Vitorlázás

550 méter hosszú új korzó épül Balatonfüreden, ez lesz a Kékszalag sétány

A Kékszalag sétány a Kempinget köti majd össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy egybefüggő sétálórészt alakítanak ki.

Kékszalag sétány néven, 550 méteres korzó épül Balatonfüreden

A Kékszalag sétány a Kempinget köti majd össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy egybefüggő sétálórészt alakítanak ki.

Új korzó épül a balatonfüredi Balaton-parton, a Kékszalag sétány

A Kékszalag sétány a Kempinget köti majd össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy egybefüggő sétálórészt alakítanak ki.

Tánccal fogyott 40 kg-t, majd visszahízott 30 kg-t - Így NE csináld! Karantén után bikinitest nyárra? #8
Te is simán megcsinálod a beach body-t 2021 nyarára: brutál eredményes fogyásokat mutatunk a következő napokban. Lesz nyár és lesz Balaton, és te is lehetsz ultraszexi a strandon. Mutatjuk, hogy hogyan.
Reklám
Visszatérés a való világba

A Vendée Globe versenyzői átlagosan három hónapot töltenek hajójuk fedélzetén, majd fizikailag és mentálisan kimerülve térnek vissza az indulási kikötőbe, ahol újabb komoly feladat vár rájuk: visszatérni a szárazföldi életbe. Általánosan elmondható róluk, hogy vesztettek a testsúlyukból, távol érzik maguktól a világ problémáit, közben sokan közülük már célba éréskor a következő földkerülésről álmodoznak. „Mióta megjöttem,

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Vulkán tanösvény, Mencshely

Mencshely déli végén, a Halom-hegy lábától indul a Vulkán tanösvény, amely amellett, hogy betekintést enged a környék élővilágába és földtani sajátosságaiba, többek között egy kialudt tűzhányó kráterén vezet át és a végén pedig a Kossuth-kilátó páratlan panorámájában is gyönyörködhetünk. A rendkívül családbarát, könnyen teljesíthető útvonal a Halom-hegyi parkolónál veszi kezdetét és nagyjából fél órát vesz […]

Már nagyon készülnek az újranyitásra a hazai turizmus képviselői

A szállodai értékesítés és marketing elvei címmel adott közre egy közös kiadványt a Szallas.hu, az Everguest, a MORGENS  és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), melyben a turisztikai tapasztalataikat összegzik és gyakorlati tanácsokat fogalmaznak meg az általános alapelveken kívül a járványhelyzethez való alkalmazkodásról, túlélésről és az újranyitásról is – írja a Szallas.hu sajtóközleménye. A […]

Ezt az óriási terepasztalt mindenkinek látnia kell!
Teljesen szétszedték és újraépítették a keszthelyi modellvasút kiállítást, a friss színek mellett a járványhelyzet lecsengése után számtalan új geggel várják a látogatókat!
America’s Cup – Tanulás a győzelemért

A halasztott párviadalra készülő kupavédő új-zélandiak láthatóan nem restek a kihívótól tanulni

Számít a véleményed! Töltsd ki Te is a Magyar Vitorlás Szövetség kérdőívét
A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) kiemelt célja 2021-ben is, hogy jobban megismerje a hazai vitorlázók igényeit, és a visszajelzések alapján „hangolja” szolgál
Készül az utánpótlás vitorlázók kikötője a Fertő-parton
A következő években a Fertő tó partján lévő Fertő Tavi Vízitelep környezete teljesen megújul. A fejlesztés részeként új közösségi terek, kikötők, horgászhelyek
Magyar innováció: Bemutatkozik a világ első okos vitorlásruhája
A prémium vitorlásruházat nemzetközi piacára tör be a 878® a hazai tervezésű, innovatív fejlesztésű és gyártású termékeivel, melyek a professzionális vitorlázás eddig meg nem oldott problémáira adnak választ. A technológiai és anyaginnováció ötvözésével pedig hozzájárulnak a hobbi- és versenysportolók teljesítményének növeléséhez.
Készül az utánpótlás vitorlázók kikötője a Fertő-parton
A következő években a Fertő tó partján lévő Fertő Tavi Vízitelep környezete teljesen megújul. A fejlesztés részeként új közösségi terek, kikötők, horgászhelyek épülnek, látványosan megújul a strand, valamint a terület egy Ökocentrummal és új sportolási lehetőségekkel gazdagodik. A napokban a kikötő falának építési munkálatai is megkezdődtek.
Reklám
Rekordszámú stranddal folytatódik a Mozdulj Balaton! programsorozat
Minden korábbinál több önkormányzat, illetve strand csatlakozott a 2004-ben indult, Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozathoz, amelyet idén 18,1 millió forintos költségvetésből terveznek megvalósítani - derül ki a rendezvénysorozatot menedzselő Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén elfogadott tervekből.
Zalakaros igazi kerékpárosbarát üdülőhely lett
Családi kerékpártúráknak és őrületes biciklis versenyeknek egyaránt tökéletes helyszíne a Kis-Balatonhoz közel fekvő, a gyógyvízéről már messze földön ismert zalai település.
Újabb járványügyi korlátozások vannak érvényben hétfőtől

Az egyre csak romló statisztikák miatt és mivel az oltások is lassabb ütemben haladnak a tervezettnél, újabb korlátozások lépnek életbe hétfőtől – jelentette be a kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter. Az intézkedések az oktatási intézményeket és az üzleteket érintik elsősorban, de a szabadtéri maszkhasználat is kötelező lesz legalább két héten át. A részletek a kormány […]

Az olimpiai kvóta a balatonföldvári vitorlázók fő célja
Újabb nagy feladat előtt áll a Balatonföldvári Spartacus Vitorlázó Egylet remek párosa, a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor duó.
Szigorít a kormány: bezár az összes üzlet, a kirándulás megengedett marad

Zár az ország, digitális oktatásra állnak át az iskolák, két hétig az üzletek is lehúzzák a rolót.

Idén még több balatoni település vesz részt a Mozdulj Balaton! rendezvénysorozaton
None
Megérkezett az első fekete gólya a Balatonhoz

A fekete gólya emberkerülő madár, így nagy szerencse, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai megláthatták a madarat.

Hogyan lesz haltakarmány a Balaton kagylóiból?
Mire jók a tömegesen jelenlevő inváziós kagylók a Balatonban? Kiváló halliszt alapanyagok, ez a takarmány ideális a haza édesvízi, nemes ragadozóhalak mesterséges neveléséhez!
Nem marad el a Tehetségkutató Rockfesztivál Balatonbogláron
Nem csak rockzenészeket várnak, hanem színvonalas világzenei, jazz, jazz-rock és más stílusú előadókat is, de kizárólag élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel lehet nevezni a huszonnegyedik balatoni tehetségkutató versenyre!
Reklám
Korlátozásokkal mentik az Adria fogyó halállományát

A Földközi-tenger halállománya riasztó szintre csökkent a több évtizednyi túlhalászás miatt. A parti államok a halászat összeomlásától tartanak, de az Adriai-tengeren, Horvátország és Olaszország között a halállomány kezd helyreállni – tehát van kiút. Jabuka/Pomo Pit csaknem 3000 négyzetkilométere a szürke tőkehal és a skamp-féle rák ívóhelye. A tudósok, halászok, nem kormányzati szervek, valamint a horvát

Hidegfront érkezik, de a napos idő marad

Pénteken egy hidegfront hoz szeles időt és lehűlést. A hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. Délelőtt észak felől többfelé számíthatunk csapadékra: esőre, záporokra. Hétvégén száraz, túlnyomóan napos, de hideg idő várható, éjjelente több helye csökkenhet -5 fok alá a hőmérséklet. Szombatra gyengül, mérséklődik a légmozgás, délután 3-8 fokot mérhetünk. Vasárnap zavartalan lesz a napsütés, a délnyugati szél viszont többfelé feltámad. […]

Programdömpinggel készül a szezonra Gyenesdiás

Jóllehet Gyenesdiáson a vírushelyzet nem könnyíti meg a rendezvényszervezők dolgát sem, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában a rendezvények tervezése töretlen optimizmussal zajlik. A szervezők és együttműködő partnereik már izgatottan várják, hogy újra megteljenek a terek lelkes közönséggel a zenei, gasztronómiai, kulturális, családi és sportrendezvények alkalmával 2021-ben is. Nézzük, milyen színes programkínálat várja a Gyenesdiásra, a Nyugat-Balaton […]

Avarkori temető, színes fürdőélet, híres vendégek - ilyen volt Gyenesdiás múltja
Hársfalvi György közel harminc esztendeig vezette a gyenesdiási klubkönyvtárat, majd József Attila Művelődési Házat. Kultúraszervező és kultúrateremtő tevékenysége mellett lelkes lokálpatrióta és a Balaton vidékének szívbéli fotósa. Gyenesdiás múltjáról és jelenéről, az avarkori temetők titkairól, a helyi fürdőkultúra kialakulásáról, a település híres személyiségeiről beszélgetett vele Kovács Emőke.
Első útján a tizedik legnagyobb szuperyacht

A Nordot a patrinás Lürssen hajógyár építette

Második helyen végeztek a Gyapjas testvérek
A március 8-án kezdődő 470-es VB előversenyének zárónapján ma két futamot rendeztek, és így hat futam alapján hirdettek végeredményt.
Kötelezővé tették a maszkviselést a siófoki kikötő területén is
Újabb közterületeken tette kötelezővé a szájmaszk viselését 2021. március 4-től Siófok polgármestere. A hajóállomás és a móló területén kívül az Isztria sétányon, a Porecs téren, a Petőfi sétányon és a Mártírok útján is viselni kell a maszkot.
Fedett kikötő, mint létező alternatíva
Hol a hajó helye a szezonban? A kikötőben. De mi van, ha már nincs hely? Hazavisszük, otthon tartjuk a hajót. Hol? Hát a kertben. De ha az sincs?
Portugál Grand Prix: A Gyapjas testvérek másodikok lettek
A március 8-án kezdődő 470-es VB előversenyének zárónapján ma két futamot rendeztek, és így hat futam alapján hirdettek végeredményt. A magyar páros ilyen erős mezőnyben – az összesített eredményt tekintve - élete legjobbját futotta.
Ilyen a környezettudatos áruszállítás

Tehervitorlással szállít bort, csokoládét és kávét a környezettudatos vásárlóknak az Atlanti-óceánon egy francia cég. Az alumíniumtestű Grain de Sail megrendelésre készült egy francia hajógyárban. A vitorlás a modern jachtoknál használt technológiát ötvözi egy olyan rakodótérrel, amely 50 tonna áru szállítására alkalmas. A hajó jelenleg az északnyugat franciaországi Bretagne-ban lévő Saint-Nazaire-ben áll, ahová a hét elején

Ezt hallanod kell! Így szól 1000 lóerő, 30 ezer köbcenti!
Talán még nem kell annyira sokat visszalapoznod az emlékeidben, hogy egy koncert első soraiban találd magad. Aki átélt hasonlót, nehezen felejti el. A Gehilio's Garage legfrissebb videójában valami hasonlót tapasztalhatsz meg. Előre szólunk: óvatosan a hangerővel!
Negyvenegy strand csatlakozott az idei Mozdulj Balaton! programsorozathoz

Tavaly 33 település 38 strandján, idén pedig 35 tóparti település 41 strandján rendeznek szabadidős sportprogramokat.

VR szemüveggel a Balatonnál még a múltba is visszautazhatsz
Akár a patkolókovács vagy a pék munkáját is kipróbálhatja bárki a virtuális világban, a természetben pedig megújul a Nagymező és a Festetics-kilátó, s vadaspark is nyílik. Ez csak néhány újdonság a Bakonyerdő Zrt. fejlesztései közül.
Hévíz a harmadik legnépszerűbb termálfürdős település volt tavaly

Annak ellenére, hogy 1 év alatt, a pandémia miatt, felére esett vissza a vendégéjszakák száma, Hévíz így is sok látogatót vonzott 2020-ban.

Téged is vár a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja
Egy percig sem fogunk unatkozni Gyenesdiáson, ahogy a vírushelyzet engedi, élesednek a tervezett programok! Mutatjuk, mit írj fel a bakancslistádra!
Folytatódik az enyhe és napos időjárás Copy

Végre egy-két napnál hosszabb időre is igazi tavaszias fordulatot tapasztalhatunk az időjárásunkban a Balatonnál is. Pénteken a nyirkos, ködös reggelt követően néhány helyen beragadhat a köd, illetve a rétegfelhőzet. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 11-18 fokot mérhetünk, de a napközben is ködös, felhős tájakon több fokkal 10 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. A ködös-napos hétköznapokat […]

Magyar kutatók állítottak elő haltakarmányt a Balaton kagylóiból
A hazai édesvízi, nemes ragadozóhalak mesterséges nevelésének és piaci hasznosításának egyik gátját jelenti a fajlagosan magas előállítási költség, melynek egyik fő tényezője a takarmány állatifehérje-forrását biztosító tengeri halliszt magas ára. Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének kutatói azt vizsgálták, hogy alkalmas lehet-e a Balatonban tömegesen jelen lévő inváziós kagylófajokból (Dreissena) kivont kagylóliszt az importból beszerezhető, csökkenő minőségű halliszt helyettesítésére.
Felvette a harcot az illegális hulladékkal a balatonszemesi lány
Gumikesztyűben, zsákkal felszerelkezve járja Balatonszemes és környékét Rózsa Virág szabadidejében. A fiatal lány felvette a harcot az illegális hulladéklerakókkal, környezete védelmének érdekében egy szemétgyűjtő akciót szervezett a településen április harmadikára.
Lőszereket találtak a veszprémi buszpályaudvaron
Száz darab pisztolylőszert hagyott valaki Veszprémben a buszpályaudvar egyik kocsiállásánál kedden, írja a veol.hu.
Agárkosbor túra
None
Szigligeti vártúrák
None
Holdfénytúra a Csobáncon
None
Holdfénytúra a Badacsonyon
None
Aki nem igazolta, hogy beoltották, nem kapott kenyeret a Balatonnál
A tej élet, erő, egészség vagy a süteményre borítót tégy, mert piszkot hord reá a légy szlogenek az idősebb korosztályban nosztalgikus emlékeket idézhetnek. Különleges időutazásunkon az utcai plakátok segítségével barangolunk a Balatonnál!
Reklám