrahámhegy Augustus 6-8. – Korzó estek 2020 Gyenesdiás – GyenesdiásAugusztus 7-9. – A Bor Összehoz Keszthelyen Borfesztivál – Keszthely Augusztus 3. (Hétfő)Révfülöp – RévArt Galéria – Augusztus 3-30.Balatongyörök – Györöki Nyári Tárlat: Varga Patrícia Minerva festőművész kiállítása – Augusztus 3-6. Augusztus 5. (Szerda)Hévíz – Orgonakoncert Teleki Miklóssal Augusztus […]

Mire számíthatunk a balatoni horgászvizsgán?
Az elmúlt másfél évben több mint százezerrel nőtt hazánkban a horgászok száma, így ma már közel 600 ezren hódolnak e szabadidős sportnak.
A legforróbb napokon is irány a Plázs
Aki szereti a tengerparti életérzést és a napfényes nappalokat szívesen fordítja holdfényes éjszakákba, azoknak a Plázs ezen a hétvégén is jó választás lehet, ahol több helyszínen is zajlanak a bulik.
Éjszakai teniszversenyt tartottak Keszthelyen

Az ország minden pontjáról 48 játékos vett részt a Helikon Tenisz Club éjszakai megmérettetésén. A 23. alkalommal megrendezett program a testmozgást hívatott népszerűsíteni és persze közösségépítő hatással is volt a versenyzőkre. Mind a négy pálya foglalt volt szombaton délután a Helikon Tenisz Clubban. A hétvégén immár 23. alkalommal szervezték meg az éjszakai teniszversenyt, amelyre az […]

Igazi balatoni strandidő lesz a hétvégén

Péntekre visszatér a 30 fok feletti maximum, napos, túlnyomóan száraz időre van kilátás. Az északkeleti szél még többfelé élénk, helyenként erős lehet. Hétvégén sok lesz a napsütés, említésre méltó csapadék nem várható. Néhány helyen lehet szeles az idő, legfeljebb időnként élénkülhet meg a légmozgás. Szombaton és vasárnap is kifejezetten meleg lesz, a legmelegebb órákban 30-35 fok ígérkezik.

Strandidővel köszönt be az Augusztus a Balatonon Copy

Pénteken sok napsütés és kevés felhő lesz az égen. Egy-egy kisebb záporra, zivatarra délen van némi esély. Hajnalban 14-20, délután 28-33 fok várható. Szombaton szinte felhőmenetes, zavartalanul napos időre készülhetünk. A mérsékelt északi, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 26-33 fok között alakulhat. Vasárnap délelőtt is derült idő ígérkezik, de kora délutántól nyugat felől megnövekszik […]

Új applikáció a vészhelyzet megelőzésére

A hajótársaság megoldást talált a biztonságos távolság megtartására a hajóin. A Muster 2.0 applikáció kiváltja mentési gyakorlatot. Ez azt jelenti, hogy a mentési gyakorlat miatt az embereknek nem kell összetorlódniuk a gyülekezőállomásokon, ehelyett a gyakorlatot az utasok a saját mobileszközük támogatásával végezhetik el. A mentési gyakorlat minden hajóút kötelező biztonsági eleme. A célja, hogy az

A szigligeti vár is szerepel majd a NatGeo filmjében

A National Geographic egy készülő dokumentumfilmjébe került be a szigligeti vár felújítása is. A napokban zajlott a műsor magyarországi epizódjának forgatása, amely a “Europe from above” címet fogja viselni. A műsor a látványosságokat drónok segítségével mutatja be, az érdekesebb részleteket pedig emberi történeteken keresztül láttatja – a Vatikánt például egy svájci gárdista reggeli kocogása közben […]

"Fantasztikus élmény volt!" - Kolléganőnk átúszta a Balatont, a lányai szurkoltak neki!
Kolléganőnk nem csak szelte, olykor bizony nyelte is a habokat. Kalandos volt az idei Balaton-átúszás, s most megmutatjuk, hogyan élte meg mindezt Dóra Évi. Izgalmas, részletes beszámoló egy, már rutinos átúszótól.
Reklám