Vitorlázás

Így könnyű megúszni a koronavírust

A szupergazdagok közül néhányan úgy próbálják elkerülni a megfertőződést, hogy egész szállodákat bérelnek ki, amelyek általában a kevésbé sűrűn lakott területeken találhatók. A Massachusetts államban lévő Blantyre Country Resort luxus-üdülőhotelben például lehetőség van arra, hogy akár egy egész birtokot kibéreljenek maguknak, napi 38 ezer dollárért. A Maine állambeli Cape Arundel Innben heti 19 500 dollárért

Továbbra is folyik a Balaton-átúszás szervezése

A BSI hírlevelében úgy készülnek, hogy a június végi esemény megrendezhető lesz. A Budapest Sportiroda aktuális hírlevelében jelezte, továbbra is folynak a június 27-re meghirdetett Balaton-átúszás szervezési munkálatai, hozzátéve, “nehéz bármit is mondani egy nyárra tervezett szabadidősporteseményről”. A 38. Balaton-átúszás előtt a szervező leszögezi, “még van két és fél hónap” addig, sok minden történhet. Ha […]

Te mit tennél, ha örökölnél egy 170 éves házat? Ők csodássá varázsolták!
Ez a csopaki ház remek példa arra, hogyan lehet megőrizni és ápolni a ránk maradt értékeket. Nézd meg belülről is!
Cholnoky Sára útja a jövő évi olimpiára
Az első magyar, aki megszerezte a tokiói olimpián való indulás jogát, a szörfös Cholnoky Sára: az ő helye az olimpiai mezőnyben már biztos, de a felkészülését a nemzetközi járványhelyzet miatti halasztás szintén átírta. Sasit is megkérdeztük aktuális helyzetéről:
Reklám
A Lagoon idei újdonsága a Sixty 5

A korábban megjelent 620-as és a Seventy 7-es közé ékelődő modell bár méretében kisebbik testvéréhez van közelebb, elnevezése egyértelműen azt sugallja, hogy inkább a zászlóshajó mellé pozicionálja a francia gyár. Ha pedig közelebbről megnézzük, külső és belső jegyei is egyértelművé teszik ezt. Ergonómia és kényelemKarcsú, remekül állja a szelet és a hullámokat. Precíz és könnyed.

Időjárás a Balatonon – Április 10-12. Copy

Nagypénteken egy hidegfront hatására feltámad az északi szél, melyet élénk, több helyen erős lökések kísérhetnek. Kissé megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadékra nem nagyon készülhetünk. Kora délután 17-24 fokos maximumokra van kilátás. Szombatra sokat gyengül az északias szél, és túlnyomóan napos időre készülhetünk. A Dunántúlon lehet kicsit gomolyfelhősebb az ég. A csúcshőmérséklet 18 és 23 fok között […]

A balatoni települések fenntartják a korlátozó intézkedéseket

A balatoni önkormányzatokat tömörítő szervezet szerint az önkormányzatok fenntarthatják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések zömét.

2020-ban az ősz lehet a balatoni esküvők igazi szezonja
A szakemberek szerint az ősz lesz idén az esküvők igazi szezonja és a Balaton különösen alkalmas lesz e jelentős nap megünneplésére. Mutatjuk a szervezők, vendéglátók és esküvői ruhaszalonok működtetőinek jóslatait.
A fenyőliget között megbúvó vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna

A hét arkangyal egyike, Szent Mihály nevét viseli a Vonyarcvashegy fölé magasodó Szent-Mihály domb, illetve a tetején álló kápolna.

Indul a B- terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #6 - Nagy István
A jelenlegi járványhelyzet segítheti a Balaton négy évszakossá válását. Nagy István optimistán tekint a jövőbe, bízik abban, hogy a törzsvendégek mellett egyre többen jönnek majd Badacsonyba az őszi-téli időszakban is.
Több balatoni település fenntartja a szigorúbb korlátozásokat

A balatoni önkormányzatokat tömörítő szervezet szerint az önkormányzatok fenntarthatják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések zömét.

Igazi mesevilág a köveskáli álomotthon
Már a kertbe belépve is úgy érezhetjük, hogy elvarázsolt, titokzatos helyre érkeztünk és ez csoda tovább folytatódik a házban is.
Íme, a CIA kémműholdjának felvételei a ’60-as évek Balatonjáról

Elérhetővé váltak az Egyesült Államok Központi Hírszerző Ügynökségének térképpé szerkesztett képei. A CIA “Corona” nevű műholdja 1960-ban készítette a felvételeket. A CIA hat évtizeddel ezelőtt végigfotózta az űrből a szocialista Magyarországot, a felvételeket egységes térképi változatát 1995-ig titkosították – tájékoztatott a balatontelevizio.hu. Az Interspect Kutatócsoport 2016-ban készítette el és a napokban ingyenesen böngészhetővé tette az […]

Reklám
Ördög Nóra és Nánási Pál Balatonakarattyára költöztek és kisboltot nyitnak: Videó
Nánási Pál és Ördög Nóra kisboltot nyitnak Balatonakarattyán.
Egy csendes fürdőváros bűnös titkai #4 - betörtek az adóhivatalba és diplomát is loptak Keszthelyen
Szélhámos a kastélyban! Hova tűnt a herceg télikabátja? Iski Szilvia, a keszthelyi Helikon Kastély történész-muzeológusa korabeli bűnügyi tudósítások segítségével vezet át bennünket a fürdőváros sötét oldalára!
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt?
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt?
Hogyan készül az utánpótlás a vészhelyzet alatt
A nagy utánpótlás nevelő klubok mindegyike alkalmazkodik a koronavírus miatti veszélyhelyzethez és jobb híján elektronikus úton folytatják a felkészülést a majdani versenyszezonra – aminek indulásáról egyelőre nem lehet tudni semmi közelebbit.
Napi pozitív gondolat #9 - Berkes Olivér
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Berkes Olivért kérdeztük.
Partra vetett ifjúsági vitorlázók

Görög, indiai, román, portugál, spanyol, svájci, ausztrál, olasz tanítványok és három magyar edző. Avagy miként kerül egy magyar irányítású edzőközpont a Gran Canariára? És hogyan készül a vitorlázó karantén idején? Tóth Mátyás, a Sailing Academy Gran Canaria erőnléti edzője most nem személyesen, hanem különféle internetes csatornákon tartja a kapcsolatot tanítványaival. Elküldi nekik az edzésmunkát, ellenőrzi

Ősi gyökereket idéző hely: a Mágustanya Paloznakon
Az ősi gyökerek tisztelete, szándék az igaz értékek közvetítésére, kőkemény munka és rendíthetetlen hit - ezekből született meg a Mágustanya eszménye, majd indult el a megvalósulás útján. Csurgay Csaba és Csurgay-Varga Andrea olyan helyet hoztak létre, aminek minden zugát saját kezűleg formálták meg, és minden fűszálába maguk leheltek életet teljes szívvel. Ezt tükrözi is ez a varázslatos pihenőhely, ahol valami nagyon mély otthonérzésre lelhetünk.
Június végére már szervezik a közös balatoni csobbanást
None
Újra kölcsönözhetők a HeBi kerékpárok Hévízen

A járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett Hévíz önkormányzata engedélyezte a HeBi kerékpárok bérlését az üdülővárosban.

Reklám
Turul-szobor Fonyód

Fonyódon állították fel Magyarországon az első Turul-szobrot a rendszerváltás óta, melyet 2010. június 4-én avattak fel a vasútállomás melletti parkban.

Tájház Vörs

A vörsi Tájház a Kis-Balaton hagyományos halászati eszközeit, a táj népi építészetét, a lápból élő pákászok életmódját ismerteti meg.

Tűzoltó Múzeum Vörs

A vörsi Tűzoltó Múzeum az ország második legnagyobb gyűjteményével rendelkezik, amely 1983-ban nyílt a falu akkori Tűzoltó szertárában.

Szent Márton templom Vörs

Vörs legjelentősebb épített öröksége az 1720 körül felszentelt Szent Márton templom, melyet 100 évvel később bővítették, késő barokk stílusban átépítették.

Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? #5 Könnyid László
Az új koronavírus olyan károkat okozott a hazai turizmusban, amilyenre még soha nem volt példa. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese szerint nekünk, magyaroknak is nagy szerep jut a szektor talpra állításában, mégpedig úgy, hogy a vírushelyzet után elsődlegesen belföldi utazási célpontokat választunk. A hazai idegenforgalom újraindításában a Balatonra fontos feladat hárul.
Megújul a földvári kikötő előtere

Tegnap kritikus hangvételű Facebook bejegyzések láttak napvilágot, amelyekben a felhasználók a balatonföldvári kikötő fenyőinek kivágását nehezményezték. A témával kapcsolatban a hirbalaton.hu kereste meg a település vezetőségét, akik némiképp eloszlatták az aggodalmakat. Az önkormányzat tájékoztatása szerint: “Eltávolítják a kikötő előterében balesetveszélyessé vált fenyőfákat. Balatonföldvár Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy a kikötő előterénél található – […]

Folytatódnak a balatoni fejlesztések

A koronavírus-járvány ellenére a fejlesztések nem állnak le, hét nagy vitorláskikötőben e-hajók feltöltésére alkalmas berendezést telepítenek, Balatonfüreden exkluzív szálloda épül, Keszthelyen pedig ingyenes B+R parkolót alakítanak ki. A balatoni fejlesztések során Balatonfenyvesen megújul a hét kilométer hosszú bicikliút, korszerűsítik a közúti és a gyalogos közlekedést, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandok fejlesztésére juttatott 100 millió

Kompenzálja a veszprémi klub a kézilabda bérleteseket

Csík Zoltán, a Telekom Veszprém vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy a kézilabda klub mindent megtesz azért, hogy kompenzálhassa bérletes rajongóit. Erről a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában beszélt. Veszprémben a játékosok fizetését illetően már megállapodásra jutottak, 25 százalékos csökkentéssel és az euró árfolyamának 330 forintban fixálásával. Csík Zoltán elmondta azt is, hogy más költséghatékonysági intézkedéseket […]

Hangulatos présház a szőlőhegyen
A nagyváros zaja elől a Balaton-felvidéki egykori présházban lelt menedékre a fiatal pár, akiknek szenvedélyük az értékmentés.
‘Trust is earned’, azaz a bizalmat ki kell érdemelni
‘Trust is earned’, azaz a bizalmat ki kell érdemelni
Beneteau Oceanis Yacht 54 – A nagy teljesítményű túrahajók új generációja

A Beneteau tavasszal két új típussal jelentkezik. Az Oceanis Yacht 54 és az Oceanis 40.1 a francia hajógyár legfrissebb modelljei a közelmúltban megújult termékpalettán. A sorozatgyártású túrahajók építése minden kategóriában két fő trendet követ: minél nagyobb helykínálat és minél egyszerűbb kezelhetőség. A Beneteau újdonságai mindkettőben élen járnak. Első cikkünkben az Oceanis 40.1-est mutattuk be, most

Füredi srác öltözteti a hazai sztárokat - ismerd meg a balatoni sztárdizájnert
Még csak jövőre érettségizik, de már saját cégét igazgatja a magyar sztárdizájner. Szurma András még a 18. életévét be sem töltötte, amikor Majkának logót tervezett. Azóta dolgozott már együtt többek között Vastag Tamással, Dér Henivel, Kollányi Zsuzsival. Névjegykártyáját a hírességek és a tehetségkutatók felfedezettjei kézről kézre adják, és A Dal fellépőitől is számos megbízást tudhat a zsebében.
Júniusban rendeznék meg a 38. Balaton-átúszást

Optimisták a szervezők a hagyományosan Révfülöpről induló és a balatonboglári Platán strandra érkező Balaton-átuszással kapcsolatosan.

Tavaszi diéta, hogy bombaformában legyél a szobafogság után
Használd ki az évszak adta lehetőségeket, és készíts egészséges és finom fogásokat a friss, vitamindús zöldségektől. A vegyes saláták tökéletes szereplői a fogyókúrás étrendnek, s még a nyári formádat is megalapozhatod velük. A karanténnak egyszer vége lesz!
Húsvét után is maradnak a városi korlátozások Balatonfüreden

A húsvét előtt meghozott intézkedések elérték hatásukat, ezért Balatonfüred önkormányzata ezek fenntartásáról döntött.

Több mint 400 milliós beruházás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A fejlesztések érintik a balatonfüredi Lóczy-barlangot, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet, a Salföldi Majort és a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot.

Nagy balatoni bakancslista – amit biztosan látnod kell!
Itt a nagy balatoni bakancslista! Településenként mutatjuk, mit érdemes kipróbálnod a karantén után, ha arra jársz.
Feltuningolt luxuscsoda

A német Brabus a gyári Mercedeseket alakítja gyorsabbá, ám egy díjnyertes finn hajóépítő céggel, az Axopar Boatscal összefogva elkészült az első hajójuk. A Brabus Shadow 900 Black Ops Limited Edition kétféle kivitelben, tetővel és anélkül érkezik. A hajót két 4,6 literes V8-as erőforrás hajtja majd, amelyek összteljesítménye 2×450 lóerő. A belső térben a Brabus vörös

Tóparti színezők a tavaszi szünetre #9
A veszélyhelyzet idején zajló oktatási rendszerben április 9-14-ig nem kell otthon sem tanulni, hiszen tavaszi szünet lesz. A likebalaton.hu már hétfőtől minden reggel egy-egy szuper színezővel segít eltölteni a gyerekeknek az otthonlétet. Csak kattints a képre, nyomtasd ki, és indulhat a színezés. Holnap is lesz! :)
Badacsonytomaj blokád alatt

12 Badacsonytomajra vezető utat zártak le a hétvégén. A település a koronavírus elleni védekezés jegyében a külvilágtól való elszigetelődést választotta. Krisztin N. László polgármester még a húsvéti hétvége előtt rendeletet adott ki, amelyben péntek déltől hétfő éjfélig lezáratta a parkolókat és a strandokat, és a 6 és 22 óra közötti időszakra kitiltotta Badacsonytomaj közterületeiről az állandó lakóhellyel […]

Ötcsillagos hotel épül a Balatonnál

Szántódon épül a 15 ezer négyzetméteres, ötcsillagos szálloda. A Móricz Zsigmond utcában megépülő hotel a pince- és földszinten kívül négy emeletet kap, és összesen 15 660 négyzetméteres lesz. A szálloda magastetős kialakítással és karibi stílusú homlokzatképzéssel büszkélkedhet majd. A több mint 4100 négyzetméteres pinceszinten kap helyet a gépészet, a teremgarázs és a kiszolgálórészek, a közel

Százával kellett elküldeni a Balatont megrohamozó turistákat

A polgármesterek elrendelték a strandok és parkolók lezárását, de voltak, akik ennek ellenére a tó partján szerették volna tölteni a hétvégét. A Balatonlellei Polgárőrség a közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait. Mint írják: “igen jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társasüdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan. Ekkora vendégsereg még nem volt az elmúlt évtizedekben ezekben az időszakokban. (…) […]

Aki mindent tud Balatonmáriafürdőről - titkos infókkal!
Huszár Mihály, történész-muzeológus Balatonmáriafürdő történetének kiváló kutatója. E térség érdekes történeti mozzanatairól, a „balatoniságról”, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól beszélgetett vele Kovács Emőke.
Nem állnak le a balatoni fejlesztések
Folytatódnak a már megkezdett balatoni fejlesztések, és az ideieknek se látják akadályát a vállalkozások és a települési önkormányzatok. Hét nagy vitorláskikötőben e-hajók feltöltésére alkalmas berendezést telepítenek, Füreden exkluzív szálloda épül, Keszthelyen ingyenes B+R parkolót alakítanak ki ? összegzi a Magyar Nemzet.
Reklám