Vitorlázás

Túl az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat megelőző utolsó sajtótájékoztatón

Amíg a fiatalok a vízen csatáznak, lezajlott az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2020 sajtótájékoztatója a Hungária Yacht Clubban. Részletek hamarosan.

Balatoni vonatjeggyel is utazhatunk a Volánbusz egyes járatain

A napi vonatjegyekkel a Budapest-Balatonalmádi-Balatonfüred-Tihany vonalon közlekedő járatokat Balatonfüred és Tihany között kiegészítő jegy váltása nélkül lehet igénybe venni.

Az Optimistek eleje túl az első szakaszon

A gyenge szélben alig haladó Optimistek élmezőnye is túl van az első szakaszon. Elsőként a 1912-es hajóval Fehér Boróka fordult a bójánál.

Misztikus kápolna a szőlők között: a lesencetomaji Mária kápolna

Elképesztő látomások kapcsolódnak a Mária kápolnához, pontosabban a helyéhez, bár a szóbeszéd szerint a kápolna állítása óta ezek megszűntek.

Reklám
Rácz és Dobos az élen

PPA Hajógyári-öbölnél a Rácz Mihály-Dobos Gergely páros vette először a bóját a HUN50968-as hajóval. 

A legnagyobb séfek egy helyre gyűlnek Tihanyban
None
Sikertörténet: az első női vitorlásverseny Magyarországon

Egy év komoly munkájának gyümölcsét aratták le a szervezők július utolsó hétvégéjén, amikor megrendezték Magyarország első női vitorlásversenyét. Persze a történet nem tavaly ilyenkor kezdődött, hanem már sokkal korábban: amikor először vett részt magyar csapat olyan regattán, amit csak nőknek írtak ki. Ebből lett aztán az, hogy 2019-ben meghirdették a 4Ladies Cup – Hungary versenyt.

Közeledik a Hajógyári-öbölhöz a mezőny eleje

A 420-as hajók 10-15 percen belül elérik a Hajógyári-öblöt a Kékpántlika Raiffeisen Nagydíj 2020-on. Az első nyolc egység többé-kevésbé együtt van, Litkey Jankáék vezetnek jelenleg.PP

Az Optimistek még az első szakaszon, az RS Fevák a második pályajelnél

2,4 csomós szélben a Kovács-Csalló páros halad elől az RS Fevák mezőnyében a Kékpántlika Raiffeisen Nagydíj 2020-on. Mögötte a Tóth-Szinessy és a Schultz-Schultz kettős.

Gyenge szél, széthúzódott a mezőny


Időjárás-előrejelzés 11 órára

A  Kékpántlika Raiffeisen Nagydíj 2020 első órájának végére, 11 órára némi keleties, könnyű szelet jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat szél előrejelzési térképe. 

Elrajtolt a Kékpántlika Raiffeisen Nagydíj 2020

10 órakor rendben elrajtolt a Kékpántlika 51 hajóból álló mezőnye. Várhatóan az öt 420-as van az élen, néhány RS Feva követi őket. A gyenge szélben a legtöbben az északias irányt választották, a Hajógyári öböl felé takkol a mezőny. A sort a kis Optimistek csapata zárja.

Tudtad? Csak különleges sört isznak a tihanyi bencés szerzetesek
Óriási sikert aratott a tihanyiak levendulás söre, a bencés szerzetesek is imádják és még a levendulát is ők termelik hozzá. Mutatjuk, miért olyan kelendő, hogy az egész ország rajong érte!
Reklám
Időjárás-jelentés szerdára

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére szerda estig. A mérsékelt (10-20 km/h) északias (ÉNY, É, ÉK) szelet gyakran élénk (25-40 km/h), elsősorban a Balatonnál a déli óráktól egy-egy erős (40-45 km/h) széllökés kísérheti. Az esti órákra fokozatosan megszűnnek az élénk széllökések. Zápor környezetében erős (45-55 km/h), esetleges zivatar környezetében átmeneti viharos (60-80 km/h) lökés kialakulhat. Többnyire fátyolfelhős ég mellett sok napsütésre számíthatunk, a késő délelőtti, déli óráktól elsősorban a térség keleti részén átmenetileg erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és a déli, délutáni órákban egy-egy zápor, zivatar kialakulására van esély. A délután második felében csapadék már nem várható, gyengén, közepesen felhős idő valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30 fok körül, a késő esti 21, 22 fok körül alakul.

Kékpántlika Raiffeisen Nagydíj 2020: Hamarosan elrajtolnak a fiatalok

Kékpántlika Raiffeisen Nagydíj - program

PP

Meg akarják állítani, hogy a NER felfalja a Balatont
Egyre kevesebb a szabadstrand, csökken a zöldfelület, mindenhol luxusberuházások. Az ellenzéki pártok akciózni kezdtek a Balatonért. A kormány máshogy látja.
Mint a filmeken - 138 millió forint értékű hamis euró Siófokon
Két budapesti férfi letartóztatását rendelte el a Somogy Megyei Főügyészség, akik közel 40 millió forint értékben hamis eurót adta el egy ismerősüknek. Egy 55 millió forintos üzlet is majdnem létrejött, de a rendőrök Siófokon egy filmbe illő akció során léptek közbe.
A ’80-as évek Balatonja elevenedik meg Kiss Noémi új kötetében

Kiss Noémi új kötetének erőteljes novelláiban a nyolcvanas évek Balaton-partjára kalauzolja az olvasót. A Balaton című kötet augusztusban jelenik meg. Balaton-part, forró nyár, nyolcvanas évek, víkendházak, pulóverpiac, mólók. A fővárosból a tó mellé menekülő nagyszülők, NDK-s családok, kiváltságos élsportolók víkendházainak élete elevenedik meg a novellákban. A szocializmus gazdagjainak és kisembereinek nyári világa mellett bepillanthatunk a […]

Súlyos baleset történt Rogán Cecília tihanyi esküvőjén

Pénteken házasodott össze Rogán-Gaál Cecília (aki tavaly novemberben vált el Rogán Antaltól) és Szendrei Dániel, teniszedző, ám a lagzi végén egyik vendégük súlyos sérülésekkel kórházba került. A lagzit Tihanyban tartották, és a hazai teniszélet több ismert szereplője is részt vett rajta. Így a 30 éves Borsos Olivér volt első osztályú teniszező, Borsos Attila és Szabó Edina korábbi válogatott kézilabdázók fia, aki egy ideje sportpszichológusként dolgozott, például az érdi kézilabdacsapatnál, […]

Káprázatos látvány! Csütörtökön rajtol az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj
600 hajó nevezésére számítanak az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Évről évre egyre szorosabb a küzdelem, 8-10 felkészült csapat verseng az elsőségért. Az előrejelzések szerint csütörtökön igen gyenge lesz a légmozgás, így fontossá válik a jó taktika. Az időjárás miatt az egytestű Raffica is az abszolút esélyesek között van.
Törölték a TP52 világbajnokságot

Múlt heti sajtótájékoztatóján az osztály képviselői közölték, hogy a szeptember 14–19. között Mallorca szigetére tervezett világbajnokságot hivatalosan törölték. Ennek okaként a bizonytalan helyzetet jelölték meg. Bár a szervezők, a csapattulajdonosok és a részvényesek mindent megtettek, hogy biztonságos, fair és mindenki számára elérhető világbajnokságot rendezzenek, az Oroszországban, Dél-Amerikában, illetve az Egyesült Államokban életben lévő szigorú utazási

Reklám
Vitorlást mentettek az éjszakai Balatonon

Páratlan éberséggel és precíz professzionalitással mentettek ki egy vitorlásversenyen felborult hajót a vízimentők szombaton. A baleset az erős szél miatt következhetett be és a kiemeléssel is várni kellett, amíg az alább nem hagyott. “Tegnap vitorlásverseny zajlott a Balatonon. Az egyik versenyben lévő, 25-ös T-Jolle típusú hajó megborult és elsüllyedt. A fedélzetéről 4 főt mentettünk ki. […]

“Ácsorogtam az Öregtorony shakespeare-i romjai között” – A szigligeti Alkotóház története

A szigligeti Puteani-Esterházy kastély 1952-ben vált legendás kulturális gócponttá, ahol az ország legnevesebb és legkedveltebb művészei töltötték nyaraikat, ha éppen egy kis feltöltődésre volt szükségük. A kastély első inkarnációját, egy késő barokk stílusú nemesi kúriát a feltételezések szerint 1785-87 táján építtetett a Tóthi Lengyel család. A 19. században az olasz eredetű Puteani dinasztia beházasodás révén […]

Két keréken a Balaton körül #4: Ami nincs és mégis van, s a csodavilág
Tekerés és suhanás a tó körül – felejthetetlen élmény egy Balaton körüli bicajtúra. Elmesélem, milyen volt az a négy nap, mialatt körbetekertem a Magyar Tengert. Első részünkben a készülődésről és felkészülésről írtam, majd a következő két epizódban látnivalókat és ötleteket is javasoltam, meséltem magasságokról és mélypontokról is. Most következik a harmadik nap története, mely számomra a legcsodálatosabb volt.
2021 nyarára külsejében és belsejében is megújul a nagyvázsonyi Kinizsi-vár

A vár emeletein a történelmi múltat idéző kiállítási tereket alakítanak ki, melyek egész évben látogathatók lesznek.

Kékszalag Kisokos
Letölthető a 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj KISOKOS, melyben minden információ megtalálható, kezdve a nevezésektől, a rendezvények kezdési időpontjain és helyszínein át egészen a záróeseményekig.
Közel 60-an vettek részt a balatonfűzfői Optimist edzőtáborban
Az Optimist Osztályszövetség (előre nem látva az őszi lehetőségeket) egy hazai edzőtábort hirdetett július 20-23 közé. A feladatot az újdonsült Balatonfűzfői Vízisport Centrum vállalta magára. A pár éves, jollés klubként működő sportegyesületnek ez egy komoly főpróba volt az elkövetkező évek lehetséges eseményeinek elvállalása szempontjából.
Jelenleg kiváló a vízminőség a nyugat-balatoni strandokon is
Bár a kutatók jelezték, hogy előfordulhat algásodás a Balatonban, de jelenleg kiváló a víz minősége a nyugat-balatoni strandokon is, ahol a megkezdett kotrási munkák sem zavarják a fürdőzőket - közölte Gál Lajos, Gyenesdiás, valamint Nagy Bálint , Keszthely polgármestere.
Szerdától a Volánbusz egyes járatain is érvényesek a vasúti balatoni napijegyek
A Balaton 24 és a Balaton 72 elnevezésű, teljes árú vagy kedvezményes vasúti napijegyekről van szó.
Az Oyster Yachts 100 új munkatársat keres hajóépítő üzemeibe

Az Oyster Yachts bejelentette, hogy több mint 100 embert toboroz hajóépítő csapatába. Ezzel a Southamptonban, Wroxhamben és Ashmanhaughban lévő hajógyárakkal, valamint Palmában és az Egyesült Államokban található irodákkal együtt nemzetközi szinten több mint 400 főre bővíti a munkatársak létszámát. A szükséges szaktudás túlnyomórészt a gyártáshoz kapcsolódik. A vállalat tapasztalt laminálókat, asztalosokat, összeszerlőket, villanyszerelőket és mérnökeket

Augusztusban is lesznek színházi estek Balatonfüreden
A balatonfüredi Kisfaludy Színház szervezésében négy augusztusi estén várják a színházrajongókat a Balaton parti településen. A rendezvénysorozat első előadását azonban már július 30-án láthatja a közönség.
52. KÉKSZALAG RAIFFEISEN NAGYDÍJ - KISOKOS

Az Index kirúgott főszerkesztője szerint nincs hírértéke a székely kezdeményezésnek
A baloldali propagandalap, az Index.hu kirúgott főszerkesztője azzal a nyilvánvalóan hamis indokkal utasította vissza a székely nemzeti régiós kezdeményezés újraindulásáról való beszámoló megjelentetését, hogy szerinte ennek nincs hírértéke ? hívja fel rá a figyelmet Pesty László, az Íradalá.hu kampányfőnöke. Persze nem ez az első alkalom, hogy az Index nem támogatja a magyar értékeket. Idén nyáron, miközben vezető politikusok és szakemberek szerint is belföldön biztonságos nyaralni, a lap az adriai utazásokat reklámozza.
Súlyos vonatbaleset történt a Balatonnál - exkluzív fotókkal!
Kedden délben a Budapestről Tapolcára tartó KÉK HULLÁM sebesvonat Révfülöpön egy autóval ütközött össze. Három ember sérült meg.
Rasovszky Kristóf és Olasz Anna is a Lidl Balaton-átúszás rajtjánál
Pályacsúcsra készülnek a válogatott hosszútáv úszók: szinte a teljes magyar nyíltvízi úszóválogatott rajthoz áll a Lidl Balaton-átúszáson. További érdekességekkel jövünk a cikkben a hétvége legnagyobb eseményéről!
A Balaton-felvidék csábító tanúhegyei

A valaha félelmetes tűzhányók napjainkra a béke szigetei: a Balaton fölé emelkedve, mint a bölcs öregek, nyugalommal regélnek az eltelt évmilliókról.

Múlt és jelen találkozása a Tihanyi Apátságban
Megújult állandó kiállítással, sok különlegességgel várja a látogatókat a Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum július 11 óta. A tárlat kiállítás egyik különlegessége egy kőtábla, amely az 1950-ben államosított, a szerzetesektől erőszakkal elvett, évtizedekig csupán múzeumként működő Tihanyi Apátság főhomlokzatán állt.
A Balatonnál vagy, de más víztükör is érdekelne? Jó helyen jársz

A strandolás, a vízisportok Mekkája a Balaton, de nem ez az egyetlen hely, ahol elmerülhetsz a habokban, horgászhatsz, vagy épp csónakázhatsz a környéken.

Seiko Bajnokok vacsora 2020

Nyaralóhajózás a Tiszán, ahogy azt bárki megélheti

Kiskörén és Tokajban is jártuk és hajóztunk a jogosítvány nélkül vezethető tiszai kirándulóhajók egyikével.

Megkóstoltuk az Év felfedezettje büfé spéci hot dogjait
Balatonbogláron a Platán strand közelében nyílt egy új büfé, ahol spéci hot dogokat kínálnak, Az év strandétele versenyen ők lettek idén az év felfedezettjei.
Holczhauser András: kilencven új hajó regisztrált az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj előtt

Litkey Farkas: komolyan kell venni a hínárhelyzetet, befolyásolhatja a taktikát

Tragédia! Végignézte, ahogy a párja megfulladt a Balatonban - Videó
A fiatal pár egy gumimatracon úszott be a tóba, ám a szél hirtelen feltámadt és messzire sodorta őket a parttól. A férfi elmerült, és mivel nem tudott úszni, a nő segítségéért kiáltva igyekezett kijutni a partra, ám amire segítséget szerzett, már késő volt.
Kékszalag-melléklet a Nemzeti Sportban!

Reklám