Vitorlázás

Kettős olasz győzelem az Optimist Eb-n

Nyolc futamot teljesítettek a fiúk és a lányok is, a sorozat végén pedig új Európa-bajnokokat üdvözölhettünk. Olaszország nyerte a nemzetek csatáját. Az időjárás támogatta annyira a versenyt, hogy az utolsó napon, október 24-én végül nem rendeztek futamot, mert addigra bőven eleget teljesített a mezőny. Zárásként így is belefért két-két menet az arany és ezüst csoportnak,

Yacht formájú luxusapartman épült Balatonszemesen

52 lakásos luxus lakóház épült Balatonszemesen, amely ráadásul egy óriási yacht alakjával emelkedik elő a víkendházak közül. A futurisztikus épület kialakítását azonban a telek formája és építési szabályok is befolyásolták. A Balaton-part és kikötői – e két dolog hallatán mindenkinek eszébe jutnak a vitorlások, így a helyszínen magától értetődő volt, hogy egy hajó alakú épület […]

Még nyílnak a völgyben…
…a kerti virágok, Még zöldel a nyárfa az ablak előtt. De látod amottan a téli világot? Már hó takará el a bérci tetőt. Petőfi csodálatos gondolatai játszottak elmémben, amint terveztük a szokásos, szezont lezáró túránkat. Természetesen Badacsonyt kívántuk megcélozni. Az időjárás viszont másképpen döntött. Hideg szél, sűrű eső. Még a partra is keserves lemenni, nemhogy vízre szállni.
Arcok az Elnökségből 1. rész: Sükösd Balázs
Sokan, sokszor, sokat olvastunk már arról, hogy mi is történt a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségi ülésein, valamint arról, hogy a tisztújítások alkalmával kik maradtak az elnökségben. Nagyon keveset tudunk viszont azokról a sporttársainkról, akik javaslataikkal, döntéseikkel, munkájukkal szeretnék megfelelően képviselni és előbbre vinni a magyar vitorlássportot, a hazai vitorlázást, ideértve a sportág valamennyi területét az utánpótláson, a szabadidősporton, a tömegsporton és a versenysporton át. Sorozatunkban most bemutatjuk az elnökségi tagokat. Megismerhetjük kötődésüket, múltjukat, gondolataikat, terveiket és jövőképüket. Elsőként Sükösd Balázsra esett a választásunk, aki nagyon rég óta tagja az elnökségnek, de természetesen továbbra is nagy kedvvel és tervekkel vágott bele az újabb ciklusnak.
Reklám
Csak semmi tészta! Édesanyja főztje várja itthon Valter Attilát, a Giro d'Italia hősét
A 22 éves kerékpárversenyzőnek köszönhetően magyar indulója is volt a Giro d’Italia országúti körversenynek. Nem is akármilyen! A pokolian nehéz háromhetes viadalon Valter Attila a CCC Team tagjaként az összetett verseny 27. helyén ért célba, a fehér trikóért folytatott küzdelemben pedig a 11. helyen végzett. A 20. szakaszon valami egészen káprázatos teljesítményt nyújtva kilencedikként zárt, megelőzve jó pár nemzetközi favoritot és ámulatba ejtve jó pár szakembert.
A kitartás versenye – Rolex Middle Sea Race 2020

Az idén a nevezők száma messze elmaradt a korábbi évekétől, de ettől még a verseny maradt, ami mindig is volt: 606 tengeri mérföldes Szicília-kerülés, Máltáról indulva, majd oda visszaérkezve. És a magyar csapat szép eredményt produkált. Negyvenegyedik alkalommal vágott neki a mezőny a Földközi-tenger őszi klasszikusának, a koronavírus-járvány miatt nehezített körülmények között. A szigeten meglehetősen

Világversenyre edzenek a válogatott vitorlázók Alsóörsön
Az SSL Gold Cup elnevezésű vitorlásverseny lényege, hogy az egyes nemzetek csapatai teljesen egyforma hajókkal, azonos feltételekkel indulnak el. Az első SSL Aranykupa jövőre lesz, ahol Magyarországot a Sámánok csapata fogja képviselni.
Geopolisz - Óvóhely bejárással
None
VII. Bakony Expo
None
Világszínvonalú európai kávé
Hirdetés - A szlovák Ebenica kávémárka nemcsak otthon, hanem külföldön is számos rajongót szerzett.
December 3-án kinyit Balatonfüreden a műjégpálya

A 900 négyzetméteres műjégpálya minden nap 10-20 óra között lesz nyitva. Az árak változatlanok, azaz 1000 forintba kerül egy felnőtt belépő, a diák jegy 700 forint lesz.

Siófoki séta Varga Imre szobrainak nyomában 2020

A 2020. október 30-án szervezett siófoki sétán Varga Imre szobrászművész, a település központjában elhelyezett alkotásait ismerhetik meg az érdeklődők.

Gáttal védik a nagybereki Fehérvízi ősláp természeti értékeit, növény és állatvilágát

A Fehérvízi ősláp vízimadarakban gazdag élőhely, ezért is tartják fontosnak a szabályozást, hogy ezzel is biztonságos költő- és táplálkozóhelyet biztosítsanak.

Reklám
Fáklyás Tihany Séta idegenvezetéssel 2020

2020. október 31-én 16 órakor indul a séta, majd fáklyát gyújtva andalgunk a megüresedett, macskaköves tihanyi utcákon.

Holdfénytúra a Csobáncon 2020

Mesés panorámára számíthat az aki 2020. október 31-én, az esti túrán felgyalogol a Csobánc tetejére.

Köszönjük Magyarország! – Klubkoncertek Balatonbogláron 2020

2020. október 29-én és 30-án 20 órától a Köszönjük Magyarország! program keretében klubkoncerteket tartanak Balatonbogláron.

DOGtober Halloween Party 2020 Keszthely

2020. október 31-én 10 órától DOGtober Halloween Party-t rendeznek a Keszthelyi Kutyás Parkban.

Fenséges panoráma az őszi reggelen ébredező Balatonszőlősről

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park kapujában fekvő Balatonszőlőst ölelő lankákról parádés panoráma nyílik a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre.

Rolex Middle Sea Race – belülről Kelóval

A hatvanlábas magyar Wild Joe, Józsa Márton csapata nagyszerűen vitorlázott a 41. Rolex Middle Sea Race-en, bár egy balszerencsésen alakuló időjárási helyzet az utolsó ötven mérföldön elvette a győzelmi esélyeiket. Abszolútban 3., kategóriájukban 2. helyen végeztek. Kelemen Tamással a csapat egyik legfontosabb tagjával sikerült beszélgetni

Vándorkiállítást szerveznek az Év Balatoni Háza pályázathoz kapcsolódóan
A megmérettetés népszerűsítése érdekében vándorkiállítást is útjára indítottak, melyen a tavaly díjazott épületek láthatóak.
Láttad már a víz alatti Balatont? - Most megnézheted videón!
Nem is gondolnánk, mennyi minden rejtőzik a vízfelszín alatt! A videó egy kis víz alatti utazásra invitál minket vidám, szaxofonos zenei aláfestéssel.
Novemberi piknik? Ez Zalakaroson nem kérdés!
Második alkalommal rendezi meg a Balaton közeli üdülőváros a rendhagyó Márton-napi gasztronómiai fesztiválját. Szőlőhegyi piknikre invitálnak mindenkit, aki szeret enni, inni, kirándulni és fürdőzni!
Reklám
Így hajózzunk át az Indiai-óceánon – 2. rész

A vörös-tengeri útvonal Az Európából induló földkerülő vitorlás jachtok a világ minden tájáról a thaiföldi Phuketben gyülekeznek, körutazásuk utolsó nagyobb szakasza előtt. Az európai utazók számára három lehetőség van arra, hogy hazatérjenek. Az első, hogy keresztülhajóznak az Indiai-óceánon, megkerülik a Jóreménység fokát, majd az Atlanti-óceánon, Afrika nyugati partjai mentén eljutnak Európáig. A második, hogy az

Turistákat menekítettek a rendőrök a Szent György-hegyen

Kirándulók kerültek slamasztikába a Szent György-hegyen a hétvégén, de a badacsonytomaji és a tapolcai rendőrség munkatársai szerencsésen kimenekítették a bajba jutott párt – számolt be a police.hu. Egy kaposvári férfi és egy nő Nemesgulács térségében megcsúszott a sziklafolyamnál, a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne zuhanjanak le a mélybe. Telefonon kértek segítséget, melynek nyomán a Badacsonytomaji Rendőrőrs […]

Jobbnál jobb Halloweeni programok a Balatonnál

Ezen a héten koncertek, séták és Halloweeni kikapcsolódás várja a kicsiket és házi kedvenceinket is! A Balaton.hu ajánlja:Október 31. – DOGtober Halloween Party – Keszthely Október 29-30. – Balatonboglár – “Köszönjük Magyarország!” -Klubkoncert – Balatonboglár Október 26. (Hétfő)Zalakaros – Halloween szauna programok – Október 26-November 1.Kerekei- Őszi iskolai szünet a Balatoni Madártkertben! – Október 26-November […]

Halloweeni jobbnál jobb tematikus programok a Balatonnál

Ezen a héten koncertek, séták és Halloweeni kikapcsolódás várja a kicsiket és házi kedvenceinket is! A Balaton.hu ajánlja:Október 31. – DOGtober Halloween Party – Keszthely Október 29-30. – Balatonboglár – “Köszönjük Magyarország!” -Klubkoncert – Balatonboglár Október 26. (Hétfő)Zalakaros – Halloween szauna programok – Október 26-November 1.Kerekei- Őszi iskolai szünet a Balatoni Madártkertben! – Október 26-November […]

Védd a mobilod vízálló tokkal a vízbe eséstől
Hirdetés - A mobiltelefon vízibiciklizés, csónakázás vagy vitorlázás közben is nálunk van, és folyamatos aggodalmat jelent, hogy beleeshet a vízbe. Ez pedig rányomja a bélyegét az élményre. A megoldás egyszerűbb, mint sokan gondolnák.
Festetics-kastély – Helikon Kastélymúzeum

Az ország harmadik legnagyobb kastélya a keszthelyi Festetics-kastély. A Helikon Kastélymúzeum állondó és időszaki kiállításokkal, különböző programokkal várja mindazokat, akik szívesen ismernék meg a főúri életformát és csodálnák meg a könyvtárat, a kastély parkját.

November 2-ig lehet nevezni a XIV. Dér Kupára!!!
November 2-ig lehet nevezni a XIV. Dér Kupára!!!
A COVID-19 a Balatonról ugyan elterelte a versenyt, de magyar zászló is lengedezett a Giro d'Italián
Bár a Giro d'Italia nem jött idén Magyarországra, Valter Attila, a CCC Pro Team kerékpárosa egyetlen magyar versenyzőként büszkén képviseli hazánkat. A verseny eredetileg május 9-én került volna megrendezésre egy budapesti nagy rajttal, számos Balaton parti szakaszt is érintve, a járvány miatt azonban október 3. és 25. közé tették. A budapesti rajt helyett pedig a verseny Szicíliában indult el.
Feltárul a dunai hajózás története

A budapesti hajózás kétszáz évére emlékezik a Közlekedési Múzeum a Vigadó tér közelében álló Kossuth Múzeumhajón. A kiállítás a főváros és a hajós közlekedés kapcsolatának történetét követi végig az első próbálkozásoktól napjainkig. Az elmúlt kétszáz év fővárosi hajóközlekedésének legérdekesebb pillanatait villantja fel a Közlekedési Múzeum Budapest a Dunáról. Képek a budapesti hajózás 200 évéből című

Visszafogott év végi ünneplésre készülnek a Balatonnál
Tömeges rendezvényt sehol nem terveznek a Balatonnál, de adventi vásár több helyütt is lesz decemberben. Rövidesen megnyílnak a műjégpályák, idén először Zalakaroson is nyitott korcsolyázóhely gazdagítja a téli sport- és turisztikai kínálatot, de nem maradnak el a hagyományos téli regatták sem.
Keszthelyi útikalauz időutazóknak
Hogy lesz a városi sétákból Keszthely múltjába vezető útikönyv? Mi változott az elmúlt évszázad során a Balaton-parti városban? Iski Szilvia, a Helikon Kastélymúzeum történésze mesél nekünk az időben és térben átívelő utazásról, a Keszthelyi kalauz időutazók részére című kiadványról.
Kóstold meg a Fradi kapus balatoni borát!
Idén sem panaszkodhat szőlőtermésére Hajdu Attila, a Fradi volt válogatott futballkapusa.
Szofi, a vidrabébi az új lakó Petesmalomban
Szofi az új lakója a Petesmalmi Vidraparknak. Mutatjuk a cuki fotókat és a részleteket!
Mesterséges Intelligencia Stratégia és drón kompetenciaközpont a füredi Infotér konferencián

Az elkövetkező időszakot a digitalizáció és zöld átmenet fogja jellemezni – emelte ki az innovációs és technológiai miniszter kedden a balatonfüredi Infotér konferencián online mondott köszöntőjében, amelyben a mesterségesintelligencia-stratégiáról, valamint a Zalaegerszegre tervezett drón kompetenciaközpontról is beszélt. Palkovics László hangsúlyozta: a koronavírus-járvány következtében mind az állampolgárok, mind a vállalatok digitalizációja számos esetben felgyorsult. Példaként említette az […]

Elhunyt a Balatonon is járt híres ibizai dj

Elhunyt vastagbélrák következtében a híres ibizai lemezlovas, José Padilla. A 64 éves zenész halálhírét a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra hétfőn a családja. A bejegyzés szerint Padilla vasárnap éjjel békésen, álmában halt meg Ibizán. Családja és barátai mindenkinek köszönetet mondtak, akik adományaikkal és üzeneteikkel megpróbálták könnyebbé tenni a zenész utolsó hónapjait. “Az ibizai naplemente már sohasem lesz […]

Kevesebb az utazás az őszi szünetben

A foglaltság 10-15 százalékkal marad el a tavalyi hasonló időszakétól, és az is eltérés, hogy míg az idén október 23-hoz, tavaly november elsejéhez kapcsolódott az iskolai szünetet is magában foglaló őszi hosszú hétvége. Október 22–25. között az idén Eger, Hévíz és Hajdúszoboszló vezeti a toplistát, az iskolaszünet egészében pedig Eger, Hajdúszoboszló és Gyula. Tavaly Hajdúszoboszló

Keszthelyi diák halt meg a kalandparkban történt balesetben
None
Optimist EurópaBajnokság: alaposan kitettek magukért a mieink!
Optimist EurópaBajnokság: alaposan kitettek magukért a mieink!
Idén is remekül sikerült a Nádas-Kupa sorozat
Rendkívül népszerű, az utánpótlás bázis növelése és a vitorlásversenyek megszerettetése szempontjából pedig kiemelten fontos sorozattá vált a Nádas Kupa, amely Weöres Botond ötlete és kezdeményezése után, 2020-ban a Magyar Optimist Osztályszövetség szervezésében biztosított lehetőséget a fiataloknak arra, hogy kipróbálják magukat versenykörülmények között, és még jobban megszeressék a sportágat és a versenyzést.
SSL Gold Cup: Berecz Zsombor vezetésével magyar csapat is indul 2022-ben
2020. október 23-án, a bemutatkozó sajtótájékoztatóval vált hivatalossá, hogy magyar csapat is lesz a nemzetek közötti vitorlásversenyen, amelyet először 2022-ben rendeznek majd meg. Az SSL GOLD CUP az első vitorlázó világbajnokság, ahol 144 nemzetnek lesz lehetősége arra, hogy egyenlő feltételek mellett összemérhesse tudását. A verseny alapeleme ugyanis az, hogy a csapatok egyforma hajókkal, eszközökkel, felszereléssel rendelkeznek majd, így valóban a csapatok közötti különbség dönt majd a futamokon.
Optimist Európa-bajnokság: alaposan kitettek magukért a mieink
A tervezett programhoz képest korábban fejeződött be az Optimist hajóosztály Európa-bajnoksága. A kontinensviadal eredetileg Észtországban lett volna, de a járványhelyzet miatt végül a szlovéniai Portorož lett a házigazda és a szervezők nagyon komoly biztonsági és elővigyázatossági szabályok betartásával rendezték meg a versenyt. Sajnos azonban a koronavírus járvány Szlovéniában is „tombol”, így mivel a kvalifikációs futamok után sikerült döntő (Final) futamot is rendezni, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy az eddig lezajlott futamok alapján hirdetnek eredményt és nem teszik ki további felesleges kockázatnak a gyermekeket és az edzőket.
Vendée Globe arcképcsarnok: Isabelle Joschke - MACSF
A Figaro mezőnyben töltött évek után Isabelle Joschke visszatért kedvenc játszóterére, a nyílt óceánra a Vendée Globe-on keresztül. A francia-német navigátor tehetsége leginkább hosszú távú versenyeken mutatkozik meg. A vitorlázást a Glénans iskolában fedezte fel, karrierje 2005-ben indult amikor úgy döntött, csatlakozik a Mini mezőnyhöz. Első atlanti átkelése után elindított egy ambiciózus projektet, melynek keretén belül egy prototípust tervezett építeni azzal a céllal, hogy megnyerje a versenyt.
Gyógypark épült a népszerű fürdő mellett

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán többfunkciós ligetet alakítottak ki Mezőkövesden a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő környezetében. A beruházás több mint 966 millió forintba került, közösségi teret és egészségparkot alakítottak ki, a város ehhez 25 milliót adott. A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark a Zsóry-fürdő főbejárata előtti téren és az arborétum területén épült, a

Milák Kristóf Balatonfűzfőn kezdte újra az edzéseket
Koronavírus-fertőzése után ismét edzésbe állt, és a decemberi országos bajnokságra készül Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok úszó.
Reklám